Φεστιβάλ / Βραβεία

Η Ελλάδα και… στο Διαγωνιστικό Τμήμα της φετινής Berlinale!

στα 10

Οχι με κάποιον δημιουργό, αλλά με κάποιον παραγωγό και με… τα γραφικά της ακρογιάλια!

Η Ελλάδα και… στο Διαγωνιστικό Τμήμα της φετινής Berlinale!

Με οκτώ ακόμα τίτλους ολοκληρώθηκε το Διαγωνιστικό Τμήμα του 63ου Φεστιβάλ Βερολίνου και στις χώρες που εκπροσωπούνται εδώ, συναντάμε και την Ελλάδα: χάρη στο «Before Midnight» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ που, φυσικά, όχι απλώς γυρίστηκε στη Μεσσήνη, αλλά κυρίως επειδή είναι μια συμπαραγωγή της Castle Rock, της Detour και της Faliro House του Χρήστου Κωνσταντακόπουλου. Ετσι, εκτός από την… τετραπλή συμμετοχή στο Forum της Berlinale, το ελληνικό στοιχείο, όσο να πεις, θα δώσει το χρώμα του και στο Διαγωνιστικό.

Ως προς τις υπόλοιπες επτά ταινίες που συμπληρώνουν το φετινό Διαγωνιστικό Τμήμα, συναντάμε παλαιούς γνώριμους, αλλά και πρωτοεμφανιζόμενα ονόματα. Οι ταινίες που μόλις ανακοινώθηκαν είναι οι εξής:

Το ολλανδικό «Dark Blood» του Τζορτζ Σλόιζερ, γνωστό και ως «η τελευταία ταινία του Ρίβερ Φίνιξ». Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Το «Dolgaya Schastlivaya zhizn» («A Long and Happy Life») του Ρώσου Μπόρις Κλέμπνικοφ, σκηνοθέτη το 2003 του «Koktebel».

Η νέα ταινία του Μπίλε Ογκαστ, συμπαραγωγή Γερμανίας, Ελβετίας και Πορτογαλίας, με τίτλο «Night Train to Lisbon» και πρωταγωνιστές τους Τζέρεμι Αϊρονς, Μελανί Λοράν, Τζακ Χιούστον, Μαρτίνα Γκέντεκ, Κρίστοφερ Λι και Σάρλοτ Ράμπλινγκ.

Οι πρώτες αυτές τέσσερις ταινίες προβάλλονται εκτός συναγωνισμού.

Το «Prince Avalanche», η νέα ταινία του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν (μετά τα «George Washington», «All the Real Girls», «Pineapple Express»), με τους Πολ Ραντ και Εμίλ Χερς.

Το «Uroki Garmonii» («Harmony Lessons») του πρωτοεμφανιζόμενου Εμίρ Μπαϊγκαζίν από το Καζακστάν, σε συμπαραγωγή με τη Γερμανία.

Το καναδέζικο «Vic+Flo ont vu un ours» («Vic+Flo Saw a Bear») του Ντενίς Κοτέ (η πιο πρόσφατη ταινία του ήταν το ντοκιμαντέρ «Bestiaire»), με πρωταγωνιστές την Πιερέτ Ρομπιτάιγ, τη Ρομάν Μπορινζέ και τον «Ανθρωπο που Γελά» Μαρκ-Αντρέ Γκροντέν.

Και το «W imię...» («In the Name of») της Πολωνέζας σκηνοθέτιδας του «Elles», Μαλγκόσκα Σουμόβσκα.

Για να έχετε την πλήρη λίστα των ταινιών που σχηματίζουν το φετινό Διαγωνιστικό Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Βερολίνου:- Πρώτες ταινίες για το Διαγωνιστικό του 63ου Φεστιβάλ Βερολίνου!- Εννιά ακόμη τίτλοι για το Διαγωνιστικό Τμήμα του 63ου Φεστιβάλ Βερολίνου!

Επιπλέον: