Buzz

Ο Ρίβερ Φίνιξ έχει ακόμα μια ταινία να μας δείξει. Λέγεται «Dark Blood» και κάνει πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο!

στα 10

Είκοσι χρόνια μετά το θάνατο του Ρίβερ Φίνιξ, η τελευταία του ταινία, το «Dark Blood», θα συναντήσει για πρώτη φορά τους θεατές.

Ο Ρίβερ Φίνιξ έχει ακόμα μια ταινία να μας δείξει. Λέγεται «Dark Blood» και κάνει πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο!

1993, ο Ρίβερ Φοίνιξ πεθαίνει από καρδιακή προσβολή, έξω από το Viper Room, στα 23 χρόνια, παίρνοντας μαζί του ένα κομμάτι της αισιοδοξίας μιας γενιάς. Εκείνον τον καιρό, πρωταγωνιστεί σε μια ταινία, του Ολλανδού σκηνοθέτη Τζορτζ Σλάιτσερ, το «Dark Blood», η οποία μένει, φυσικά, ανολοκλήρωτη.

Μέχρι… τον Σεπτέμβριο του 2012, που το «Dark Blood» θα προβληθεί στο Ολλανδικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ουτρέχτης, σε ειδική gala προβολή με επίσημους και απλό κοινό!

Ο Σλάιτσερ είναι περισσότερο γνωστός για την ταινία «Spoorloos» του 1988, που έγινε ριμέικ σε αμερικανική βερσιόν το 1993, με τίτλο «The Vanishing» και πρωταγωνιστές τον Τζεφ Μπρίτζες και τον Κίφερ Σάδερλαντ. Ο σκηνοθέτης έχει πατήσει πια τα 80 αλλά, αφότου για χρόνια προστάτευε το υλικό του από το γύρισμα του «Dark Blood» σε κάποια κρυψώνα που ακόμα δεν έχει αποκαλύψει, εξασφάλισε πρόσφατα τα χρήματα για να ολοκληρώσει το post production της ταινίας από το Film Fund της Ολλανδίας και την ιστοσελίδα crowdfunding Cinecrowd. Ταυτόχρονα, η ολλανδική εταιρεία παραγωγής Eyeworks φρόντισε να αποδεσμεύσει την ταινία από νομικούς περιορισμούς σε σχέση με την εμφάνιση του Ρίβερ Φίνιξ.

Η υπόθεση του «Dark Blood» ακούγεται χαρακτηριστικά ‘90s: ο Ρίβερ Φίνιξ υποδύεται τον The Boy (αλλά όχι τον Αλέξανδρο Βούλγαρη!), έναν νεαρό άντρα που έχει χάσει τη γυναίκα του και ζει στην έρημο, σε μια περιοχή όπου γίνονται πυρηνικές δοκιμές. Περιμένοντας το τέλος του κόσμου, κατασκευάζει από ξύλο μικρά κουκλάκια Kachina, ινδιάνικα ειδώλια με μαγικές δυνάμεις. Ο ρυθμός της ζωής του ανατρέπεται όταν ένα ζευγάρι του jet-set του Χόλιγουντ διασχίζει την έρημο αλλά το αυτοκίνητό τους χαλάει δίπλα στο σπίτι του ήρωα. Ο Boy διασώζει το ζευγάρι, αλλά αποφασίζει να τους κρατήσει φυλακισμένους, ως ομήρους. Στην ταινία πρωταγωνιστούν ακόμα η Τζούντι Ντέιβις, ο Τζόναθαν Πράις και η Κάρεν Μπλακ.

Το «Dark Blood» θα κάνει την πρεμιέρα του στις 24 Σεπτεμβρίου, αναμφίβολα σε μια αλλόκοτη ατμόσφαιρα νοσταλγίας.

Διαβάστε περισσότερα για την ταινία, δείτε ένα σύντομο κλιπ και φωτογραφίες εδώ

Διαβάστε ακόμα

Ο Μάικ και ο Σκοτ δεν μένουν πια εδώ: 20 χρόνια από το «Δικό Μου Αϊνταχο»

O Ρίβερ Φίνιξ που δεν ξέχασα!

Επιστρέφοντας στο «Δικό μου Αϊνταχο»