Φεστιβάλ / Βραβεία

Επιστρέφοντας στο «Δικό μου Αϊνταχο»

στα 10

Ο υπερπαραγωγικός Τζέιμς Φράνκο και ο Γκας Βαν Σαντ συμμετέχουν στο τμήμα «Future Projections» του κινηματογραφικού φεστιβάλ του Τορόντο με την εγκατάσταση «Memories of Idaho», μια επιστροφή στην ταινία του 1991 που άλλαξε την ιστορία του αμερικανικού ανεξάρτητου σινεμά.

Επιστρέφοντας στο «Δικό μου Αϊνταχο»
Κιάνου Ριβς και Ρίβερ Φίνιξ στο «Δικό Μου Αϊνταχο»

Η εγκατάσταση, που αποτελεί μέρος του «art» τμήματος του φεστιβάλ, θα αποτελείται από δύο ταινίες που έχουν για κεντρικό τους θέμα την επίδραση του «Δικού Μου Αϊνταχο», της ταινίας του Γκας Βαν Σαντ που γύρισε το 1991 με πρωταγωνιστές τον αδικοχαμένο Ρίβερ Φίνιξ (πέθανε το 1993) και τον Κιάνου Ριβς.

Η πρώτη, με τίτλο «My Own Private River», αποτελείται από ανέκδοτες σκηνές και ενναλακτικές λήψεις σκηνών του Ρίβερ Φίνιξ και η δεύτερη, με τίτλο «Idaho», αποκαλύπτει ένα από τα τρία σενάρια που ο Βαν Σαντ χρησιμοποίησε για την τελική ταινία.

Μαζί με τη διπλή προβολή, θα εκτίθενται και φωτογραφίες από τους αυθεντικούς hustlers του Πόρτλαντ που ενέπνευσαν τον Βαν Σαντ για το σενάριο της ταινίας.

Ακόμη ένα κομμάτι στο πολυσυλλεκτικό πανικό εργογραφίας του Τζέιμς Φράνκο ή μια προσπάθεια αναβίωσης μιας από τις ωραιότερες ταινίες της δεκαετίας του '90, η εν λόγω εγκατάσταση είναι κάτι που θα θέλαμε πολύ να δούμε από κοντά!