Φεστιβάλ / Βραβεία

Το Φεστιβάλ του Sundance δηλώνει ερωτευμένο με το «Before Midnight»!

στα 10

Η παγκόσμια πρεμιέρα του «Before Midnight» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ στο Φεστιβάλ του Sundance χαιρετίστηκε με (σχεδόν) διθυραμβικές κριτικές, πολλαπλές αναφορές στο ελληνικό τοπίο όπου διαδραματίζεται, και επαίνους για μια από τις πιο ειλικρινείς απεικονίσεις του τι σημαίνει να είσαι 40 ετών και ακόμη... ερωτευμένος.

Το Φεστιβάλ του Sundance δηλώνει ερωτευμένο με το «Before Midnight»!

Δεν θα αποκαλύψουμε τίποτα απ΄όσα πολλά μπορεί να μάθει κανείς για την υπόθεση του «Before Midnight» που μόλις έκανε την πρεμιέρα του στο φετινό Sundance για να γίνει αυτόματα το γεγονός ολόκληρου του Φεστιβάλ και ταυτόχρονα η ταινία με τις καλύτερες κριτικές της διοργάνωσης - τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Μπορούμε, όμως, να αποκαλύψουμε τον ενθουσιασμό μας όταν όλοι περιγράφουν το τρίτο μέρος της «Before...» τριλογίας του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ ως την καλύτερη ταινία της σειράς και ακριβώς ό,τι θα μπορούσε κανείς να περιμένει από το πιο ρομαντικό love story που γνώρισε η μεγάλη οθόνη τις τελευταίες δεκαετίες.

Σας παραθέτουμε μερικά αποσπάσματα από όσα γράφτηκαν για το «Βefore Midnight», αναμένοντας την πανευρωπαϊκή προβολή του στο 63ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου όπου θα δούμε ιδίοις όμμασι τον Τζέσε και την Σελίν να περπατούν στα σοκάκια της Μεσσήνης, μιλώντας - για τι άλλο - για τον έρωτα, τη ζωή και τον αδίστακτο χρόνο που περνά και χάνεται. Ευτυχώς όχι πάντοτε μαζί με τους ανθρώπους!

6

Variety (Tζάστιν Τσανγκ): «Ενα από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά ρομάντζα της σύγχρονης εποχής πετυχαίνει την πιο πλούσια και ολοκληρωμένη έκφρασή του στο "Before Midnight". Εξοχο, μελαγχολικό, διασκεδαστικό και καθαρτικό... Απαντώντας με ένα ομόφωνο ναι στην ερώτηση αν χρειαζόμασταν ακόμη ένα ραντεβού του Τζέσε με την Σελίν, αυτό το σοφό και θαυμαστά συγκινητικό φιλμ... θα στείλει τους φανατικούς θαυμαστές της τριλογίας, και μερικούς νέους, στην συναισθηματική του στρατόσφαιρα.»

The Hollywood Reporter (Τζον ΝτεΦορέ): «Στο "Before Midnight", οι δύο εραστές δεν έχουν μόνο αναζητήσεις και αγωνίας με τις οποίες μπορούμε να ταυτιστούμε. Παλεύουν όσο και εμείς. Είναι τόσο πειστικοί ως μεσήλικες, όσο παθιασμένοι ήταν όταν συναντήθηκαν για ένα βράδυ την πρώτη φορά. Και ακόμη και αν αυτή εδώ η φάση τους είναι πιο σκληρή στο να την κοιτάς, το κοινό που μεγάλωσε μαζί του θα λατρέψει αυτό το νέο επεισόδιο.»

Cinema Blend (Κέιτι Ριτς): «To "Before Midnight" είναι τέλειο... Είναι πραγματικό θαύμα πως ο Λινκλέιτερ, ο Χοκ και η Ντελπί καταφέρνουν να γράψουν αυτές τις συζητήσεις που μοιάζουν τόσο φυσικές αλλά και είναι γεμάτες πληροφορίες για τους χαρακτήρες, τόσο αυθόρμητες και ταυτόχρονα συνεχώς ενδιαφέρουσες.»

Screen International (Τιμ Γκρίρσον): «Αυτό το πολύ ειλικρινές και αστείο φιλμ μπορεί να μη διαθέτει το εξώφθαλμο ρομαντικό πνεύμα των πρώτων δύο ταινιών, αλλά για τον σκηνοθέτη Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ και τους ηθοποιούς του αυτό είναι ακριβώς το νόημα. Το φιλμ δηλώνει πως το ρομάντζο είναι κάτι εύκολο - η βαθιά, αφοσιωμένη αγάπη είναι αυτή που είναι δύσκολη, αλλά και αυτή που σε επιβραβεύει.»

The Playlist (Ροντρίγκο Περέζ): «Το "Before Midnight" δεν είναι η πιο εύκολη ταινία, αλλά είναι μια γεμάτη προκλήσεις, αστεία, επώδυνη, σύγχρονη και ζωντανή απεικόνιση των σχέσεων όσων βρίσκονται στα 40 τους που είναι τόσο ειλικρινής και αληθινή που δεν θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε άλλο απ' όσα δείχνει αυτή η ταινία.»

Collider (Mατ Γκόλντμπεργκ): «Οι δημιουργοί της ταινίας δεν προσπαθούν να φοβίσουν το κοινό. Κάνουν απλά αυτό που έκαναν πάντα: μένουν πιστοί στους χαρακτήρες και τα συναισθήματά τους. Για άλλη μια φορά μένουμε τελείως απορροφημένοι από την πλούσια αλλά δύσκολη σχέση του Τζέσε με την Σελίν».

O Ντέιμον Γουάιζ της Guardian είναι ίσως ο μόνος αυτή τη στιγμή που δεν συμμερίζεται τον ενθουσιασμό για το «Βefore Midnight» όταν γράφει πως: «Οι θαυμαστές των δύο πρώτων ταινιών θα νιώσουν κύματα νοσταλγίας και μια ζεστασια για τους χαρισματικούς πρωταγωνιστές, αλλά σαν επέκταση της ιστορίας μοιάζει εκβιαστική και όχι αναγκαία.»

Διαβάστε ακόμη: