Φεστιβάλ / Βραβεία

Berlinale 2013: To Flix συναντά, πριν τα μεσάνυχτα, τους Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, Ιθαν Χοκ και Ζουλί Ντελπί

στα 10

Το Flix μόλις μίλησε μαζί τους, με αφορμή την ευρωπαϊκή πρεμιέρα του «Βefore Midnight» για τον έρωτα, το σινεμά και, φυσικά, την Ελλάδα.

Berlinale 2013: To Flix συναντά, πριν τα μεσάνυχτα, τους Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, Ιθαν Χοκ και Ζουλί Ντελπί

Η τρίτη ταινία της άτυπης «Before» τριλογίας βρίσκει σκηνοθέτη και πρωταγωνιστές στην αρχή της μεσήλικης ζωής τους. Η φρεσκάδα των 23ων χρόνων και η ορμή των 32, έχουν αντικατασταθεί από μία ερωτεύσιμη ηρεμία. Και, όπως και η ταινία, μια γενναία παραδοχή: στα 41 σταματάς να αντιμάχεσαι, αποδέχεσαι ότι η ζωή είναι πολύ πιο σύνθετη από παραμύθι, ότι κάποια όνειρά σου ήταν παιδικά. Ομως για αυτό μεγάλωσες. Για να μάθεις να ονειρεύεσαι από την αρχή.

Και οι τρεις μας καλωσόρισαν με εγκάρδια χαμόγελα και αγκαλιές, παραδεχόμενοι ότι δέθηκαν τόσο με την Ελλάδα που την αισθάνονται πλέον πατρίδα, ή έστω κινηματογραφική πατρίδα, μετά την εμπειρία των γυρισμάτων το καλοκαίρι.

Μας μίλησαν για τη δυσκολία να κινηματογραφείς το ελληνικό φως, την εμπειρία το να αναμιγνύεις ερασιτέχνες ηθοποιούς με νέους και βετεράνους, κι όλοι ομολόγησαν χαμογελαστά ότι ψάχνουν επόμενη ταινία που θα γυριστεί στην Ελλάδα για να επιστρέψουν.

Ομως δεν ήμασταν εκεί για να συζητήσουμε γεωγραφία. Η ερωτική ιστορία του Τζέσι και της Σελίν έχει κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού για δύο ταινίες και αντίστοιχες δεκαετίες. Φέτος, όλοι έχουμε κλείσει ραντεβού για να τους συναντήσουμε ξανά. Γιατί το παγκόσμιο κοινό αγαπάει τόσο αυτή την κινηματογραφική ιστορία και πόσο ριψοκίνδυνο ήταν να επιστρέψει κανείς για μία τρίτη ταινία;

«Είναι παράξενο ακόμα και για εμάς. Δημιουργήσαμε στα νιάτα μας με τον Ιθαν και τη Ζουλί δύο φιξιόν ήρωες, όμως τους αγαπήσαμε, μεγαλώσαμε μαζί και παράλληλα με τις ζωές τους, δεθήκαμε. Ο μόνος τρόπος να μην απογοητεύσουμε το κοινό ήταν να είμαστε ξανά ειλικρινείς. Να γράψουμε μία συνέχεια που θα έδειχνε ότι τα 40 δεν είναι απλό πράγμα. Για κανέναν...»

Ολόκληρες τις συνεντεύξεις θα τις δημοσιεύσουμε όταν το «Before Midnight» βγει στις ελληνικές αίθουσες από την Feelgood Entertainment.

Διαβάστε τη γνώμη του Flix για την ταινία και αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το «Before Midnight» εδώ.