Buzz

Η Τζούλια Ρόμπερτς είναι icon (και το ξέρει και το Μουσείο της Ακαδημίας Κινηματογράφου)

στα 10

To Icon Award του Μουσείου της Ακαδημίας Κινηματογράφου θα παραλάβει φέτος η 54χρονη πρωταγωνίστρια.

Η Τζούλια Ρόμπερτς είναι icon (και το ξέρει και το Μουσείο της Ακαδημίας Κινηματογράφου)

To νεοσύστατο Μουσείο της Ακαδημίας Κινηματογράφου δίνει τρία χρόνια τώρα τα δικά του βραβεία. Το φετινό gala που θα λάβει χώρα στις 15 Οκτωβρίου θα έχει ένα κεντρικό τιμώμενο πρόσωπο. Κι αυτό θα είναι η Τζούλια Ρόμπερτς.

«Η μεγάλη μας πρωταγωνίστρια έχει ερμηνεύσει εμβληματικές ηρωίδες και αξέχαστους ρόλους» δήλωσε για την επιλογή της Ρόμπερτς η Πρόεδρος του Μουσείου της Ακαδημίας, Ζακλίν Στιούαρτ. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε τη δυνατότητα να τιμήσουμε την υπέροχη αυτή γυναίκα για την προσφορά της στην κινηματογραφική βιομηχανία και τις τέχνες.»

Παρόλο που μοιάζει ότι το Μουσείο επέλεξε ένα λαμπερό πρόσωπο για να τιμήσει, δεν είναι έτσι: τις προηγούμενες χρονιές το Icon Award είχαν λάβει η Τίλντα Σούιντον, ο βρετανός σκηνοθέτης Στιβ ΜακΚουίν κι η παραγωγός των «Παράσιτων» Μίκι Λι.

Δείτε κι αυτό: Η Τζούλια Ρόμπερτς και ο Τζορτζ Κλόυνεϊ ξανά μαζί στο πρώτο τρέιλερ του «Ticket to Paradise»

julia roberts

julia roberts

Το Icon Award δεν είναι το μόνο βραβείο που θα δοθεί στο λαμπερό γκαλά του Οκτωβρίου.

Η Σοφία Λόρεν θα τιμηθεί με το Visionary Award, οι Τομ Χανκς και Ανέτ Μπένινγκ με το Pillar Award.

Ιδιαίτερη σημασία έχει το βραβείο στον Χέιλι Γκερίμα, τον 76χρονο Αιθίοπα σκηνοθέτη, καθηγητή και ιδρυτή του «L.A. Rebellion group», ένα κίνημα που οδήγησε στην ίδρυση Σχολής Κινηματογράφου για Μαύρους Σκηνοθέτης. Τον Γκερίμα το Μουσείο θα τιμήσει με το Vantage Award.

Οι επιλογές του Μουσείου μοιάζουν να ισορροπούν ιδανικά το λαμπερό Χόλιγουντ με την καλλιτεχνική, ανεξάρτητη σκηνή του αμερικανικού σινεμά και με τη δουλειά που γίνεται σε πιο αφώτιστες πλευρές του κινηματογράφου του Λος Αντζελες.

Το Μουσείο της Ακαδημίας Κινηματογράφου άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό στις 30 Σεπτεμβρίου του 2021. Στο κτίριο έκτασης 28,000 τετραγωνικών μέτρων που φέρει την υπογραφή του 84χρονου Ιταλού αρχιτέκτοντα Ρένζο Πιάνο, φιλοξενούνται 13 εκατομμύρια φωτογραφίες, 67.000 κινηματογραφικές αφίσες και 137.000 αντικείμενα από ταινίες. Στους χώρους υπάρχουν και δύο κινηματογραφικές αίθουσες.

Διαβάστε περισσότερα: Ενας κόσμος σινεμά στο ολοκαίνουργιο Μουσείο της Αμερικάνικης Ακαδημίας Κινηματογράφου