Buzz

Στα 85 χρόνια της η Τζούντι Ντεντς είναι το μεγαλύτερο... cover girl στην ιστορία της Vogue - και το πιο αθεόφοβο!

στα 10

Το χιούμορ, η πονηριά και η ιερόσυλη διάθεση της Τζούντι Ντεντς είναι τόσο μεγαλειώδη, όσο το ταλέντο της.

Στα 85 χρόνια της η Τζούντι Ντεντς είναι το μεγαλύτερο... cover girl στην ιστορία της Vogue - και το πιο αθεόφοβο!

Είναι ένα κορίτσι που διψά για ζωή - και τώρα, στα 85 χρόνια της, που φωτογραφίζεται για το εξώφυλλο της Vogue, ως το μεγαλύτερης ηλικίας cover girl του εμβληματικού περιοδικού και δίνει μια συνοδευτική συνέντευξη που μας κάνει να μην κρατιόμαστε από τα γέλια.

Η Τζούντι Ντεντς έχει κάνει τα πάντα, στην τέχνη της, την υποκριτική και στη ζωή κι αυτό δίνει, φυσικά, σ' έναν έτσι κι αλλιώς έξυπνο, χαρισματικό άνθρωπο, τη δυνατότητα και το δικαίωμα να περιπαίζει ό,τι του κάνει κέφι. Ετσι, η ταλαντούχα, πανέμορφη, παμπόνηρη Dame, με τέσσερις ταινίες έτοιμες σε αναμονή εξόδου (το «Αρτέμης Φάουλ», τελικά, λόγω πανδημίας, απ' ευθείας online), μιλά στη Vogue για τον εαυτό της και τη δουλειά της κι όλα τα άλλα τριγύρω, χωρίς ν' αφήνει τίποτα όρθιο.

Σιωπή! Η Τζούντι Ντεντς μιλάει στο Flix! | Διαβάστε εδώ την αποκλειστική συνέντευξη

τζούντι ντεντς 607

Στη συνέντευξή της, φυσικά, σχολιάζει το «Cats», όπου ενσάρκωσε τη Δευτερόνομη και το οποίο εξακολουθεί να μην έχει δει - για την ακρίβεια, σχολιάζει την εμφάνισή της στην ταινία: «Αυτή η κάπα που αναγκάστηκα να φορέσω! Σαν να γαμ...νται πέντε αλεπούδες στην πλάτη μου.» Και, δηλώνοντας την απογοήτευσή της, «έμοιαζα με μια κακοποιημένη, ψωραλέα γριά γάτα. Ενα πορτοκαλί γομάρι. Τι ήταν αυτό;»

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου, Γκάιλς Χάτερσλι, σχετικά με μια ενδεχόμενη συνταξιοδότηση, η Dame Τζούντι γίνεται έξαλλη: «Οχι, όχι, όχι, όχι. Μην χρησιμοποιείς αυτή τη λέξη, όχι μέσα σ' αυτό το σπίτι. Οχι εδώ. Να πας να πλύνεις το στόμα σου!» Και, με χαρακτηριστική άνεση, αρχίζει ν' απαγγέλει Ντίλαντ Τόμας, «"Οργή, οργή στο φως που ξεψυχάει", κανείς δεν πει πιο αληθινά λόγια, καταθλιπτικούλι, τέλος πάντων...»

τζούντι ντεντς 607

Χωρίς να το επιδεικνύει, αναφέρεται κάθε τόσο στην κοινωνική αλλά και περιβαλλοντική της συνείδηση - σημειώνει, για παράδειγμα, ότι στο κτήμα της στη Σκωτία θα φυτέψει 12 επιπλέον δέντρα επειδή μαζί με την οικογένειά της, 6 άτομα συνολικά, πέταξαν με αεροπλάνο για διακοπές στα Μπαρμπέιντος.

Οσο για τις επερχόμενες δουλειές της, καθώς λαμβάνει σενάρια και προτάσεις με την οκά, εξηγεί ότι δεν έχει αντίρρηση να παίξει ξανά βασίλισσες, αλλά ο ρόλος που θα ήθελε πραγματικά να παίξει είναι... «κάποια που όλοι θεωρούν ότι είναι γενναιόδωρη, μεγαλόψυχη, μια αγία, ενώ εκείνη στην πραγματικότητα σκοτώνει κόσμο.» Και, για τον... εκτός ρόλων εαυτό της, έχει, φυσικά, τον ιδανικό χαρακτηρισμό: «Μπορώ να γίνω πολύ δύσκολη, αν κάποιος με θεωρήσει δεδομένη.» Αλλοίμονο, Dame μας! Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Τζούντι Ντεντς στη βρετανική Vogue εδώ.