Buzz

Ο Χοακίν Φίνιξ... δεν έχει ιδέα αν θα είναι ο νέος Τζόκερ και γιατί τον ρωτούν σχετικά!

στα 10

Ή, τουλάχιστον, έτσι απάντησε σε συνέντευξη που έδωσε στο γαλλικό allocine.

Ο Χοακίν Φίνιξ... δεν έχει ιδέα αν θα είναι ο νέος Τζόκερ και γιατί τον ρωτούν σχετικά!

Πριν από δυο εβδομάδες γράφαμε, με ενθουσιασμό μάλιστα, ότι ο Χοακίν Φίνιξ βρίσκεται σε συζητήσεις για να πρωταγωνιστήσει σε μια αυτόνομη ταινία ως Τζόκερ.

Για την ακρίβεια, λέγαμε ότι ενώ συνήθως προτιμά να πρωταγωνιστεί σε πιο καλλιτεχνικές ταινίες, ο Χοακίν Φίνιξ έχει και παλιότερα βρεθεί στο επίκεντρο συζητήσεων προκειμένου να κάνει την παρθενική του εμφάνιση στον κόσμο των βασισμένων σε κόμικ υπερηρωικών ταινιών.

Ο ηθοποιός που κάποτε είχε φλερτάρει με τον ρόλο του Doctor Strange βρίσκεται τώρα σε συζητήσεις για να υποδυθεί τον Τζόκερ σε μια ταινία αφιερωμένη εξ ολοκλήρου στον διάσημο κακό των κόμικ, την οποία θα σκηνοθετήσει ο Τοντ Φίλιπς των «Hangover» για λογαριασμό της Warner Bros. Αλλά φαίνεται ότι η συζήτηση ήταν... μονόπλευρη.

Διαβάστε ακόμη: Χριστέ μου! Τρέιλερ για τη «Μαρία Μαγδαληνή» με τη Ρούνι Μάρα και τον Χοακίν Φίνιξ

Joker 607

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Φίνιξ αποτελεί την πρώτη επιλογή του Φίλιπς. Ωστόσο, σε συνέντευξη που έδωσε ο ηθοποιός στο γαλλικό allocine, όταν ρωτήθηκε για την ταινία του Τζόκερ, έδειξε ειλικρινά έκπληκτος και ρώτησε, «Ποια ταινία του Τζόκερ;» κι όταν η δημοσιογράφος επέμεινε, ο Φίνιξ απάντησε, «Δεν έχω ιδέα για ποιο πράγμα μου μιλάτε». Είτε οι δυο τους χάθηκαν στη μετάφραση, είτε ο Χοακίν Φίνιξ κοροϊδεύει τον κόσμο, πράγμα που δεν συμβαίνει για πρώτη φορά, είτε η DC Comics θεωρεί την ταινία της τέτοιο κελεπούρι, που... δεν θεώρησε απαραίτητο να ρωτήσει τον ενδεχόμενο πρωταγωνιστή αν ενδιαφέρεται!

don't worry he won't go far on foot 607Ο Χοακίν Φίνιξ στο «Don't Worry, He Won't Get Far on Foot» του Γκας Βαν Σαντ - Διαβάστε τη γνώμη του Flix για την ταινία

Για την ιστορία, η Warner Bros είχε ήδη προσεγγίσει τον Λεονάρντο Ντικάπριο για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο origin movie του Τζόκερ, το οποίο θα λειτουργεί ανεξάρτητα από το ενιαίο σύμπαν των υπερηρωικών ταινιών της DC Comics και θα αφηγείται το πώς ακριβώς ο Τζόκερ έγινε ο υπερ-κακοποιός που όλοι γνωρίζουμε. Το όνομα του Μάρτιν Σκορσέζε είχε επίσης συζητηθεί σε ρόλο παραγωγού, μια που το φιλμ αναμένεται να κινείται πιο κοντά στο κλίμα ενός σκοτεινού δράματος για τον κόσμο του εγκλήματος απ’ ότι σε μια συνηθισμένη υπερηρωική ταινία.

Διαβάστε ακόμη: Berlinale 2018 | Ο Χοακίν Φίνιξ εκτίμησε τα κινηματογραφικά φεστιβάλ για πρώτη φορά

Δεν ξέρουμε ακόμα αν ο Σκορσέζε συνεχίζει να σχετίζεται με το πρότζεκτ, το σίγουρο πάντως είναι ότι οι διαπραγματεύσεις της Warner με τον Ντικάπριο έπεσαν στο κενό, αφήνοντας το πεδίο ανοιχτό στον Φίνιξ, αν τελικά θελήσει να προχωρήσει. Αν όλα πάνε καλά, λοιπόν, το λιγότερο που μπορούμε να περιμένουμε είναι μια αρκούντως βασανισμένη ερμηνεία στον ρόλο που έχουν ήδη υποδυθεί ο Τζακ Νίκολσον, ο Χιθ Λέτζερ και ο Τζάρεντ Λέτο, με τον τελευταίο να αναμένεται να συνεχίσει να υποδύεται τον χαρακτήρα στις υπόλοιπες ταινίες της DC.

Διαβάστε ακόμη