Buzz

Ο Τζέικ Τζίλενχαλ και ο Χοακίν Φίνιξ είναι οι «The Sisters Brothers» του Ζακ Οντιάρ

στα 10

Το αγγλόφωνο ντεμπούτο του σπουδαίου Γάλλου δημιουργού αποκτά όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Ο Τζέικ Τζίλενχαλ και ο Χοακίν Φίνιξ είναι οι «The Sisters Brothers» του Ζακ Οντιάρ

Ο Ζακ Οντιάρ έχει υπογράψει κάποιες από τις ομορφότερες ευρωπαϊκές ταινίες των τελευταίων δεκαετιών («Ενας Πολύ Διακριτικός Ηρωας», «Ενας Προφήτης», «Σώμα με Σώμα»), ενώ πριν από δύο χρόνια τιμήθηκε με τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών για το «Dheepan». Και τώρα, η ταινία που πρόκειται να αποτελέσει το ντεμπούτο του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού μεταμορφώνεται σταδιακά σε ένα από τα πλέον υποσχόμενα, προσεχή κινηματογραφικά σχέδια.

Ο Οντιάρ διασκευάζει για το σινεμά το μυθιστόρημα του Καναδού συγγραφέα Πάτρικ ντεΓουίτ, «The Sisters Brothers», ένα σκοτεινά κωμικό γουέστερν, τοποθετημένο στα χρόνια του πυρετού του χρυσού και υποψήφιο για το βραβείο Booker, του οποίου τη σύνοψη μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω.

Διαβάστε ακόμη: Ο Τζέικ Τζίλενχαλ τραγουδάει - υπέροχα - το «Finishing the Hat» από το θεατρικό «Sunday in the Park with George»

the sisters brothers book cover 607

Ο Χέρμαν Κέρμιτ Γουόρμ πρόκειται να πεθάνει. Το έχει διατάξει ένας αινιγματικός και παντοδύναμος άντρας, γνωστός μόνο ως Κόμοντορ, και τα πρωτοπαλίκαρά του, οι αδελφοί Ιλάι και Τσάρλι Σίστερς, θα το εξασφαλίσουν. Αν και ο Ιλάι δε μοιράζεται την όρεξη του αδελφού του για το ουίσκι και τους φόνους, δεν έχει γνωρίσει τίποτε άλλο στη ζωή του. Αλλά το θήραμά τους δεν είναι εύκολος στόχος και, στο δρόμο από το Ορεγκον προς το ορυχείο χρυσού του Γουόρμ έξω από το Σακραμέντο, ο Ιλάι αρχίζει ν' αμφισβητεί το επάγγελμά του και τον εργοδότη του. Τοποθετημένη στον υπόκοσμο της αμερικανικής Δύσης του 1850, αυτή είναι μια ιστορία βίας και αδελφικής αγάπης, ένας φόρος τιμής στο γουέστερν, γεμάτος μελαγχολία και χιούμορ.

Jacques Audiard 607 Ο Ζακ Οντιάρ με τον Ματίας Σχούναρτς στα γυρίσματα του «Σώμα με Σώμα»

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι το καστ διέθετε ήδη δύο εντυπωσιακούς πρωταγωνιστές στα πρόσωπα των Χοακίν Φίνιξ και Τζον Σι Ράιλι, αλλά με την προσθήκη του Τζέικ Τζίλενχαλ τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο ενδιαφέροντα, προσδίδοντας στο αγγλόφωνο ντεμπούτο του Οντιάρ όχι μόνο εισπρακτικές φιλοδοξίες στις ΗΠΑ αλλά και πιθανές οσκαρικές προοπτικές. Αν και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα επίσημα ποιος θα υποδυθεί ποιον, το πιθανότερο είναι ότι οι Τζίλενχαλ και Φίνιξ θα ερμηνεύσουν τα δύο αδέρφια, ενώ ο Τζον Σι Ράιλι το διαβολικό αφεντικό τους ή το υποψήφιο θύμα τους.

Τα γυρίσματα του «The Sisters Brothers» αναμένεται να ξεκινήσουν το καλοκαίρι που μας έρχεται, ενώ ο Τζον Σι Ράιλι θα κρατά και ρόλο παραγωγού, καθώς o ίδιος είναι που αναζήτησε και εξασφάλισε τα δικαιώματα της κινηματογραφικής διασκευής του βιβλίου. Οσο για το πότε η ταινία θα κάνει την πρεμιέρα της, αν και είναι ακόμα πολύ νωρίς, δεδομένου του ιστορικού του Οντιάρ, δεν θα ήταν και πολύ ριψοκίνδυνο να στοιχηματίσουμε για το Φεστιβάλ Καννών του 2018!

Διαβάστε ακόμη