Buzz

«Ο Τομ Κρουζ μάλλον θα με δείρει, αλλά δεν πειράζει!» Τι έχεις γράψει Τζιμ Κάρεϊ στο αυτοβιογραφικό σου βιβλίο;

στα 10

Το «Memoirs and Misinformation» του Τζιμ Κάρεϊ θα κυκλοφορήσει στις 7 Ιουλίου. Και μάλλον κρύβει εκπλήξεις για αρκετούς στο Χόλιγουντ.

«Ο Τομ Κρουζ μάλλον θα με δείρει, αλλά δεν πειράζει!» Τι έχεις γράψει Τζιμ Κάρεϊ στο αυτοβιογραφικό σου βιβλίο;

Το «Memoirs and Misinformation» του Τζιμ Κάρεϊ (σε συνεργασία με τον Ντάνα Βασόν) θα είναι επώδυνα αστείο. Ή, όπως λέει ο φίλος του Τζεφ Ντάνιελς «μοιάζει με την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων γραμμένη από τον Χάντερ Σ. Τόμπσον!»

Διαβάστε (κι ακούστε) περισσότερα: Ακούστε τον Τζεφ Ντάνιελς να διαβάζει ένα απόσπασμα από το (αυτοβιογραφικό) βιβλίο του Τζιμ Κάρεϊ

Σε συνέντευξή του στους Times ο Κάρεϊ μίλησε για το βιβλίο, γιατί ένιωσε την ανάγκη να το γράψει και τι το κάνει να διαφέρει από άλλες αυτοβιογραφίες.

«Θα μου ήταν απολύτως βαρετό, σε αυτό το στάδιο της καλλιτεχνικής μου ζωής, να γράψω τα πραγματικά γεγονότα της ζωής μου με χρονολογική σειρά. Δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο. Στο «Memoirs and Misinformation» είμαι απλά ένας αντιπρόσωπος του Χόλιγουντ, ένα «άβαταρ» για όποιον άλλον ηθοποιό, καλλιτέχνη, σελέμπριτι, σταρ βρέθηκε στη θέση μου. Ο στόχος είναι το Χόλιγουντ, η υπερβολή αυτού του κόσμου, η απληστία του, ο ναρκισσισμός και η ματαιότητά του. Κάποια από τα γεγονότα είναι αληθινά, κάποια όχι. Δε θα ξέρετε ποια είναι ποια. Αλλά και τα κατασκευασμένα περιστατικά, αλήθειες θα λένε...»

Τζιμ, μεγάλη μου τιμή φίλε μου. Δεν έχεις ιδέα, πόσο μεγάλη!» | Νίκολας Κέιτζ

Αυτό που προκαλεί το ενδιαφέρον πάντως είναι πώς θα αντιδράσουν οι συνάδελφοι του Κάρεϊ, όταν αναγνωρίσουν τους εαυτούς τους ανάμεσα σε όσους σατιρίζει. Γιατί το «Memoirs and Misinformation» αναφέρεται σε πολλούς σταρς, όπως οι: Γκουίνεθ Πάλτροου, Αντονι Χόπκινς, Νίκολας Κέιτζ, Τομ Κρουζ κλπ.

Ο Κάρεϊ είπε στους Times ότι θα στείλει σε κάθε έναν «μία επεξηγηματική επιστολή» για το πώς χρησιμοποιεί την περσόνα τους και με τι στόχο. «Είναι σάτιρα, είναι παρωδία και για αυτό το χιούμορ είναι τραβηγμένο από τα μαλλιά. Οι περισσότεροι που αναφέρω στο βιβλίο είναι άνθρωποι που θαυμάζω πάρα πολύ!»

Ο Νίκολας Κέιτζ, για παράδειγμα, στο βιβλίο παρουσιάζεται ως «συλλέκτης νεκροκεφαλών και κολλητός φίλος του Κάρεϊ». Μόλις το έμαθε, ο Κέιτζ καλοδέχθηκε την κριτική του Κάρεϊ και δήλωσε «κολακευμένος». «Τζιμ, μεγάλη μου τιμή φίλε μου. Δεν έχεις ιδέα, πόσο μεγάλη!»

Ο Κάρεϊ δεν νομίζει ότι ο Τομ Κρουζ («Laser Jack Lighting» στο βιβλίο) θα αντιδράσει το ίδιο γενναιόδωρα.

«Τον ξέρω τον Τομ. Μπορεί να με δείρει, αλλά ΟΚ, θα δεχθώ να φάω ξύλο για την τέχνη. Οχι, όχι, πιστεύω ότι θα του αρέσει...»

Διαβάστε περισσότερα: