Buzz

Ακούστε τον Τζεφ Ντάνιελς να διαβάζει ένα απόσπασμα από το (αυτοβιογραφικό) βιβλίο του Τζιμ Κάρεϊ

στα 10

Το «Memoirs and Misinformation» του Τζιμ Κάρεϊ (σε συνεργασία με τον Ντάνα Βασόν) θα κυκλοφορήσει στις 7 Ιουλίου. Και θα είναι επώδυνα αστείο. Ή, όπως λέει ο φίλος του Τζεφ Ντάνιελς «μοιάζει με την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων γραμμένη από τον Χάντερ Σ. Τόμπσον!»

Ακούστε τον Τζεφ Ντάνιελς να διαβάζει ένα απόσπασμα από το (αυτοβιογραφικό) βιβλίο του Τζιμ Κάρεϊ

Η φιλία των Τζιμ Κάρεϊ και Τζεφ Ντάνιελς πηγαίνει πίσω στο χρόνο και την πρώτη «Ο Ηλίθιος κι ο Πανηλίθιος» συνεργασία τους (1994). Μπορεί να έκαναν δύο δεκαετίες να ξανασυνεργαστούν, αλλά παρέμειναν φίλοι, στα εύκολα και στα δύσκολα, διακριτικά και στο παρασκήνιο, όλο αυτό τον καιρό.

Ο Κάρεϊ, που δεν έχει κρύψει ποτέ την μάχη του με την κατάθλιψη, έχει βρει τα τελευταία χρόνια πολλές περισσότερες καλλιτεχνικές διεξόδους: οι πίνακές του έχουν γνωρίσει μεγάλη επιτυχία (ειδικά η αναλέητη καυστική σάτιρα με τα πορτρέτα του Ντόναλντ Τραμπ) έγιναν το αντικείμενο ενός ντοκιμαντέρ: το «I Needed Color» σε σκηνοθεσία του Ντέβιντ Μπάσελ.

Διαβάστε περισσότερα: The eternal sunshine of his talent: Ο Τζιμ Κάρεϊ είναι εξαιρετικός ζωγράφος!

Jeff Daniels Currey book

Σήμερα διαβάζουμε ότι είναι έτοιμο για κυκλοφορία το πρώτο του βιβλίο. Το «Memoirs and Misinformation» θα κυκλοφορήσει στις 7 Ιουλίου κι ο κολλητός φίλος Τζεφ Ντάνιελς έχει δανείσει τη φωνή του στην audiobook εκδοχή του, η οποία διαρκεί 8 ώρες!

Οι πρώτες κριτικές θέλουν το βιβλίο να είναι μία «γενναία αυτοβιογραφική αποσύνθεση της -όχι μόνο- κωμικής περσόνας του Κάρεϊ» με την πλοκή να εμπλέκει τους πάντες και τα πάντα: τα παιδικά χρόνια στον Καναδά, το πώς έκανε την άρρωστη μητέρα του να γελάει, την υποκριτκή, το Χόλιγουντ, τους ατζέντηδες, τι σημαίνει να είσαι σταρ, τα προνόμια, οι φιλίες, οι μοναξιά, οι σχέσεις, οι έρωτες, η εξάρτηση, ο φόβος της αποτυχίας και της εξαφάνισης.

Ο Κάρεϊ έγραψε το βιβλίο σε συνεργασία με τον νεοϋορκέζο αρθρογράφο και συγγραφέα Ντάνα Βασόν (τα κείμενά του έχουν δημοσιευτεί στους New York Times, Esquire, Vanity Fair κλπ) κι, αντί σοβαρής δήλωσης, εκεί πατάει ο Τζεφ Ντάνιελς για να σχολιάσει γιατί δέχθηκε να κάνει την audiobook εκδοχή:

«Δεν είχα την παραμικρή ιδέα ότι ο Τζιμ ήξερε τόσο μεγάλες λέξεις. Ομως το γεγονός ότι έγραψε το βιβλίο με τη βοήθεια ενός συγγραφέα μου εξήγησε από που προέρχεται αυτό το σύνθετο λεξιλόγιο. Ο,τι κι αν περίμενα να διαβάσω, διαψεύστηκα. Aυτό το βιβλίο είναι μία άγρια, τρελή κούρσα. Κάποια γεγονότα μπορεί να είναι αλήθεια, κάποια άλλα δεν είναι δυνατόν να είναι αλήθεια, τίποτα από όλα αυτά δεν έχει σημασία.»

«Το θέμα είναι ότι το διαβάζεις και νιώθεις ότι ο Τζιμ σε πιάνει από το χέρι και σε προκαλεί να πηδήξεις στο γκρεμό. Οπως νιώθεις κι όταν δουλεύεις μαζί του σε μια ταινία. Πες την προσευχή σου, άνοιξε τα χέρια σου και πέτα. Πάντα ήταν ένας καλλιτέχνης που έπαιρνε καλλιτεχνικό ρίσκο και το βιβλίο του δε θα μπορούσε να είναι κάτι διαφορετικό. Μοιάζει με την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων γραμμένη από τον Χάντερ Σ. Τόμπσον! Μόνο που δεν είναι. Γιατί είναι, ξεκάθαρα, ο Τζιμ...»

Εμείς, ψηθήκαμε πάντως.

Ακούστε ένα απόσπασμα που εξασφάλισε αποκλειστικά το Entertainment Weekly:


Διαβάστε περισσότερα: