Φεστιβάλ / Βραβεία

Η Τζέιν Φόντα θα παραλάβει το φετινό SAG Life Achievement Award

στα 10

Η Τζέιν Φόντα θα είναι η φετινή παραλήπτρια του SAG Life Achievement Award που δίνεται κάθε χρόνο σε έναν ηθοποιό που έχει συμβάλει στη βελτίωση της εικόνας του επαγγέλματος και έχει ιστορικό ενεργού συμμετοχής σε ανθρωπιστικές και δημόσιες προσπάθειες.

Η Τζέιν Φόντα θα παραλάβει το φετινό SAG Life Achievement Award

Το Σωματείο Αμερικάνων Ηθοποιών (SAG) ανακοίνωσε ότι η ηθοποιός και ακτιβίστρια Τζέιν Φόντα θα είναι επίσημα η 60ή παραλήπτρια του τιμητικού βραβείου SAG Life Achievement Award για την συνολική της καριέρα, του υψηλότερου φόρου τιμής του SAG-AFTRA, στα 31α ετήσια βραβεία Screen Actors Guild που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025.

Μετά την ανακοίνωση αυτή, η Φόντα δήλωσε πως «νιώθω τιμή και βαθιά ταπεινοφροσύνη που είμαι η φετινή παραλήπτρια του SAG Life Achievement Award. Εργάζομαι σε αυτόν τον κλάδο σχεδόν για ολόκληρη τη ζωή μου και δεν υπάρχει καμία τιμή όπως αυτή που σου δόθηκε από τους συναδέλφους σου. Η SAG-AFTRA εργάζεται ακούραστα για να προστατεύσει τον εργαζόμενο ηθοποιό και να διασφαλίσει ότι τα μέλη του συνδικάτου αντιμετωπίζονται δίκαια σε όλους τους τομείς και είμαι περήφανη που είμαι μέλος καθώς συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την προστασία των επόμενων γενεών».

Το συγκεκριμένο βραβειο δίνεται κάθε χρόνο σε έναν ηθοποιό που έχει συμβάλει στη βελτίωση της εικόνας του επαγγέλματος του ηθοποιού και έχει ιστορικό ενεργού συμμετοχής σε ανθρωπιστικές και δημόσιες προσπάθειες, ο αποδέκτης του SAG Life Achievement Award ορίζεται και ψηφίζεται από τα μέλη του SAG-AFTRA.

Διαβάστε ακόμα: Κάννες 2023: Το ραντεβού μας με την Τζέιν Φόντα ήταν η καλύτερη στιγμή του Φεστιβάλ

jane fonda

Κόρη του ηθοποιού Χένρι Φόντα, η Τζέιν Φόντα έζησε ολόκληρη την ενήλικη ζωή της στο προσκήνιο και τελικά ακολούθησε το ίδιο επάγγελμα που την οδήγησε στις βραβευμένες με Οσκαρ ταινίες «Klute» και «Coming Home». Κατά τη διάρκεια μιας καριέρας έξι δεκαετιών, μέσα στην οποία κέρδισε επίσης δύο βραβεία BAFTA, ένα Emmy, επτά Χρυσές Σφαίρες, το βραβείο AFI Life Achievement 2015, το βραβείο Cecil B. DeMille και το βραβείο Elle's Women in Hollywood Icon, η Φόντα ήταν συχνά η πρωταρχικό παράδειγμα μιας σταρ που έχει χρησιμοποιήσει τα φώτα της δημοσιότητας για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για λόγους όπως για την φυλετική ισότητα αλλά και την ισότητα των φύλων και την κλιματική αλλάγή. Υπάρχει ακόμη και το Ανθρωπιστικό Βραβείο Γυναικών στον Κινηματογράφο Τζέιν Φόντα που πήρε το όνομά του από τη Φόντα για τον δια βίου ακτιβισμό και τις φιλανθρωπικές της δράσεις.

Αλλοι πρόσφατοι αποδέκτες του βραβείου SAG Life Achievement ήταν και οι Μπάρμπρα Στρέιζαντ, Σάλι Φίλντ, Ελεν Μίρεν και Ρόμπερτ Ντε Νίρο.