Buzz

Οι Ιταλοί βρήκαν τον τρόπο να πηγαίνεις σινεμά χωρίς να κινδυνεύεις από τον κοροναϊό

στα 10

Ενας θεατής ανά τρεις θέσεις είναι η λύση για να μείνουν ανοιχτά τα σινεμά της Ιταλίας.

Οι Ιταλοί βρήκαν τον τρόπο να πηγαίνεις σινεμά χωρίς να κινδυνεύεις από τον κοροναϊό

Ακολουθώντας τη σαφή εντολή οι θεατές να απέχουν ο ένας από τον άλλον τουλάχιστον ένα μέτρο σε όλες τις δημόσιες συγκεντρώσεις (μέχρι τις 3 Απριλίου), η ένωση αιθουσαρχών της Ιταλίας (ANEC) βρήκε τη λύση για να συνεχίσει ο κόσμος να πηγαίνει σινεμά.

Υπολογίστηκε πως η κάθε θέση ενός κινηματογράφου είναι περίπου 60 εκατοστά και πως με δύο θέσεις διαφορά ανάμεσα στους θεατές, κάθε θεατής μπορεί να έχει απόσταση από τον άλλον το επιθυμητό ένα μέτρο. Ετσι οι κινηματογράφοι θα λειτουργούν στο 30% της πληρότητάς τους, αλλά τουλάχιστον δεν θα κλείσουν.

Διαβάστε ακόμη: Γυρίζοντας μια ταινία για μια επιδημία, στην Ιταλία του κοροναϊού

ιταλυ

«Περιμέναμε ένα πιο αυστηρό μέτρο και χαιρόμαστε που βλέπουμε ότι υπάρχει περιθώριο τα σινεμά να μείνουν ανοιχτά, αν και όλα βρίσκονται υπό εξέλιξη. Εργαζόμαστε ακούραστα προκειμένου να κατανοήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τι επιτρέπεται και τι όχι. Οι κινηματογράφοι δεν είναι όλοι ίδιοι και πρέπει να γνωρίζουμε πώς ο κάθε αιθουσάρχης θα μπορέσει να υπακούσει το νόμο και να μείνει ανοιχτός»., δηλώνει ο Μάριο Λορίνι, Πρόεδρος της ενωσης.

Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Screen International, οι διανομείς βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τους αιθουσάρχες στην Ιταλία προκειμένου να προχωρούν όλοι βήμα βήμα και προσεκτικά και με τα βλέμματα στραμμένα στο καλοκαίρι που όλοι ελπίζουν πως ο τρόμος του κοροναΐού θα έχει υποχωρήσει.

Στην Ελλάδα, τα πράγματα ακόμη βρίσκονται σε επίπεδα ψυχραιμίας, όλοι (διανομείς, αιθουσάρχες και κοινό) αντιμετωπίζουν το θέμα με τη δέουσα προσοχή, αν και ταινίες αναβάλλονται ήδη από τις επερχόμενες εβδομάδες εξόδου.

Διαβάστε αναλυτικά: Τι αναβάλλεται ή ακυρώνεται στον κόσμο του σινεμά, εξαιτίας του κοροναϊού