Φεστιβάλ / Βραβεία

Oι Israeli Animation Days ξεκινούν με ένα βαλς

στα 10

Ενα μεγάλο αφιέρωμα στο ισραηλινό animation μας κλείνει ραντεβού από 28 έως 30 Μαρτίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Και ξεκινά με το οσκαρικό «Βαλς με τον Μπασίρ» του Αρι Φόλμαν.

Flix Team
Oι Israeli Animation Days ξεκινούν με ένα βαλς

Το Διεθνές Φεστιβάλ Animation, Animasyros, σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα διοργανώνουν, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το αφιέρωμα με τίτλο «Ημέρες Ισραηλινού Ανιμέισον», παρουσιάζοντας την αφρόκρεμα του σύγχρονου Ισραηλινού ανιμέισον. Το αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 28 έως και το Σάββατο 30 Μαρτίου, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, και στόχο έχει να συστήσει στο κοινό ένα καλειδοσκόπιο φωνών, παρόμοιο με τους πλούσιους και ποικιλόμορφους πολιτισμούς που ζουν μαζί στο Ισραήλ του 2019.

Θυμηθείτε κι αυτό: «Εχει πεθάνει το σινεμά όπως το ξέραμε» ο Αρι Φόλμαν εξομολογείται στο Flix

Ari Folman 607

Ταινία έναρξης του αφιερώματος είναι το εμβληματικό και πολυβραβευμένο «Βαλς με τον Μπασίρ» του Αρι Φόλμαν. Η συγκλονιστική ταινία του Φόλμαν έχει κερδίσει πολλά βραβεία, ανάμεσα στα οποία συγκαταλέγονται η Χρυσή Σφαίρα για καλύτερη ξενόγλωσση ταινία, το Βραβείo της Εθνικής Ενωσης Κριτικών των ΗΠΑ (NSFC) για την καλύτερη ταινία, ενώ ήταν υποψήφιο στα Οσκαρ του 2008 για βραβείο ξενόγλωσσης ταινίας.

Ari Folman 607 2

Διαβάστε κι αυτό: Animasyros 8.0: Ο Αρι Φόλμαν δεν πιστεύει πια ότι το (πολιτικό) σινεμά μπορεί να αλλάξει τον κόσμο!

Το πρόγραμμα του αφιερώματος έχει επιμεληθεί η Ταλ Κάντορ, ανιμέιτορ και visual artist, λέκτορας στην Ακαδημία Τεχνών και Design της Bezalel και συντάκτρια του περιοδικού Moonfash. Θέλοντας να συστήσει στο κοινό την ποικιλομορφία του Ισραήλ, το πρόγραμμα αποτελείται από μία σειρά από βραβευμένα σύγχρονα ανιμέισον του Ισραήλ, που παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλία θεμάτων, αποτυπώνοντας ένα μικρό μέρος αυτού που είναι το Ισραήλ σήμερα. Μέσα από ταινίες μικρού μήκους μέχρι και μουσικά βίντεο, ο θεατής θα παρακολουθήσει ιστορίες που μιλούν για ένα προσωπικό ποιητικό ταξίδι - ψάχνοντας για την αγάπη στους δρόμους της Ιερουσαλήμ, αλλά και ταινίες για τη νέα ματιά της συλλογικής μνήμης της χώρας και για την ταυτότητα και την πολιτική, καθώς και συγκινητικές οικογενειακές ιστορίες, μέχρι και ιστορίες μαύρου χιούμορ.

Το αφιέρωμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Moonfash, το Ισραηλινό περιοδικό animation και την Bezalel Academy of arts and design της Ιερουσαλήμ, μια από τις καλύτερες ακαδημίες για animation παγκοσμίως.

Πρόγραμμα:

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019
21:00 «Βαλς με τον Μπασίρ» (2008)
Σκηνοθεσία: Αρι Φόλμαν

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

20:00 Φοιτητικές ταινίες
22:00 Μουσικά βίντεο ανιμέισον

Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

20:00 Φοιτητικές ταινίες
22:00 Ανεξάρτητες ταινίες μικρού μήκους

Πληροφορίες:

Είσοδος: 5 ευρώ
Ταινιοθήκη της Ελλάδος: Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-135, Αθήνα (Μετρό Κεραμεικός)

Israel Animation 607