Buzz

Εσένα πώς μοιάζει η δική σου καραντίνα;

στα 10

Το International Quarantine Artistic Initiative είναι ένα υπό εξέλιξη πρότζεκτ που καλεί κινηματογραφιστές και μουσικούς να καταγράψουν τη δική τους καραντίνα σε όλον τον κόσμο.

Flix Team
Εσένα πώς μοιάζει η δική σου καραντίνα;

Στους καιρούς αυτής της πανδημίας όλοι μας βρισκόμαστε σε καραντίνα στις χώρες μας.
Αυτή η κατάσταση γεννά τον αρχέγονο φόβο ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε έναν αόρατο εχθρό που απειλεί τη βιολογία μας.
Αυτό είναι κάτι τόσο πρωτοφανές για τη γενιά μας, έτσι δεν είναι;
Ωστόσο, υπάρχει κάτι μεγαλύτερο από αυτό που μας συνδέει - η ανάγκη για δημιουργία.
Οπως και στη ζωή μας πριν από την πανδημία, θα εργαζόμασταν, θα συναντιόμασταν και θα κάναμε πράγματα μαζί, τώρα είμαστε απομονωμένοι στα διαμερίσματα μας σε όλο τον κόσμο.
Ο καθένας από εμάς είναι σε θέση να δημιουργήσει στον ιδιωτικό, οικιακό χώρο του. Ολοι διαθέτουμε βασικό εξοπλισμό κάμερας, υπολογιστές με σουίτες επεξεργασίας, μικρόφωνα και κυρίως: τις ψυχές και τα μάτια μας.
Η Διεθνής Καλλιτεχνική Πρωτοβουλία Καραντίνας είναι ένα υπό εξέλιξη πρότζεκ που καλεί τους κινηματογραφιστές και τους μουσικούς να καταγράψουν, με ελεύθερο τρόπο, την καθημερινή τους εμπειρία από το lockdown, την απομόνωση στο σπίτι και την καραντίνα κατά τις ημέρες της παγκόσμιας κρίσης του κοροναϊού.

Το μανιφέστο του International Quarantine Artistic Initiative - όπως το υπογράφει η εμπνεύστρια του πρότζεκτ, κινηματογραφίστρια και η ίδια, Ολίβια Τβαρντόφσκα, είναι απλό. Ζητάει από κινηματογραφιστές και μουσικούς να καταγράψουν τη δική τους καραντίνα. Και να συνεισφέρουν στην κατανόηση μιας παράξενης εποχής αλλά και στην υπόσχεση για ένα καλύτερο μέλλον.

Μια φορά τη βδομάδα στο επίσημο site του πρότζεκτ IQAI ανεβαίνουν βίντεο από όλον τον κόσμο, από την Αθήνα μέχρι το Λονδίνο και από την Ινδία μέχρι τη Γαλλία. Δείτε παρακάτω μερικές από τις μέχρι τώρα συμμετοχές στο πρότζεκτ:








Διαβάστε ακόμη: Ο Ρότζερ Κόρμαν θέλει τη μικρού μήκους ταινία από την καραντίνα σου για το Φεστιβάλ του