Industry

Η είσοδος στους κινηματογράφους 12μηνης λειτουργίας θα επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους

στα 10

Τουλάχιστον ως το τέλος Αυγούστου.

Flix Team
Η είσοδος στους κινηματογράφους 12μηνης λειτουργίας θα επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους

Οπως ανακοινώθηκε μόλις στο διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όλοι οι κλειστοί χώροι θα λειτουργούν μέχρι νεωτέρας αποκλειστικά για εμβολιασμενους. Διαβάστε τι είπε αναλυτικά.

«Από την Παρασκευή και μέχρι τα τέλη Αυγούστου, όλοι οι κλειστοί χώροι, κέντρα διασκέδασης και μπαρ, σινεμά και θέατρα, θα λειτουργούν αποκλειστικά για εμβολιασμένους. Και με αυξημένο, αλλά προκαθορισμένο, αριθμό επισκεπτών. Τότε θα λειτουργεί και η ψηφιακή εφαρμογή που θα πιστοποιεί εύκολα αν ο πολίτης έχει εμβολιαστεί. Είναι μία πρακτική που ακολουθούν ήδη χώρες όπως η Δανία, η Γερμανία, η Αυστρία και το Λουξεμβούργο.

Αυτό σημαίνει ότι στη διάρκεια του καλοκαιριού η ψυχαγωγία, είτε σε ανοικτούς είτε σε κλειστούς χώρους, θα αφορά μόνο καθήμενους και όχι όρθιους, ώστε να μην ευνοείται η μετάδοση του ιού. Τα καταστήματα θα έχουν, πλέον, τη δυνατότητα περισσότερων τραπεζοκαθισμάτων. Oμως και οι έλεγχοι θα είναι πολύ αυστηροί».

Στη συγκεκριμενοποίηση των μέτρων ορίστηκε ότι τα κλειστά σινεμά θα λειτουργούν από 16 Ιουλίου μόνο για εμβολιασμένους με χωρητικότητα 85%, δίνοντας το στίγμα για το τι θα ακολουθήσει μάλλον και από Σεπτέμβριο, αφού οι προβλέψεις των επιδημιολόγων παραμένουν μετριοπαθείς αν δεν αυξηθεί το τοίχος ανοσίας μέσω των εμβολιασμών.