Φεστιβάλ / Βραβεία

IndieCrete Film Festival: Ημέρες Κινηματογράφου τον Αύγουστο στις Αρχάνες

στα 10

Το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους IndieCrete μεταφέρει τον παλμό του σινεμά σήμερα κάτω από τον αυγουστιάτικο ουρανό του θερινού σινεμά «Παράδεισος» στις Ανω Αρχάνες της Κρήτης.

Flix Team
IndieCrete Film Festival: Ημέρες Κινηματογράφου τον Αύγουστο στις Αρχάνες

Οπως το περιγράφουν και οι διοργανωτές του, το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους IndieCrete, το πρώτο Φεστιβάλ ανεξάρτητου κινηματογράφου που διοργανώνεται στην Κρήτη, πρόκειται για ένα «open air» Φεστιβάλ που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά το Καλοκαίρι του 2016 στο θερινό κινηματογράφο «Παράδεισος», στις Ανω Αρχάνες, σε συνεργασία με το Δήμο Αρχανών – Αστερουσίων, τον Σύλλογο Βαθυπέτρου και τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

IndieCrete Film Festival Poster

Ο χαρακτήρας του Φεστιβάλ είναι διαγωνιστικός, με την οργανωτικη επιτροπή του να έχει δεχτεί στο πρώτο της κάλεσμα για συμμετοχές 1300 ταινίες απ' όλον τον κόσμο, με 35 να καταλήγουν τελικά στο προγραμμά της με χώρες καταγωγής από την Κίνα και την Ισπανία μέχρι την Αμερική, τον Καναδά και τις Φιλιππίνες και κατηγορίες που εκτείνονται από το Δράμα, την Κωμωδία και φτάνουν μέχρι τα Κοινωνικά Δικαιώματα, την Επιστημονική Φνατασίας και ειδικό τμήμα για τις Γυναίκες Σκηνοθέτιδες. Την φετινή Κριτική Επιτροπή του Φεστιβάλ, που θα αποφασίσει τις ταινίες που θα ξεχωρίσουν και θα βραβευθούν, θα αποτελέσουν οι Θέμις Μπαζάκα (ηθοποίος), Γρηγόρης Καραντινάκης (σκηνοθέτης), Κωστής Νικολόπουλος (διευθυντής φωτογραφίας).

IndieCrete Film Festival Ο θερινός κινηματογράφος «Παράδεισος» στις Ανω Αρχάνες

Ταυτόχρονα με τις προβολές των ταινιών θα πραγματοποιηθούν παράλληλες δράσεις και workshops με εισηγητές διακεκριμένους κινηματογραφιστές, όπως τους Ιγκόρ Κόροσετς (Ηθοποιός–Η.Π.Α.), Γρηγόρη Καραντινάκη (Σκηνοθέτης – Ελλάδα) και Κωστή Νικολόπουλο (Διευθυντής Φωτογραφίας – Ελλάδα).

Ο Γρηγόρης Καραντινάκης θα παρουσιάσει την Παρασκευή 19 Αυγούστου από τις 16.00 έως και τις 20.00 το σεμινάριο «Μυθστορία - Παράσταση - Ταινία - Σήριαλ: Μια γλώσσα σε διαφορετικές διαλέκτους»). Ο Ιγκόρ Κόροσετς θα παρουσιάσει στην αγγλική γλώσσα με δυνατότητα μετάφρασης στα ελληνικά το Σάββατο 20 Αυγούστου από τις 10.00 μέχρι και τις 14.00 το σεμινάριο «Acting on Camera» που απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ή να διευρύνουν τις δεξιότητες τους πάνω στην υποκριτική του κινηματογράφου και στηρίζεται στη μέθοδο Στανισλάφσκι και τη μέθοδο Meisner. Ο Διευθυντής Φωτογραφίας Κωστής Νικολόπουλος θα παρουσιάσει το Σάββατο 20 Αυγούστου από τις 10.00 μέχρι τις 14.00 και την Κυριακή 21 Αυγούστου από τις 10.00 μέχρι και τις 14.00 το σεμινάριο «To φως και η αίσθηση του στην κινηματογραφική πρακτική» με θέμα το φως στον κινηματογράφο και πως το κάδρο επηρεάζεται από το φως και την σκιά.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ έχει αναλάβει η σκηνοθέτης Κωνσταντίνα Πάλλη. Την οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ αποτελούν οι Νικολάι Ντορόζκιν (τεχνική διεύθυνση), Μανόλης Βάρδας (event manager), Φανή Καλαθάκη (υπεύθυνη επικοινωνίας), Ευαγγελία Μπαστάκη, Μιχάλης Αλεξάκης. / Χορηγός επικοινωνίας Ε.Ρ.Τ.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους IndieCrete θα διαρκέσει από την Παρασκευή 19 έως και την Κυριακή 21 Αυγούστου. Διαβάστε περισσότερα για τις δράσεις του στο επίσημο site του αλλά και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

Tags: IndieCrete