Φεστιβάλ / Βραβεία

Το In-Edit για τέσσερις ημέρες γεμάτες μουσική στη Θεσσαλονίκη

στα 10

To In-Edit επιστρέφει ενισχυμένο στη Θεσσαλονίκη από τις 17 μέχρι και τις 21 Απριλίου στο Ολύμπιον και στην Αποθήκη Δ' του Λιμανιού.

Flix Team
Το In-Edit για τέσσερις ημέρες γεμάτες μουσική στη Θεσσαλονίκη

Συνεχίζοντας τα μουσικά του ταξίδια το In-Edit επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για τέσσερις ημέρες που ακούγονται δυνατά - μουσικά ντοκιμαντέρ, ήχοι από όλον τον κόσμο, πάρτι και παράλληλες εκδηλώσεις διαμορφώνουν ένα ξέφρενο αφιέρωμα σε όσους αγαπούν τη συνάντηση της μουσικής με το σινεμά.

Elvis Presley: The King 607

Το φεστιβάλ ανοίγει τις πύλες του την Τετάρτη 17 Απριλίου, στον κινηματογράφο Ολύμπιον στην πλατεία Αριστοτέλους, με το φιλμ «Elvis Presley: The King» του Γιουτζίν Τζαρέκι, ένα μαγευτικό μουσικό road trip που διεισδύει στην καρδιά του Αμερικάνικου Ονείρου, με τον Βασιλιά Ελβις στη θέση του οδηγού.

Ανάμεσα στις ταινίες που ξεχωρίζουν είναι το «John & Yoko: Above Us Only Sky» για τον Τζον Λένον και τη Γιόκο Ονο, το «Piazzolla, the Years of the Shark» για το θρύλο του τανγκό Αστορ Πιατσόλα, το «Bad Reputation» για τη πολυσχιδή προσωπικότητα της Μ.Ι.Α, το «A Dog Called Money» με την Pj Harvey, το «Ethiopiques: Revolt of the Soul» για τη μουσική της Αιθιοπίας, το «Legends of Ska» για την κληρονομιά της Ska και το «PULP: A Film about Life, Death and Supermarkets» για τους θρύλους του Σέφιλντ.

Αναζητήστε το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ και όλες τις πληροφορίες για τα πάρτι και τις παράλληλες εκδηλώσεις στο επίσημο site του In-Edit.

Diamonds in the Night Sky 5 Diamonds in the Night Sky

Tο φετινό In-Edit παρουσιάζει ένα αφιέρωμα σε πέντε ελληνικά μουσικά ντοκιμαντέρ, ως προάγγελο του ελληνικού Διαγωνιστικού Τμήματος που αναμένεται να εγκαινιαστεί 2020, Ο Νίκος Παπάζογλου, οκτώ χρόνια μετά τον θάνατό του, είναι σαν να μην έφυγε ποτέ με το «Εγώ και ο Ισκιος μου, ένα Ντοκιμαντέρ για το Νίκο Παπάζογλου». Τη σκυτάλη παίρνει ένας ακόμη ζωντανός θρύλος για την Θεσσαλονίκη και την εγχώρια μουσική σκηνή, ο Γιώργος Χριστιανάκης, που μας καθηλώνει με τη «Διακριτική του Παρουσία».Η ελληνική τζαζ ή αλλιώς μια εξαιρετική ιστορία για το πώς μια παρέα μπορεί να πετύχει σπουδαία πράγματα, ξεδιπλώνεται στο «Diamonds In The Night Sky» του Μελέτη Μοίρα, ο οποίος αφηγείται το χρονικό της δημιουργίας του ιστορικού Jazz FM στην Αθήνα. Με το βραβείο της Πανελλήνιας Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου από το φετινό φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκη στις αποσκευές της, η Ηλιάνα Δανέζη επανέρχεται και εξερευνά «Τα 4 Επίπεδα της Υπαρξης», στο ΙΝ-EDIT, ένα ντοκιμαντέρ που δεν επικεντρώνεται σε ένα συγκρότημα αλλά έχει ως αληθινή θεματική τον χρόνο που κυλά και επιφέρει αναπόδραστες αλλαγές. Ο Νίκος Χατζής κλείνει το πρόγραμμά με το φιλμ «Music For Ordinary Life Machines» που καταγράφει την Ελληνική Synth σκηνή από τη δεκαετία του '80 μέχρι και σήμερα.

Δείτε εδώ το ωρολόγιο πρόγραμμα προβολών του φετινού In-Edit:

in-edit

In-Edit | Πληροφορίες | Εισiτήρια: Κανονικό: 5 Ευρώ, Πακέτο 4+1: 20 Ευρώ, IN-EDIT pass: 35 Ευρώ | Διάθεση των εισιτηρίων γίνεται στα εκδοτήρια του κινηματογράφου Ολύμπιον, στην Αποθήκη Δ (κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ) και ηλεκτρονικά εδώ | Το πακέτο 4+1 διατίθεται μόνο από το εκδοτήριο του Ολύμπιον | Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του In-Edit.](https://www.in-edit.gr/home)

ιν εδιτ