Φεστιβάλ / Βραβεία

IN-EDIT Thessaloniki Edition 2016: Επτά μέρες μόνο μουσική

στα 10

Το IN-EDIT, το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ στον κόσμο επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη και δεσμεύεται σύμφωνα με τους διοργανωτές του ότι... δεν θα δεις πουθενά τόση μουσική!

Flix Team
IN-EDIT Thessaloniki Edition 2016: Επτά μέρες μόνο μουσική

Τρία χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη, το IN-EDIT επιστρέφει στο Ολύμπιον από τις 7 μέχρι τις 13 Απριλίου με 17 μουσικά ντοκιμαντέρ και επτά μέρες μουσικής και παράλληλων εκδηλώσεων. Η αυλαία του Φεστιβάλ ανοίγει στις 7 Απριλίου με την προβολή του ντοκιμαντέρ «The Amazing Nina Simone» του Τζεφ Λ. Λίμπερμαν και πάρτι με live των Souled Out, μίας από τις πιο δυναμικά ανερχόμενες soul μπάντες της πόλης.

The Amazing Nina Simone 607 The Amazing Nina Simone

Το φετινό πρόγραμμα του IN-EDIT περιλαμβάνει από την ιστορία του Τζέιμς Μπράουν στο «Mr Dynamite», την 20ετή ενηλικίωση των R.E.M. στο «REM by MTV», η μεγάλη περιοδεία του δημοφιλέστερου boy band από το 1998 μέχρι το 2002 στο «Backstreet Boys: Show 'Em What You're Made Of», το - ο τίτλος του τα λέει όλα - «Theory of Obscurity: A Film about the Residents» και μαζί ένα αφιέρωμα στον Λέμι των Motorhead με το «Lemmy», ένα στον Ντέιβιντ Μπόουι με το «Sacred Triangle» για την Αγία Τριάδα των Ντέιβιντ Μπόουι, Ιγκι Ποπ και Λου Ριντ και φυσικά το «Amy» για τη σύντομη αλλά τόσο σπουδαία ζωή της Εϊμι Γουάινχαουζ. Στο Malian Music in Exile πρωταγωνιστούν οι εξόριστοι Μαλιανοί μουσικοί, που αν και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους μετά την άνοδο των ισλαμιστών εξτρεμιστών στην εξουσία, συνέχισαν να παίζουν μουσική γιατί αυτός ήταν ο μόνος τρόπος να επιβιώσουν, στο Alive Inside η ασθένεια του Alzheimer συνδέεται με τη δύναμη της μουσικής.

Lemmy 607 Lemmy

Στο ντοκιμαντέρ B-movie: Lust and Sound in West Berlin 1979-1989, καταγράφονται με κάθε λεπτομέρεια τα όσα διαδραματίστηκαν στο δυτικό Βερολίνο της δεκαετίας του '80. Μουσική, τέχνη και χάος στην πόλη που ανέδειξε μία μοναδική για τα ευρωπαϊκά δεδομένα ποπ υπο-κουλτούρα. Ο Μαρκ Ρίντερ, πρωταγωνιστής του ντοκιμαντέρ, έρχεται στη Θεσσαλονίκη καλεσμένος του IN-EDIT Festival και εκτός από ένα σύντομο Q&A μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ (Δευτέρα 11/4, 20:30), γίνεται η αφορμή για μία συνάντηση: REWORKS meets IN-EDIT, στο Cocktail Bar, τη Δευτέρα 11/4, λίγο μετά τις 22:00. Ο Μαρκ Ρίντερ, φέρνει τους δικούς του ηλεκτρονικούς ήχους από το Βερολίνο και τη συνέχεια αναλαμβάνει o Ison, ένα από τα πρόσωπα που επηρέασαν καθοριστικά την πορεία της ηλεκτρονικής μουσικής στην Ελλάδα, ιδρυτικό μέλος των ΝΟΝ, των Actor One και μουσικός διευθυντής του REWORKS.

B-Movie 607 B-movie: Lust and Sound in West Berlin 1979-1989

Τρεις ελληνικές παραγωγές μπαίνουν στο πρόγραμμα του IN-EDIT, το «Ο Φίλος μου o Larry Gus» του Βασίλη Κατσούπη, το «Μια Οικογενειακή Υπόθεση» της Αγγελικής Αριστομενούπολου και το «Out of the Norm» του Δημήτρη Βρακά για τον ελεύθερο βιωματικό αυτοσχεδιασμό εννέα τζαζ μουσικών από όλο τον κόσμο.

My Friend Larry Gus 607 My Friend Larry Gus

Μουσική στην Πόλη: Για επτά ημέρες η Θεσσαλονίκη γεμίζει μουσική και εκτός οθόνης. Το dj set του FLY 104 στο φουαγιέ του Ολύμπιον (Παρασκευή 8/4, 21:45), μία περιήγηση στους επαγγελματικούς χώρους δημιουργών που συνθέτουν την τοπική μουσική σκηνή καθώς και σε χώρους δημιουργών από το χώρο της παραγωγής ταινιών και ντοκιμαντέρ σε συνεργασία με το Handpeak (Σάββατο 9/4, 11:00) και ένα Unplugged Aperitivo στην Εφημερίδα, με απογευματινά κοκτέιλς, βινύλια και τις indie μουσικές των Balloon Over Glasgow (Κυριακή 10/4, 19:00) συμπληρώνουν το πρόγραμμα του IN-EDIT, που κλείνει τη Τετάρτη 13/4, με ένα πάρτυ στο Bord de l’eau. Όλοι οι πρωταγωνιστές του φετινού φεστιβάλ, μαζεύονται εκεί και οι μουσικές τους μπλέκονται σε ένα πάρτυ που θα θυμάστε για καιρό ενώ, στα decks ο dj Blue Lagoon θα δώσει για άλλη μία φορά τον καλύτερο του εαυτό.

IN-EDIT Kids: Για πρώτη φορά φέτος, το IN-EDIT, παρουσιάζει το πρόγραμμα «IN-EDIT kids». Μαθητές γυμνασίου και λυκείου, συμμετέχουν ενεργά στον υποτιτλισμό των μουσικών ντοκιμαντέρ του IN-EDIT. Μέσω αυτού του προγράμματος, στα πλαίσια της υιοθέτησης σύγχρονων μορφών διδασκαλίας για την εκμάθηση ξένων γλωσσών, οι μαθητές μπορούν να εξοικειωθούν και με τη διαδικασία της οπτικοακουστικής μετάφρασης στην πράξη. Στην πιλοτική φάση του προγράμματος, συμμετείχαν σε αυτό περισσότεροι από 100 μαθητές, ηλικίας 14-17 ετών, από σχολεία της Θεσσαλονίκης. Οι μαθητές, με τη βοήθεια των καθηγητών τους και των συνεργατών του IN-EDIT υποτίτλισαν αποσπάσματα της ταινίας «Alive Inside» που προβάλλεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ.

In-Edit Thessaloniki 2016

Στις 3 Απριλίου, τρεις ημέρες πριν την επίσημη έναρξη του IN-EDIT στη Θεσσαλονίκη, θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα του φεστιβάλ σε μορφή soundcheck. Ο George Zervos με την μπάντα του, ανεβαίνουν στο stage του Cocktail Bar και δίνουν τον τόνο στο πρώτο πάρτυ του IN-EDIT 2016 THESSALONIKI EDITION, ενώ το βράδυ θα κλείσει ο ChrisEx (Black Radio Berlin). Οι mixologists του Cocktail Bar πίσω από την μπάρα θα ετοιμάζουν Bow of SOL Cocktails!

Το εισιτήριο του φεστιβάλ κοστίζει 5 ευρώ. Διατίθενται πακέτα εισιτηρίων 2+1(10 ευρώ) και IN-EDIT PASS που εξασφαλίζει είσοδο σε όλες τις προβολές του φεστιβάλ (25ευρώ). Προπώληση γίνεται στα εκδοτήρια του Ολύμπιον και μέσω της viva και του Public. Bρείτε επιπλέον πληροφορίες για το φεστιβάλ και το πρόγραμμά του στο www.in-edit.gr και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης και υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και της EUNIC.