Φεστιβάλ / Βραβεία

Αποχαιρετώντας τον Οκτώβριο με το IN-EDIT και την Μπίλι Χόλιντεϊ στο Ολύμπιον της Θεσσαλονίκης

στα 10

Το IN-EDIT Greece συναντά το IN - EDIT Barcelona σε μια διαφορετική προβολή στις 31 Οκτωβρίου 2021 στο Ολύμπιον.

Flix Team
Αποχαιρετώντας τον Οκτώβριο με το IN-EDIT και την Μπίλι Χόλιντεϊ στο Ολύμπιον της Θεσσαλονίκης

Το In Edit Greece, μάς μεταφέρει στην Βαρκελώνη, εκεί που χτυπά η καρδιά του παγκόσμιου μουσικού ντοκιμαντέρ, παρουσιάζοντας σε παράλληλη σύνδεση στη Θεσσαλονίκη μία από τις σημαντικές ταινίες της φετινής διοργάνωσης.

Στις 31 Οκτωβρίου 2021 η αίθουσα του Ολύμπιον στην πλατεία Αριστοτέλους γεμίζει με την υπέροχη φωνή της βασίλισσας της τζαζ, Μπίλι Χόλιντεϊ στο ομώνυμο φίλμ του Τζέιμς Ερσκιν «Billie». H προβολή θα ξεκίνήσει στις 21.30, η είσοδος είναι ελεύθερη (με απαραίτητη έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου). Η αίθουσα του Ολύμπιον λειτουργεί ως αμιγής χώρος και η είσοδος στην κινηματογραφική αίθουσα γίνεται κατόπιν επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης. Σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και την ευγενική υποστήριξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Billie

Για την αυτοκρατορική θέση και κεφαλαιώδη σημασία της Μπίλι Χόλιντεϊ στην ιστορία της μουσικής έχουν γραφτεί, ασφαλώς, πολλά. Για την ταραχώδη και τραγική ζωή της, όμως, από τα βάναυσα παιδικά της χρόνια μέχρι τον πρόωρο θάνατό της σε ηλικία 44 ετών, τα ερωτηματικά παραμένουν άφθονα μέχρι σήμερα. Τις απαντήσεις επιχειρεί να δώσει τώρα ένα πολύτιμο ντοκιμαντέρ, σε σκηνοθεσία του Τζέιμς Ερσκιν, αντλώντας από αμέτρητες ώρες ηχογραφημένων συνεντεύξεων με στενούς φίλους, συγγενείς και σπουδαίους συνεργάτες της (όπως ο Tσαρλς Μίνγκους, Κάουντ Μπέισι και ο Τόνι Μπένετ), οι οποίες χρονολογούνται από τη δεκαετία του ‘70 κι όμως έρχονται για πρώτη φορά στο φως, από σπάνιες εξομολογήσεις της ίδιας της Lady Day και από αρχειακό υλικό που προκαλεί ανατριχίλες, συλλαμβάνοντας κάτι από το συγκλονιστικό ερμηνευτικό της μεγαλείο.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το IN-EDIT και τις δράσεις του στο επίσημο site, στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram.

Βιλλιε