Industry

Διαγωνισμός: Κερδίστε αντίτυπα του «Η Ερημος των Ταρτάρων», δώρο από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο και το Flix

στα 10

Το αριστούργημα του Ντίνο Μπουτζάτι, από τα ράφια του Μεταίχμιου στη βιβλιοθήκη σας.

Flix Team
Διαγωνισμός: Κερδίστε αντίτυπα του «Η Ερημος των Ταρτάρων», δώρο από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο και το Flix

Το αριστούργημα του Ντίνο Μπουτζάτι, «Η έρημος των Ταρτάρων», αφηγείται την ιστορία του νεαρού υπολοχαγού Τζοβάνι Ντρόγκο, ο οποίος περνάει τη ζωή του στο Οχυρό Μπαστιάνι, όπου τοποθετείται στον πρώτο του διορισμό, περιμένοντας μάταια την εισβολή του θρυλικού εχθρού από τον βορρά.

Διαβάστε ακόμη: Ο κόμης Δράκουλας ήταν πάντα έτοιμος για το close up του

Με φόντο την απέραντη, ομοιόμορφη έρημο, ο Μπουτζάτι αφηγείται την αναμονή της μεγάλης ευκαιρίας για τον αξιωματικό, της ευκαιρίας που θα του αλλάξει τη ζωή, χαρίζοντάς του την πολυπόθητη δόξα. Μόνο που η μεγάλη ευκαιρία τελικά δεν παρουσιάζεται ποτέ και ο αξιωματικός, τριάντα ολόκληρα χρόνια μετά, έρχεται αντιμέτωπος µε το κορυφαίο γεγονός: το θάνατο. Και τον αντιμετωπίζει μονάχος, χωρίς να περιμένει βοήθεια ή κατανόηση από κανέναν, σ’ ένα περιβάλλον παντελώς άγνωστο.

η έρημος των ταρτάρων 607

Ενα μυθιστόρημα για τη μοναξιά, την υπαρξιακή αγωνία, την άνιση μάχη ενάντια στο πέρασμα του χρόνου, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τον θάνατο, «Η Ερημος των Ταρτάρων» μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το 1976 από τον σκηνοθέτη Βαλέριο Τζουρλίνι, σε μια από τις πιο επιτυχημένες εισπρακτικά ταινίες του ιταλικού σινεμά.

Οι Εκδόσεις Μεταίχμιο και το Flix σας κάνουν δώρο αντίτυπα του βιβλίου του Ντίνο Μπουτζάτι, σε μετάφραση της Μαρίας Οικονομίδου. Για να διεκδικήσετε ένα αντίτυπο, μπείτε στην επίσημη σελίδα του Flix στο facebook, κάντε share, like και αφήστε σχόλιο με το ονοματεπώνυμό σας κάτω από το post. Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή, 5 Απριλίου και οι νικητές θα ειδοποιηθούν με dm.

η έρημος των ταρτάρων 607