Buzz

Ζήσαμε τον απόλυτο «Ερωτα» στο Μουσείο Μπενάκη

στα 10

Χθες βράδυ, στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη και στο πλαίσιο της αρχιτεκτονικής έκθεσης CΟΟΚ8, το Flix, οι ΔΟΜΕΣ και το Δειπνοσοφιστήριον με σεφ τον Δημήτρη Σκαρμούτσο απέξειξαν ότι ο έρωτας περνά από το βλέμμα, την καρδιά και το στομάχι.

Flix Team
Ζήσαμε τον απόλυτο «Ερωτα» στο Μουσείο Μπενάκη
Φωτογραφία: Αλίνα Λέφα

Μία ωραία ιδέα, οδήγησε σ' ένα υπέροχο βράδυ: μέσα στον αθηναϊκό καύσωνα, το αίθριο του μουσείου Μπενάκη προσέφερε καταφύγιο δροσιάς, παρέας, κι, επιπλέον, κινηματογραφικής και γαστρονομικής απόλαυσης. Στο πλαίσιο της αρχιτεκτονικής έκθεσης «COOK8: Ο Νέος Τόπος Εστίασης» με θέμα το εστιατόριο του μέλλοντος, η αυλή του μουσείου μεταμορφώθηκε σε θερινό σινεμά και συγχρόνως σε κουζίνα ενός ιταλικού εστιατορίου.

Οι ΔΟΜΕΣ και το Flix.gr σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη και το Δειπνοσοφιστήριον οργάνωσαν την προβολή του «Είμαι ο Ερωτας» (2009) της τρίτης ταινίας του Λούκα Γκουαντανίνο («Να με Φωνάζεις με το Ονομα σου») σ' ένα live cooking event που εμπνευσμένο από το μενού του φιλμ, μετά τους τίτλους τέλους, κέρασε τους 400+ θεατές ένα σπέσιαλ πιάτο της ιταλικής κουζίνας.

I AM LOVE BENAKH 607 1

I AM LOVE BENAKH 607 2

Το event αγαπήθηκε από τη στιγμή της ανακοίνωσής του: τα δελτία εισόδου εξαντλήθηκαν στο πρώτο μισάωρο από την προγραμματισμένη διανομή τους (ρεκόρ για τις εκδηλώσεις του μουσείου, αλλά και τα δικά μας sold out) και οι θεατές χθες πλημμύρισαν τον κήπο του Μπενάκη με διάθεση κι όρεξη για να γευτούν το διπλό έδεσμα: της κλασικής πια ταινίας του Γκουαντανίνο με την Τίλντα Σουίντον σε μια ακόμα συνταρακτική ερμηνεία, συνοδεία με τη σπεσιαλιτέ ριζότο με λάιμ που είχε την υπογραφή του Δημήτρη Σκαρμούτσου.

I AM LOVE BENAKH 607 3

I AM LOVE BENAKH 607 4

I AM LOVE BENAKH 607 5

Ερωτας είναι... Οι σύντομες αλλά ουσιαστικές παρουσιάσεις του Γιώργου Α. Πανέτσου (Προέδρου του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Πατρών και συνεπιμελητή της έκθεσης COOK8) για την αρχιτεκτονική ως πρωταγωνίστρια στο «Είμαι ο Ερωτας», του Flix για την σκηνοθετική τομή του σινεμά του Γκουαντανίνο και του Δημήτρη Σκαρμούτσου για το πώς το φαγητό αποτυπώνεται στην ταινία ως συναίσθημα που ξεκλειδώνει τον πόθο και την επιθυμία, ήταν ο ιδανικός πρόλογος για να μεταφερθούμε στο Μιλάνο και στην τραπεζαρία της οικογένειας της μεγαλοαστικής οικογένειας Ρέκι.

Io Sono l' Amore

Io Sono l' Amore

Μία ταινία που ξυπνά τις κοιμισμένες αισθήσεις Το κοινό συμφώνησε με το Flix. Οσοι δεν είχαν δει την παλιότερη ταινία του Γκουαντανίνο, χθες ενθουσιάστηκαν με το πώς ο ιταλός σκηνοθέτης κινηματογραφεί την ηδονή της απόλαυσης. Χτισμένο με δεξιοτεχνία πάνω στη λογική του τελετουργικού ενός αξέχαστου δείπνου όπου όλα μπορούν να συμβούν, το «Είμαι ο Eρωτας» είναι μια ταινία που κρατάει σε εγρήγορση όλες τις αισθήσεις, δίνοντας έμφαση σε αυτή της γεύσης. Σε μια από τις πιο σημαντικές σκηνές της ταινίας, ένα πιάτο με γαρίδες (σερβιρισμένες με ρατατούιγ και γλυκόξινη σάλτσα) θα γίνει το κέντρο του μελοδράματος, η δύναμη που θα ελευθερώσει τα πάθη και τις αποκαλύψεις, η γεύση που θα παρασύρει ήρωες και θεατές σε ένα βαθιά ρομαντικό, γλυκόπικρο ταξίδι στην καρδιά της ανθρώπινης επιθυμίας.

I AM LOVE BENAKH 607 6

I AM LOVE BENAKH 607 20

Τα συγχαρητήρια μας στον σεφ Το ριζότο με λάιμ του Δημήτρη Σκαρμούτσου που σέρβιραν στωικά στους 400 θεατές οι μάγειρες του Δειπνοσοφιστήριον ήταν το ιδανικό κλείσιμο της βραδιάς - με τον κόσμο να επιστρέφει για δεύτερο και τρίο πιάτο. Ο έρωτας, πράγματι, περνά από το στομάχι!

I AM LOVE BENAKH 607 13

I AM LOVE BENAKH 607 9

I AM LOVE BENAKH 607 22

Η αρχιτεκτονική έκθεση «COOK8: Ο Νέος Τόπος Εστίασης», συνδιοργάνωση των ΔΟΜΩΝ και του Μουσείου Μπενάκη, παρουσιάζει τρία απρόσμενα εστιατόρια υλοποιημένα σε πραγματικές διαστάσεις καθώς και 280 ακόμα προτάσεις από 24 χώρες, έως τις 29 Ιουλίου στο ισόγειο, εμβαδού 1.100m2, του Μουσείου Μπενάκη / Πειραιώς 138. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν μέσα στα έργα βιώνοντας μια νέα εμπειρία εστίασης. Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση «COOK8: Ο Νέος Τόπος Εστίασης» εδώ.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για βραδιά και την έκθεση COOK8 στην επίσημη σελίδα του event στο Facebook.

Απολαύστε στιγμιότυπα από τη χθεσινή βραδιά.

Φωτογράφοι: Νικόλ Ζαπατίνα, Γιάννης Πορφυρόπουλος

I AM LOVE BENAKH 607 11

I AM LOVE BENAKH 607 21

I AM LOVE BENAKH 607 12

I AM LOVE BENAKH 607 25

I AM LOVE BENAKH 607 26

I AM LOVE BENAKH 607 27

I AM LOVE BENAKH 607 28

I AM LOVE BENAKH 607 29

I AM LOVE BENAKH 607 30

I AM LOVE BENAKH 607 31

I AM LOVE BENAKH 607 31

I AM LOVE BENAKH 607 33

I AM LOVE BENAKH 607 24

I AM LOVE BENAKH 607 14

I AM LOVE BENAKH 607 8

I AM LOVE BENAKH 607 15

I AM LOVE BENAKH 607 16

I AM LOVE BENAKH 607 17

I AM LOVE BENAKH 607 10