Buzz

Το σίκουελ του «I Am Legend» θα ακυρώνει το φινάλε της πρώτης ταινίας

στα 10

Ο Γουίλ Σμιθ θα επιστρέψει στον πρωταγωνιστικό ρόλο ενώ η ταινία φαίνεται πως θα έχει επιρροές και από μια πρόσφατη μετα-αποκαλυπτική τηλεοπτική σειρά.

Το σίκουελ του «I Am Legend» θα ακυρώνει το φινάλε της πρώτης ταινίας

Η ταινία του Φράνσις Λόρενς «I Am Legend», η οποία βασίστηκε στο ομότιτλο μυθιστόρημα που έγραψε ο Ρίτσαρντ Μάθεσον το 1954, με πρωταγωνιστή τον Γουίλ Σμιθ έκανε την κινηματογραφική του πρεμιέρα 15 χρόνια πριν. Από τότε είχαν ακουστεί πολλές συζητήσεις για κάποιο σίκουελ, αλλά η Warner πάντα τις απέρριπτε. Κι αυτό μέχρι σήμερα…

Φαίνεται πως το στούντιο βρήκε το κατάλληλο σενάριο για να δώσει επιτέλους, μετά από τόσα χρόνια, το πράσινο φως στο σίκουελ της ταινίας, το οποίο θα ακυρώνει τελείως το φινάλε της πρώτης, στο οποίο ο χαρακτήρας του Σμιθ πεθαίνει και αντ’ αυτού θα ακολουθήσουν το εναλλακτικό φινάλε που υπήρχε στο blu-ray της ταινίας, στο οποίο τελικά επιβιώνει.

Διαβάστε ακόμα: Πρώτη φωτογραφία της Lady Gaga στο «Joker: Folie à Deux»

i am legend

Μιλώντας στο Deadline ο σεναριογράφος και παραγωγός της ταινίας Ακίβα Γκόλντσμαν, είπε δυο λόγια για το σίκουελ στο οποίο θα πρωταγωνιστεί και πάλι ο Γουίλ Σμιθ και μαζί του και ο Μάικλ Μπ. Τζόρνταν, αναφέροντας μάλιστα και μια σειρά που τον επηρέασε πολύ στο πως θα το προσεγγίσει. «Αυτό θα ξεκινήσει μερικές δεκαετίες αργότερα από την πρώτη. Εχω πάθει εμμονή με το “The Last of Us”, όπου βλέπουμε τον κόσμο μόλις μετά την αποκάλυψη αλλά και μετά από 20-30 χρόνια. Βλέπουμε το πως η γη ανακτά τον κόσμο, και υπάρχει κάτι όμορφο στο ερώτημα καθώς ο άνθρωπος απομακρύνεται από το να είναι το κυρίαρχο είδος τι αρχίζει να συμβαίνει; Αυτό θα είναι ιδιαίτερα όμορφα οπτικά στη Νέα Υόρκη. Δεν ξέρω αν θα ανέβουν στο Empire State Building, αλλά οι δυνατότητες είναι απεριόριστες», εξήγησε.

Και συνέχισε λέγοντας «ανατρέχουμε στο βιβλίο του Μάθεσον και στο εναλλακτικό τέλος σε αντίθεση με το τέλος που κυκλοφόρησε στην αρχική ταινία. Αυτό για το οποίο μιλούσε ο Μάθεσον ήταν ότι ο χρόνος του ανθρώπου στον πλανήτη ως κυρίαρχο είδος είχε φτάσει στο τέλος του. Αυτό είναι ένα πραγματικά ενδιαφέρον πράγμα που πρόκειται να εξερευνήσουμε. Θα υπάρχει λίγη περισσότερη πιστότητα στο αρχικό κείμενο.»

Το σίκουελ του «I Am Legend» μπορεί να βρίσκεται στα αρχικά στάδια παραγωγής, αλλά δεν αργήσουμε να μάθουμε περισσότερα.