Buzz

Ποια μεγάλη σταρ είχε αρνηθεί το ρόλο της «Κλαρίς» (και τώρα το μετανιώνει;)

στα 10

Ο σκηνοθέτης και συνεργάτης της τής πρότεινε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη «Σιωπή των Αμνών». Κι εκείνη είπε όχι.

Ποια μεγάλη σταρ είχε αρνηθεί το ρόλο της «Κλαρίς» (και τώρα το μετανιώνει;)

Πριν από 30 χρόνια, το Φεβρουάριο του 1991, μία ταινία ζωντάνεψε τους πιο σκοτεινούς μας εφιάλτες, έγινε σημείο κινηματογραφικής αναφοράς, έφερε 272 εκ. δολάρια στα ταμεία και σάρρωσε τα Οσκαρ. Η κινηματογραφική διασκευή του best seller βιβλίου του Τόμας Χάρις, «Η Σιωπή των Αμνών» από τον Τζόναθαν Ντέμι υπέδειξε πώς μπορεί κανείς να πάρει ένα pulp μυθιστόρημα τρόμου και να δημιουργήσει κάτι παραπάνω από φτηνές ανατριχίλες. Να κατασκευάσει κινηματογραφική μαγεία. Ακόμα κι αν αυτή σου παγώνει το αίμα.

Δείτε κι αυτό: Ο Αντονι Χόπκινς και η Τζόντι Φόστερ θυμούνται ξανά τα γυρίσματα της «Σιωπής των Αμνών»

Η Τζόντι Φόστερ που δέχθηκε να παίξει το ρόλο της «Κλαρίς» έφυγε με Οσκαρ Α' Γυναικείου, επάξια, δικαιωματικά.

Μισέλ Φάιφερ 607 1

Μισέλ Φάιφερ 607 2 Από τα γυρίσματα του «Married to the Mob», 1988

Ομως σήμερα διαβάζουμε ότι δεν ήταν η πρώτη επιλογή του Τζόναθαν Ντέμι. Είχε προτείνει το ρόλο στην.... Μισέλ Φάιφερ, πρωταγωνίστριά του στο «Η Γυναίκα του Γκάνγκστερ» ( Married to the Mob, 1988).

Αλλά εκείνη αρνήθηκε. Το αποκαλύπτει η ίδια σήμερα, σε συνέντευξή της στο The New Yorker, συμπληρώνοντας φυσκά ότι το έχει μετανιώσει:

«Ηταν τόσο ριψοκίνδυνος ρόλος, με τρόμαξε. Το Κακό σε αυτή την ταινία ήταν τόσο ωμό, πρωταγωνιστικό!»

«Ναι, έχω μετανιώσει που δεν δέχθηκα. Οχι όμως για τους λόγους που νομίζετε - τα βραβεία, την επιτυχία. Αλλά γιατί δεν είχα την ευκαιρία να ξανασυνεργαστώ με τον Τζόναθαν.»

«Ομως το Κακό νίκησε. Με έφερε σε μεγάλη αμηχανία το τέλος της ταινίας. Το Κακό ξεφεύγει. Δεν μου άρεσε Αυτό λέγαμε στον κόσμο;»

Αχ Μισέλ..

Διαβάστε περισσότερα: