Industry

Διαγωνισμός: Κερδίστε αντίτυπα του πολυβραβευμένου μυθιστορήματος της Λίζε Σπιτ, «Το Φτυάρι»

στα 10

Ενα εκρηκτικό λογοτεχνικό ντεμπούτο, με τη δυναμική της σεξουαλικής βίας στο βυθό του, έρχεται να σας κάνει χειμωνιάτικη παρέα.

Flix Team
Διαγωνισμός: Κερδίστε αντίτυπα του πολυβραβευμένου μυθιστορήματος της Λίζε Σπιτ, «Το Φτυάρι»

Σ’ ένα μικρό φλαμανδικό χωριό, το 1988, γεννιούνται μόνο τρία μωρά: ο Λόρενς, ο Πιμ και η Εβα. Τα τρία παιδιά, οι «τρεις σωματοφύλακες», είναι αχώριστα. Οι ενήλικες μοιάζουν απόντες, χαμένοι στις δικές τους εμμονές, αδυναμίες και πάθη, έτσι η παιδική αθωότητα και η ανεμελιά ορίζουν τις ζωές των τριών φίλων. Η φλαμανδική ύπαιθρος όμως αποπνέει μια νοσηρότητα, παντού ελλοχεύει ένας ακαθόριστος φόβος.

Στην εφηβεία οι σχέσεις των παιδιών ραγίζουν, με τρόπο ύπουλο, απροσδιόριστο. Ενα καλοκαίρι με καύσωνα, τα δυο αγόρια καταστρώνουν ένα σχέδιο προκειμένου να πείσουν τα πιο όμορφα κορίτσια του χωριού να γδυθούν μπροστά τους. Για να πετύχουν το σκοπό τους, επινοούν ένα τέχνασμα: κάθε κορίτσι θα πρέπει να λύσει ένα αίνιγμα κάνοντας σχετικές ερωτήσεις· ως αντάλλαγμα για κάθε ερώτηση θα βγάζει ένα ρούχο. Η Εβα θα πρέπει να γίνει συνένοχη των αγοριών αν θέλει να παραμείνει στην παρέα. Συμφωνεί, χωρίς να ξέρει ακόμη ότι αυτό το «φονικό καλοκαίρι» θα τη σημαδέψει για πάντα.

Χρόνια αργότερα, η Εβα αποδέχεται την πρόσκληση του Πιμ να επιστρέψει στη γενέτειρά της. Στο πορτ μπαγκάζ του μικρού αυτοκινήτου της κουβαλάει ένα μεγάλο κομμάτι πάγου και στην ψυχή της όλα τα τραύματα του παρελθόντος ακόμη ανοιχτά.

Διαβάστε ακόμη: «Dublin Murders» | Τα βιβλία της Τάνα Φρεντς έρχονται στην τηλεόραση

«Σπάνια διαβάζεις για τη δυναμική της σεξουαλικής βίας με τόση ανελέητη ακρίβεια όπως σ’ αυτό το μυθιστόρημα,» έγραψε η Tages-Anzeiger για το «Φτυάρι». Η Λίζε Σπιτ γεννήθηκε το 1988 και μεγάλωσε στην περιοχή της Αμβέρσας. Σπούδασε κινηματογράφο. Ζει στις Βρυξέλλες όπου διδάσκει συγγραφή σεναρίων. Ως αποτέλεσμα της διάκρισής της στον συγγραφικό διαγωνισμό WriteNow! προέκυψε το πρώτο μυθιστόρημά της, «Το Φτυάρι», το οποίο έλαβε πλήθος διακρίσεων (βραβείο De Bronzen Uil, Hebban Debut Prize, στη βραχεία λίστα για το Libris Literature Prize 2017, το Fintro Literature Prize 2017, το Premio Strega Europeo 2018), έγινε μπεστ σέλερ στη χώρα της και μεταφράζεται σε περισσότερες από δεκαπέντε γλώσσες.

Οι Εκδόσεις Μεταίχμιο και το Flix σας κάνουν δώρο αντίτυπα του βιβλίου της Λίζε Σπιτ, «Το Φτυάρι». Για να διεκδικήσετε ένα αντίτυπο, μπείτε στην επίσημη σελίδα του Flix στο Facebook, κάντε share, like και αφήστε σχόλιο με το ονοματεπώνυμό σας κάτω από το post. Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι και την Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου και οι νικητές θα ειδοποιηθούν με προσωπικό μήνυμα.

το φτυάρι 607