Buzz

Ο Τιμ Μπάρτον έκανε σχόλια για τον Τίμοθι Σαλαμέ ως «Ψαλιδοχέρη»

στα 10

Η διαφήμιση της Cadillac στο Super Bowl δεν πέρασε απαρατήρητη. Ο Τιμ Μπάρτον την είδε και τη σχολίασε.

Ο Τιμ Μπάρτον έκανε σχόλια για τον Τίμοθι Σαλαμέ ως «Ψαλιδοχέρη»

Τα διαλείμματα του Super Bowl, για διαφημίσεις, πρόμο, τρέιλερς, ήταν πάντα τα πιο δημοφιλή και πολυσυζητημένα (και για αυτό πανάκριβα). Μία χώρα σταματά ό,τι κάνει για να δει έναν τελικό, η μέρα έχει τη μορφή γιορτής, φαγητού - είναι τα αθλητικά τους Χριστούγεννα και Πάσχα μαζί. Οπότε όλοι θέλουν να κλέψουν την παράσταση. Και φέτος, παρόλο που είδαμε και τα «5 to 9» και «Doritos 3D» του Ντάμιεν Σαζέλ αλλά και εκείνο της μπύρας Anheuser-Busch σκηνοθετημένο από τον Ντέιβιντ Φίντσερ, η νέα διαφήμιση της Cadillac φαίνεται κατάφερε να κερδίσει την μάχη του ανταγωνισμού. Γιατί πάτησε σε κάτι πολύ νοσταλγικό, ρομαντικό, μελαγχολικό και τόσο μα τόσο αγαπημένο.

Η διαφήμιση της Cadillac LYRIQ, το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της εταιρείας, σε σκηνοθεσία του Ντέβιντ Σέιν, είναι ένα άτυπο σίκουελ της ταινίας του Τιμ Μπάρτον «Ο Ψαλιδοχέρης» με τον Τίμοθι Σαλαμέ να πρωταγωνιστεί ως τον γιο του Εντουαρντ, τον Εντγκαρ, και την Γουαϊνόνα Ράιντερ να επιστρέφει στον ρόλο της Κιμ και μητέρας του Εντγκαρ.

Edward Scissorhands 607

Σήμερα, διαβάζουμε τις δηλώσεις του Τιμ Μπάρτον στους LA Times για το γεγονός ότι μια διαφήμιση ανέστησε το δικό του πνευματικό παιδί:

«Ειναι τόσο υπέροχο το ότι μία ταινία για την οποία είσαι κι εσύ περήφανος έχει αντέξει μέσα στο χρόνο, συνεχίζει να αγαπιέται και να εξελίσσεται 30 χρόνια μετά την πρεμιέρα της. Χάρηκα πολύ που είδα ότι ο Εντγκαρ τα καταφέρνει σήμερα, στη νέα πραγματικότητα του σύγχρονου κόσμου. Κι ελπίζω ότι οι και οι νεότεροι θεατές που μπορεί να μην είχαν δει τον "Ψαλιδοχέρη" και τώρα εμπνεύστηκαν να τον αναζητήσουν, θα απολαύσουν την ταινία κι εκείνοι!»

Edward Scissorhands 607

Aλλά κι ο Τίμοθι Σαλαμέ είχε μιλήσει στη Vogue για την αγάπη του για την ταινία, αλλά και γενικότερα το σινεμά του Μπάρτον:

«Ο Ψαλιδοχέρης είναι μία ταινία που λάτρεψα όταν την είδα μικρός. Η ευκαιρία να μπω στον κόσμο του σήμερα, ήταν ένα όνειρο για μένα. Το είδα σαν πρόκληση: να μπορέσω να κάνω την αυθεντική ιστορία να ακουμπήσει στο σήμερα και να αγγίξει το μοντέρνο κοινό, χωρίς να θυσιάζει οτιδήποτε από την ευαισθησία των 90ς. Θέλαμε να πλάσουμε τον απόλυτο φόρο τιμής στο χαρακτήρα που έπλασε ο Τζόνι Ντεπ.»

«Μέχρι στιγμής, το σινεμά που έχω υπηρετήσει είναι ένα σινεμά ρεαλισμού. Ομως, τελευταία, ειδικά από τη στιγμή που γνώρισα τον Τιμ τους τελευταίους μήνες, ανυπομονώ για την ευκαιρία που θα επιλέξω σκοτεινά παραμύθια, παραβολές που μάς βοηθούν να καταλάβουμε τι μάς κάνει ανθρώπους, μέσα από το είδος του φανταστικού σινεμά...»

Να περιμένουμε λοιπόν μια συνεργασία; Κάπως έτσι διαβάζεται όλο αυτό...

Διαβάστε περισσότερα: