Φεστιβάλ / Βραβεία

Ενα... μελτέμι φύσηξε στο 5ο Hellas Filmbox Berlin

στα 10

Στο Babylon του Βερολίνου έγινε η τελετή λήξης του 5ου Hellas Filmbox Berlin με την απονομή των βραβείων.

Flix Team
Ενα... μελτέμι φύσηξε στο 5ο Hellas Filmbox Berlin
(φωτό: joe_doe_photography)

Μετά από πέντε μέρες προβολών, συζητήσεων και σημείων συνάντησης του κοινού του Βερολίνου με το ελληνικό σινεμά, ολοκληρώθηκε η φετινή διοργάνωση του Hellas Filmbox Berlin με την τελετή λήξης και την προβολή της ταινίας της Μαριάννας Οικονόμου «Οταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις Ντομάτες».

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το Hellas Filmbox Berlin στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ, στο Facebook και το Instagram.

Η φετινή κριτική επιτροπή αποτελούνταν από τους Εφη Παπαζαχαρίου, δημοσιογράφο και παραγωγό, Μάρτιν Χάμπελ, παραγωγό και τον Βίλαντ Σπεκ, πρώην Διευθυντή του Πανοράματος της Berlinale, κριτικό, σκηνοθέτη και curator.

Hellas

Hellas

Στην σκηνή ανέβηκαν τα παρόντα μέλη της Επιτροπής Βίλαντ Σπεκ και Μάρτιν Χάμπελ, μιλώντας με θερμά λόγια για την ατμόσφαιρα του φεστιβάλ και τις γεμάτες κόσμο προβολές και τις συμμετέχουσες ταινίες στο πρόγραμμα Emerging Greeks Competition.

To βραβείο του Διαγωνιστικού προγράμματος Emerging Greeks Award κέρδισε η ταινία «Meltem» του Βασίλη Δογάνη (Γαλλία, Ελλαδα)

Με αιτιολογία «ένα βαθιά ευαίσθητο φιλμ που πετυχαίνει να συνδυάσει δύο οικογενειακές ιστορίες με το μεταναστευτικό πρόβλημα στο νησί της Μυτιλήνης, αποδεικνύοντας ότι, τελικά, ο κόσμος μας είναι ένας. Το στοιχείο των δύο Γάλλων φίλων της ηρωίδας, αραβικής και αφρικανικής προέλευσης, που οι Αρχές δεν μπορούν να αγγίξουν λόγω του ότι διαθέτουν ταυτότητα, καταδεικνύει το παράδοξο αυτού του έντονου, τεράστιου παγκόσμιου προβλήματος και απεικονίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε αυτό το συναισθηματικά δυνατό φιλμ».

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το Hellas Filmbox Berlin στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ, στο Facebook και το Instagram.

filmbox poster 607