Buzz

O Κιτ Κόνορ του «Heartstopper» αναγκάστηκε να αποκαλύψει πως είναι αμφιφυλόφιλος

στα 10

«Συγχαρητήρια που αναγκάσετε έναν 18χρονο να κάνει coming out. Νομίζω ότι κάποιοι από εσάς χάσατε το νόημα της σειράς», ανέφερε ο ηθοποιός σε ένα ποστ του στο twitter.

O Κιτ Κόνορ του «Heartstopper» αναγκάστηκε να αποκαλύψει πως είναι αμφιφυλόφιλος

Μια από τις πιο γλυκές και όμορφες LGBTQ+ σειρές είναι και το «Heartstopper» του Netflix, η οποία βασίζεται στην ομότιτλη σειρά των graphic novel της Αλις Οζμαν, η οποία μιλάει για την φιλία (και τον έρωτα) δυο έφηβων αγοριών. Στην σειρά πρωταγωνιστεί και ο Κιτ Κόνορ στον ρόλο του Νικ Νέλσον, ο οποίος αναγκάστηκε να φύγει από το twitter μετά από πίεση των φανς της σειράς να μιλήσει ανοιχτά για την σεξουαλικότητά του, κατηγορώντας τον μάλιστα πως κάνει «queer-bating» (ένας όρος που χρησιμοποιείται κυρίως για άτομα και ιστορίες που δείχνουν πως απευθύνονται σε γκέι, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι, για να τραβήξουν περισσότερο γκέι κοινό).

Χτες ο ηθοποιός επέστρεψε στο twitter για να αποκαλύψει πως είναι αμφιφυλόφιλος λέγοντας «συγχαρητήρια που αναγκάσετε έναν 18χρονο να κάνει coming out. Νομίζω ότι κάποιοι από εσάς χάσατε το νόημα της σειράς.»

Διαβάστε ακόμα: Ο Μπενουά Μπλανκ μόλις βγήκε από την ντουλάπα

Δεν είναι η πρώτη φορά που άτομα και καταστάσεις έχουν αναγκάσει πολλούς, καλλιτέχνες και μη, να κάνουν ένα βίαιο coming out, με πιο πρόσφατο παράδειγμα εκείνο της Ρέμπελ Γουίλσον, η οποία αναγκάστηκε να πει πως είναι ομοφυλόφιλη και σε σχέση με γυναίκα μετά από την απειλή από μια αυστραλέζικη εφημερίδα ότι θα αποκαλύψει πως είναι λεσβία.

heartstopper

Ο Κόνορ, ο οποίος πρωταγωνίστησε και στο «Rocketman» και δανείζει τη φωνή του στην σειρά του BBC «His Dark Materials», είχε μιλήσει παλιότερα για τις πιέσεις που δέχεται για να αποκαλύψει την σεξουαλικότητά του. «Στο καστ, είμαστε όλοι νέοι –είμαι 18– έχουμε και μερικά άτομα στα είκοσι τους, ακόμα και αυτά τα μεγαλύτερα μέλη του καστ είμαστε ακόμα τόσο νέοι και αρχίζουμε να κάνουμε εικασίες για τις σεξουαλικότητες μας και ίσως μας πιέζουν να κάνουμε coming out όταν ίσως δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι. Για μένα, απλώς νιώθω ότι έχω απόλυτη αυτοπεποίθηση και άνεση για τη σεξουαλικότητά μου, αλλά δεν μου αρέσουν ταμπέλες και τέτοια πράγματα. Και δεν νιώθω ότι χρειάζεται να βάζω ταμπέλα στον εαυτό μου, ειδικά όχι δημόσια.»

Από την πρώτη στιγμή που έκανε coming out, ο Κόνορ, με έναν τέτοιο τρόπο, δέχτηκε την αμέριστη υποστήριξη τόσο καστ και των φαν του. H δεύτερη σεζόν του «Heartstopper» έχει ξεκινήσει ήδη από τον Σεπτέμβριο.