Buzz

Ο Μπενουά Μπλανκ μόλις βγήκε από την ντουλάπα

στα 10

Ο Ράιαν Τζόνσον επιβεβαίωσε πως, ναι, ο χαρακτήρας του Ντάνιελ Κρεγκ είναι queer.

Ο Μπενουά Μπλανκ μόλις βγήκε από την ντουλάπα

To «Glass Onion: A Knives Out Mystery» συνεχίζει τις προβολές του σε διάφορα φεστιβάλ του κόσμου, μετά την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ του Τορόντο. Η επόμενη στάση ήταν το Φεστιβάλ του Λονδίνου BFI στο οποίο Ράιαν Τζόνσον έλυσε ένα ακόμα μυστήριο, αυτή την φορά σχετικά με τον χαρακτήρα του Μπενουά Μπάνκ, και αποκάλυψε πως, ναι, ο χαρακτήρας του είναι queer.

(Ακολουθεί ένα μικρό spoiler από την ταινία, το οποίο όμως δεν έχει καμία σχέση με την πλοκή ή το μυστήριό της)

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου για την ταινία στο Φεστιβάλ του Λονδίνου, ο Τζόνσον ρωτήθηκε για μια σκηνή της στην οποία βλέπουμε τον Μπλανκ να συζεί με έναν άντρα, κι αυτό σημαίνει πως ο χαρακτήρας του είναι γκέι. «Ναι, φυσικά και είναι», απάντησε ο Τζόνσον, κάτι που αργότερα το Entertainment Weekly επιβεβαίωσε με αντιπροσώπους του Netflix και του Τζόνσον.

Ο Ντάνιελ Κρεγκ πρόσθεσε «χωρίς spoiler αλλά ποιος δεν θα ήθελε να συζεί μαζί με αυτό τον άνθρωπο;»

Διαβάστε ακόμα: Ο Ράιαν Τζόνσον θέλει να συνεχίσει να κάνει «Στα Μαχαίρια» ταινίες

glass onion knives out 2

Το ότι ο Μπλανκ βγήκε από την ντουλάπα δεν θα πρέπει να φαίνεται σοκαριστικό σε αρκετούς μιας και στην πρώτη ταινία «Στα Μαχαίρια», πολλοί ήταν εκείνοι που είχαν χαρακτηρίσει τον χαρακτήρα του μια μείξη των Τρούμαν Καπότε και του κόκορα των Looney Tunes Φόγκχορν Λέγκχορν – και οι δυο τους γκέι ινδάλματα – αλλά τα πάντα γύρω από την σεξουαλικότητά του ήταν απλά υπονοούμενα.

Η πλοκή παραμένει ακόμα ένα μυστήριο από μόνη της αλλά ίσως μπορούμε να καταλάβουμε κάποια πράγματα από τον τίτλο της. Το «Glass Onion» ίσως είναι μια αναφορά στο διάσημο τραγούδι των Beatles, το οποίο έγραψε ο Τζον Λένον και ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ το 1968 ως απάντηση στην εμμονή που είχαν οι θαυμαστές τους για εκείνους. Οι στίχοι του τραγουδιού περιλάμβαναν αναφορές από πολλά άλλα τραγούδια των Beatles, έτσι ώστε να μπέρδευε όσους αναζητούσαν κρυμμένα νοήματα στους στίχους τους.

Οσο αφορά το ensemble cast είναι εντυπωσιακό: Πρώτος πρώτος ανακοινώθηκε ο Ντέιβ Μπαουτίστα για να τον ακολουθήσει λίγες μέρες μετά ο Εντουαρντ Νόρτόν. Παίζουν ακόμη η Τζανέλ Μονέ («The Glorias», «Antebellum: Η Εκλεκτή») και η Κάθριν Χαν («WandaVision», , «Mrs. Fletcher», «Captain Fantastic»), αλλά και οι Λέσλι Οντομ Τζούνιορ, η Κέιτ Χάντσον, η Μάντελιν Κλάιν και η Τζέσικα Χέργουικ.

Το «Glass Onion: A Knives Out Mystery», το οποίο γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα, θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες τον Νοέμβριο πριν κάνει την πρεμιέρα του στο Netflix στις 23 Δεκεμβρίου.