Buzz

Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν ετοιμάζει ντοκιμαντέρ: για τον εαυτό του

στα 10

Πηγές αποκαλύπτουν ότι το Χόλιγουντ μπορεί να έχει ξεγράψει τον Γουάινστιν, αλλά ο Γουάινστιν δεν είναι έτοιμος να ξεγράψει το Χόλιγουντ.

Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν ετοιμάζει ντοκιμαντέρ: για τον εαυτό του

Πέρσι τέτοια εποχή, ο Χάρβεϊ Γουάινστιν δε θα μπορούσε να φανταστεί ότι, ένα χρόνο μετά, δε θα είχε καμία θέση (κι ακόμα περισσότερο: ισχύ) αλλά αντιθέτως θα τον κατάπινε μαύρη τρύπα του χολιγουντιανού star system.

Διαβάστε κι αυτό: H Weinstein Company κηρύσσει πτώχευση

Weinstein arizona 607 2

Η ωστική δύναμη που είχε το σκάνδαλο της κατά συρροή εγκληματικής του συμπεριφοράς εναντίον δεκάδων (50+) γυναικών τον εξαφάνισε από το χάρτη της βιομηχανίας, πτώχευσε την εταιρία του κι έκανε το -πάλαι ποτέ πολυπόθητο- επίθετό του τοξικό για οποιαδήποτε συνεργασία ή πρότζεκτ ήταν στα σκαριά.

Ο ίδιος (δεν μπορούσε να κάνει κι αλλιώς) έχει αποσυρθεί από το δημόσιο βίο. Βρίσκεται στο Gentle Path at the Meadows, ένα κέντρο αποτοξίνωσης στην Αριζόνα (αν και είναι προφανές ότι το πρόβλημά του δεν ήταν εθισμός στο σεξ, αλλά στην εξουσία).

Δείτε κι αυτό: Ενα άγαλμα του Χάρβεϊ Γουάινστιν έκανε την εμφάνισή του στο Χόλιγουντ

Weinstein arizona 607 1 Το περιστατικό επίθεσης από άγνωστο άντρα

Εκτός από μεμονωμένα περιστατικά (ότι τον είδαν σε ιταλικό εστιατόριο της πόλης, ότι κάποιος του επιτέθηκε στο δρόμο), και κάποιες φωτογραφίες τον απεικονίζουν να πηγαίνει στις ψυχοθεραπείες του, κρυμμένος κάτω από το fedora καπέλο του, δεν υπάρχει εικόνα για το τι ακριβώς κάνει και πώς διαχειρίζεται (προσωπικά, επιχειρηματικά, νομικά) όσα έχουν συμβεί.

Μέχρι σήμερα. Πηγές αποκαλύπτουν ότι το Χόλιγουντ μπορεί να έχει ξεγράψει τον Γουάινστιν, αλλά ο Γουάινστιν δεν είναι έτοιμος να ξεγράψει το Χόλιγουντ.

Κυκλοφορεί με την ατζέντα γνωριμιών του, πλησιάζοντας όποιον μπορεί να φανταστεί για να του πουλήσει την ιδέα του: ένα ντοκιμαντέρ με την ιστορία του.

Δείτε επίσης: To φρικτό τέλος του Χάρβεϊ Γουάινστιν όπως το οραματίστηκαν οι TENLo

Weinstein arizona 607 3

Το ντοκιμαντέρ θα έχει διπλό ρόλο: να πει τη δική του πλευρά του σκανδάλου, αλλά, ακόμα περισσότερο, να του επιτρέψει μία χαραμάδα όπου θα ξαναβάλει το πόδι του στην πόρτα του Χόλιγουντ, πριν αυτή κλείσει ερμητικά.

Κι όλο αυτό μπορεί να ακούγεται από υπεραισιόδοξο εκ μέρους του, ή ακόμα και εξοργιστικό, αλλά στην ουσία ο Γουάινστιν ξέρει πολύ καλά τι κάνει (πολλά μπορείς να του καταλογίσεις, αλλά χαζός δεν είναι).

Μένει σε μια χώρα που έχει εκλέξει τον Ντόναλντ Τραμπ για Πρόεδρο, ζει σε μία εποχή που η ανθρωπότητα μοιάζει να πρέπει να ξαναντιμετωπίσει το ναζισμό, είναι κομμάτι μίας βιομηχανίας που δέκα χρόνια πριν είχε εξορίσει τον Μελ Γκίμπσον και πέρσι τον ξανακάλεσε στην οσκαρική της οικογένεια. Ναι λοιπόν: το #metoo κίνημα μπορεί και να μην ήταν το τέλος της καριέρας του.

Τίποτα δεν μας κάνει εντύπωση. Ούτε το ότι οι ίδιες πηγές διαβεβαιώνουν ότι δεν ακολουθεί το πρόγραμμα θεραπείας του σωστά (στάχτη στα μάτια είναι κι ότι πήγε), ούτε ότι έχει φέρει στα όριά τους ψυχοθερεπευτές ασθενείς, αλλά και τους κατοίκους του Πάρανταϊς Βάλεϊ με την επιθετική συμπεριφορά του.

Δεν αλλάζει ο λύκος την προβιά του.

Διαβάστε περισσότερα: