Buzz

Η Ούμα Θέρμαν δεν είναι θυμωμένη με τον Χάρβεϊ Γουάινστιν, αλλά με τον εαυτό της και τον Ταραντίνο

στα 10

H Ούμα Θέρμαν αποκαλύπτει τις δικές της προσωπικές εμπειρίες παρενόχλησης από τον μεγαλοπαραγωγό κι εξηγεί γιατί ένιωσε τόσο θυμωμένη με τον Κουέντιν Ταραντίνο και τον εαυτό της.

Η Ούμα Θέρμαν δεν είναι θυμωμένη με τον Χάρβεϊ Γουάινστιν, αλλά με τον εαυτό της και τον Ταραντίνο

Ηταν άξιο απορίας γιατί δεν είχε μιλήσει η Ούμα Θέρμαν τόσο καιρό. Μούσα του Ταραντίνο, πρωταγωνίστρια στις ταινίες του, οπότε κι αυτόματα αγαπημένη των Miramax/Weinstein Co. τι μπορεί να ήξερε, τι μπορεί να είχε αντιληφθεί, τι μπορεί να είχε υποστεί και η ίδια; Ή, με τι είχε συναινέσει; Τέλη οκτωβρίου, μερικές εβδομάδες μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου, σ' ένα red carpet ρεπορτάζ του Access Hollywood είχαμε δει ένα βίντεό της που επαινούσε τις γυναίκες που μίλησαν και εξέφραζε το θυμό της και την ανάγκη της για λίγο χρόνο ακόμα. «Μέχρι να είναι έτοιμη να μιλήσει δίκαια και σωστά.»

Διαβάστε αναλυτικά: Η Ούμα Θέρμαν δεν είναι έτοιμη να μιλήσει ακόμη για όλα όσα συμβαίνουν στο Χόλιγουντ αυτό τον καιρό

Ανήμερα της Μέρας των Ευχαριστιών, το post της στο Instagram ευχόταν στον Χάρβεϊ Γουάινστιν...αργό θάνατο: «Χρόνια Πολλά σε ΟΛΟΥΣ (εκτός από εσένα Χάρβεϊ, κι όλους τους σατανικούς σου συνωμότες - είμαι χαρούμενη που όλο αυτό κυλάει αργά, δεν σου αξίζει σφαίρα)...» Είχε τελειώσει το post της μάλιστα με ένα «Μείνετε συντονισμένοι».

Uma Tarantino Weinstein 607

Και σήμερα, σε συνέντευξή της στους Νew York Times ανοίγει τα χαρτιά της.

Ο Χαρβεϊ Γουάινστιν της είχε επιτεθεί δύο φορές. Η πρώτη ήταν αμέσως μετά το «Pulp Fiction», σ' ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στο Παρίσι. Είχε εμφανιστεί με τη ρόμπα του, την είχε οδηγήσει στη σάουνα, αλλά μόλις εκείνη του είχε πει «τι κάνεις - όλο αυτό είναι γελοίο», εκείνος ντράπηκε και ντύθηκε.

«Τον ήξερα αρκετά καλά, δεν πονηρεύτηκα όταν βρέθηκα σε αυτό το δωμάτιο. Είχαμε περάσει πολύ καιρό σε μίτινγκς, συζητήσεις για ταινίες, πρότζεκτς. Πάντα με επαινούσε για το ταλέντο μου, το μυαλό μου. Μου έδινε αξία. Ισως όλα αυτά με έκαναν να παραβλέπω τα προειδοποιητικά σημάδια. Αυτός ήταν ο μέντοράς μου. Την εποχή που δεν ήμουν η αγαπημένη κανενός στούντιο. Αυτός ήταν ο άνθρωπος που έκανε πραγματικότητα το είδος των ταινιών που ήθελα να παίξω, που έδινε δύναμη στους σκηνοθέτες που ήθελα να συνεργαστώ...»

«Οταν με υποδέχθηκε με τη ρόμπα δεν πήγε το μυαλό μου στο κακό. Τσακωνόμασταν για ένα σενάριο όταν την πέταξε. Και πάλι, δεν ένιωσα ότι κάτι με απειλούσε. Πίστεψα ότι ήταν κίνηση εξουσίας για αυτόν. Σαν να ήσουν στο δωμάτιο με έναν σούπερ παράξενο, ημίτρελο, εκκεντρικό θείο σου...»

Uma Weinstein 607

Η δεύτερη φορά ήταν σ' ένα ξενοδοχείο στο Λονδίνο, και ήταν κανονική επίθεση: «Με έσπρωξε και με έριξε κάτω. Σκαρφάλωσε πάνω μου και μου επιβλήθηκε. Προσπάθησε να γδυθεί, ενώ έκανε ένα σωρό απαίσια πράγματα. Ομως δεν το τράβηξε στα άκρα, δε με βίασε. Εκείνη τη στιγμή είσαι σα ζώο που προσπαθεί να ξεγλιστρήσει - σα σαύρα. Εκανα ό,τι μπορούσα για να επιβληθώ. Να αποκτήσω το έλεγχο ξανά εγώ, να τον πάρω από εκείνον...»

Θυμάται τότε ότι τον είχε προειδοποιήσει «αν όλα αυτά τα κάνεις και σε άλλες γυναίκες, θα χάσεις την καριέρα σου, την φήμη σου, την οικογένειά σου - σου το υπόσχομαι!»

Ο Γουάινστιν της είχε στείλει την επόμενη μέρα κίτρινα τριαντάφυλλα με μία κάρτα που έγραφε «μπράβο, έχεις σωστό ένστικτο...»

Διαβάστε κι αυτό: «Ηξερα»: Ο Κουέντιν Ταραντίνο μιλάει για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν και την ένοχη δική του σιωπή

Uma Tarantino 607

Σε αυτό το σημείο στέκεται για να δικαιολογήσει το θυμό της: «Νιώθω περίεργα, έχω μπερδεμένα συναισθήματα για τον Χάρβεϊ. Γιατί νιώθω απαίσια για όλες τις γυναίκες που επιτέθηκε μετά από μένα. Είμαι ένας από τους λόγους που μία νεαρή κοπέλα μπήκε σ' ένα δωμάτιο μόνη μαζί του, όπως είχα μπει κι εγώ...»

Αλλά δεν είναι θυμωμένη μόνο με τον εαυτό της: είναι οργισμένη με τον Κουέντιν Ταραντίνο Περιγράφει πολύ αναλυτικά πώς δεν ήθελε την εμπλοκή του Γουάινστιν στο «Kill Bill». Και το λέει ξεκάθαρα: τα είπε όλα στον Ταραντίνο. Αλλά εκείνος δεν έδωσε σημασία. «Συμπεριφέρθηκε σαν να ήταν αστείο 'αχ κι αυτός ο Χάρβεϊ που προσπαθεί να ρίξει τις γυναίκες και τρώει χυλόπιτες'...»

«Κι ο Κουέντιν; Εκανε τον Χάρβεϊ παραγωγό του "Kill Bill", μίας ταινίας που συμβολίζει τη γυναικεία δύναμη. Ενώ παράλληλα τόσες γυναίκες, έμπαιναν στα δωμάτιά του σα πρόβατα στο σφαγείο, γιατί πίστευαν ότι κανείς σε μία τέτοια υψηλή θέση δεν μπορεί να είναι εγκληματίας. Κι όμως ήταν...»

Ο Γουάινστιν απάντησε στις κατηγορίες της Θέρμαν, μέσω του εκπροσώπου του, λέγοντας ότι «πράγματι έκανε μία κίνηση απέναντί της στο Λονδίνο, γιατί παρεξήγησε τη συμπεριφορά της», αλλά πρόσθεσε ότι «αμέσως απολογήθηκε». Επίσης, ο Γουάινστιν στη δήλωσή του τονίζει ότι είχαν πάντα «γελούσαν και φλέρταραν όλα αυτά τα χρόνια της συνεργασίας τους...»

Uma Tarantino 607 1

Oμως η Ούμα δεν σταματά εδώ με τις κατηγορίες της για τον χρόνια φίλο της Κουέντιν. Αφηγείται ένα ατύχημα στο σετ του «Kill Bill», όπου τραυματίστηκε η ίδια (μάλιστα, κατηγόρησε τον επίμονο σκηνοθέτη της «που δεν έπαιρνε από όχι» ότι «παραλίγο να τη σκοτώσει), και ήταν η αιτία να τσακωθούν άσχημα και να μη μιλάνε για χρόνια με τον Ταραντίνο.

Και η σπόντα της είναι ξεκάθαρη: «Προσωπικά μου πήρε 47 χρόνια να μην μπερδεύoμαι και θεωρώ το ότι οι άντρες μου φέρονται άσχημα γιατί είναι ερωτευμένοι μαζί μου. Από κοριτσάκια μας μαθαίνουν ότι η βία και η αγάπη συνδέονται κάπως και είναι καιρός να σταματήσουμε αυτό το κλισέ...»

Διαβάστε όλο το κείμενο: στο σάιτ των New York Times

Διαβάστε περισσότερα: