Buzz

H Wικιpedia βλάπτει σοβαρά τον... Τζέιμς Μποντ!

στα 10

Μπαίνεις μια ωραία πρωία στη Wikipedia για να διαβάσεις περισσότερα πράγματα για το «Skyfall» και χωρίς να το καταλάβεις διαβάζεις όλες τις σεναριακές ανατροπές της ταινίας. Τουλάχιστον τώρα κάποιος σε έχει προειδοποιήσει...

H Wικιpedia βλάπτει σοβαρά τον... Τζέιμς Μποντ!

Συνήθως (χωρίς αυτό να είναι κανόνας), το plot summary της Wikipedia όταν πρόκειται για κινηματογραφικές ταινίες είναι ελλιπές. Δηλαδή αναφέρει τη βασική υπόθεση και σε σπάνιες περιπτώσεις εξιστορεί σχεδόν βήμα προς βήμα όλη την υπόθεση.

Συνήθως επίσης, συναντάς την τελευταία περίπτωση σε ταινίες που ήδη έχουν βγει αρκετό καιρό στο σινεμά και πολύ μα πολύ σπάνια σε ταινίες που ακόμη δεν έχουν κυκλοφορήσει στην Αμερική και στις περισσότερες χώρες του πλανήτη.

Ελα, όμως, που ο ζήλος των υπεύθυνων της Wikipedia ήταν τόσος που όχι μόνο αποκαλύπτουν τις σημαντικότερες σεναριακές ανατροπές του «Skyfall», αλλά συνεχίζουν σχεδόν μέχρι και τους τίτλους τέλους.

Και αυτό φυσικά συνέβη επειδή η ταινία βγήκε στην Μ.Βρετανία (αλλά και σε άλλες χώρες) δύο εβδομάδες πριν το αμερικανικό της ντεμπούτο και μια εβδομάδα πριν την έξοδο της ταινίας στις ελληνικές αίθουσες.

Ενας εκπρόσωπος της Sony δήλωσε πως είναι δύσκολο να ελέγξεις τα spoilers από τη στιγμή που η ταινία έχει βγει έστω και σε μια περιοχή του πλανήτη, αλλά για καλό και για κακό μπείτε στη Wikipedia αφού δείτε την ταινία...

Μέχρι τότε μάθετε, διαβάστε και δείτε τα πάντα στο Flix (χωρίς spoilers):