Buzz

Tο στιλ του Τζέιμς Μποντ!

στα 10

Σήμερα, στο Barbican Centre του Λονδίνου ξεκινάει μια έκθεση, αφιερωμένη στα 50 χρόνια του κινηματογραφικού Τζέιμς Μποντ, με τίτλο «Designing 007» και περιεχόμενο το προφανές: ποια είναι η επίδραση του πιο διάσημου βρετανού μυστικού πράκτορα στην ποπ κουλτούρα !

Tο στιλ του Τζέιμς Μποντ!

Γιορτάζοντας τα 50 χρόνια από το «Δρ.Νο», την πρώτη ταινία που σύστησε τον Τζέιμς Μποντ στο κινηματογραφικό κοινό, το Barbican Centre του Λονδίνου συμμετέχει κι αυτό με τη σειρά του στους εορτασμούς ανά τον κόσμο, προσφέροντας μια γενναιόδωρη ματιά στα μέχρι σήμερα κλειστά αρχεία της εταιρίας ΕΟΝ Productions.

Από τα αυτοκίνητα μέχρι τα κοστούμια και από props μέχρι όπλα, gadgets και σχέδια των σκηνικών από τις διασημότερες ταινίες της σειράς Τζέιμς Μποντ, η έκθεση επιβεβαιώνει το στιλιστικό υπερθέαμα που υπηρέτησε και υπηρετεί ο 007 εδώ και πενήντα χρόνια, επηρεάζοντας την ποπ κουλτούρα με περισσότερους από έναν τρόπους.

Χωρισμένη σε δωμάτια (το Gold δωμάτιο, το δωμάτιο με τα gadgets, το δωμάτιο «Ξένες Τοποθεσίες» κ.ά.), η έκθεση συνοδεύεται από οπτικό υλικό από όλες τις ταινίες της σειράς (αλλά και ανέκδοτο υλικό making of) που παίζει σε μεγάλες οθόνες, ενώ σε όλους τους χώρους παίζει δυνατά το μουσικό θέμα του Τζον Μπάρι.

Δείτε εδώ ένα βίντεο για το so stylish! σύμπαν του Τζέιμς Μποντ:


Δείτε φωτογραφίες από την έκθεση παρακάτω και επισκεφθείτε το επίσημο site της για περισσότερες πληροφορίες.

Διαβάστε ακόμη τα πάντα για το «Skyfall», την 23η ταινία της σειράς που θα κάνει πρεμιέρα στις 26 Οκτωβρίου του 2012.