Buzz

Στο Σαν Φρανσίσκο γίνεται του...Τζέιμς Μποντ!

στα 10

Τα 50 χρόνια από τη «γέννηση» του κινηματογραφικού 007 γιορτάζει πριν απ' όλους το Σαν Φρανσίσκο, και πιο συγκεκριμένα το θρυλικό Castro Theater που οργανώνει μαραθωνίους και events που λένε το όνομα τους «Μποντ, Τζέιμς Μποντ»!

Στο Σαν Φρανσίσκο γίνεται του...Τζέιμς Μποντ!

Τον Οκτώβριο του 2012 κλείνουν ακριβώς πενήντα χρόνια από την ημέρα που η πρώτη ταινία με ήρωα τον θρυλικό βρετανό πράκτορα Τζέιμς Μποντ βγήκε στις αίθουσες. Ηταν το «Dr. No» του Τέρενς Γιανγκ με τον Σον Κόνερι και στην πραγματικότητα η απαρχή μιας κινηματογραφικής μυθολογίας που ξεπέρασε οποιαδήποτε άλλη saga την ιστορία του σινεμά, με συνολικά 22 ταινίες μέχρι σήμερα, πολλά ποτήρια μαρτίνι και σχεδόν ισόποσα με τα 50 χρόνια κορίτσια που έκαναν τη ζωή του bon viveur πράκτορα (αλλά και των θεατών) ελαφρώς πιο ενδιαφέρουσα...

Τα γενέθλια γιορτάζονται ήδη με τον καλύτερο τρόπο που δεν είναι άλλος από τα γυρίσματα του «Skyfall» του Σαμ Μέντες, της 23ης περιπέτειας του Τζέιμς Μποντ που θα βγει στις αίθουσες πάνω στην πεντηκοστή επέτειο, αλλά και με μια συλλεκτική κασετίνα Blu-Ray που θα κυκλοφορήσει την 1η Οκτωβρίου.

Στο Σαν Φρανσίσκο, όμως, είπαν να γιορτάσουν λίγο πιο σινεφίλ και έτσι αυτό το Σαββατοκύριακο που διανύουμε το θρυλικό όσο και ο 007 Castro Theater διοργανώνει έναν μαραθώνιο με οκτώ από τις καλύτερες ταινίες της σειράς (ανάμεσα τους τα «Thunderball», «Από τη Ρωσία με Αγάπη», «Diamonds are Forever», «Στην Υπηρεσία της Αυτού Μεγαλειότητος» κ.ά.) συν δύο υπέροχα πόστερ που σχεδιάσε ο Μαξ Ντάλτον και θα διατίθενται αρχικά στις προβολές και αργότερα για ηλεκτρονική πώληση.

Δείτε και τις δύο αφίσες στο gallery και διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το «Skyfall».