Buzz

Best. Bond. Ever! Βγήκαν οι πρώτες κριτικές του «Skyfall»

στα 10

Οι πρώτες κριτικές για τον 23ο Τζέιμς Μποντ, το «Skyfall» του Σαμ Μέντες, είναι ομόφωνα διθυραμβικές! Και η φράση ξεπηδά συνεχώς: «Ο καλύτερος Μποντ όλων των εποχών!» Διαβάστε περισσότερα και δείτε ένα ολοκαίνουργιο κλιπ από την ταινία με τον 007 να ...

Best. Bond. Ever! Βγήκαν οι πρώτες κριτικές του «Skyfall»

«Πυροβόλησε το στόχο!» Μόλις διέρρευσε μία νέα, απίστευτη, σκηνή από το «Skyfall» με την Τζούντι Ντεντς να δίνει τη διαταγή στην πράκτορα σκοπευτή να εξουδετερώσει τον στόχο (σ.σ. τον «κακό» του ξανθού Χαβιέ Μπαρδέμ) την ώρα που παλεύει στην οροφή ενός κινούμενου τρένου με τον Τζέιμς Μποντ. Το τρένο πλησιάζει σε τούνελ; Θα πυροβολήσει; Και ποιον θα πετύχει; Ποιος θα πέσει στον γκρεμό, και στο ποτάμι, χτυπημένος από τη σφαίρα της;

Και μόνο αυτό το clip θα αρκούσε για να μας ανάψει τα αίματα ακόμα περισσότερο για το «Skyfall», που φαίνεται ότι μέχρι την πρεμιέρα του στην Αγγλία στο τέλος Οκτωβρίου και αυτή στην Ελλάδα την 1η Νοεμβρίου, θα μας κουρδίζει με μικρά bonus tracks.

Δείτε τη σκηνή:


.

Ομως οι ειδήσεις τις σημερινής μέρας είναι διαφορετικές. Βγήκαν οι πρώτες κριτικές για τους λίγους και τυχερούς που είδαν τον 23ο Μποντ, όπως τον εμπνεύστηκε ο Σαμ Μέντες και έχουν κάτι κοινό να πούνε: «Ο καλύτερος Μποντ όλων των εποχών!»

bond1

Ξεχωρίσαμε κομμάτια από τις πιο αντιπροσωπευτικές κριτικές και σας αναμεταδίδουμε τον ενθουσιασμό των συναδέλφων:

Digital Spy:

«Η καθαρή του αφήγηση, η καταιγιστική του δράση (με τη φωτισμένη με νέον σεκάνς στη Σανγκάη να αξίζει να την ξεχωρίσει κανείς ως αυτόματα κλασική) και οι δυνατές ερμηνείες όλων των ηθοποιών αναγάγουν το ''Skyfall'' στην κορυφή της Τζέιμς Μποντ πυραμίδας. Μπορεί να υπάρχουν πολλές ξεκάρφωτες Heineken και ένα ξεχείλωμα στη διάρκεια, αλλά κανείς δε θα βγει από την αίθουσα απογοητευμένος. Τελικά: μπορείς να διδάξεις σ' ένα γέρο σκύλο, νέα κόλπα!»

The Times:

«Το ''Skyfall'' είναι ένα σπουδαίο βρετανικό είδος σινεμά. Από τη στιγμή που ακούγεται η φωνή της Adele και η ορχήστρα των τίτλων αρχής, στέλνοντας μία νοσταλγική ανατριχίλα στη συλλογική ραχοκοκκαλιά των θεατών, καταλαβαίνεις ότι αυτή θα είναι μία διθυραμβική επιστροφή του κλασικού Μποντ. Ο Σαμ Μέντες κρατά με μαεστρία τις ισορροπίες μεταξύ του ενθουσιασμού του φανατικού αγοριού που μεγάλωσε με τον πράκτορα 007 και του καλλιεργημένου κινηματογραφιστή που σκηνοθετεί πολυεπίπεδα. Και κάτι τελευταίο: με την εξαίρεση του Κόνερι στα πρώτα φιλμ, ΚΑΝΕΙΣ δεν το κάνει καλύτερα από τον Ντάνιελ Κρεγκ...» (5 αστεράκια)

The Daily Mail:

«Το ''Skyfall'' είναι ένας καταπληκτικός συνδυασμός του 007 με τον Τζέισον Μπορν. Ο Μποντ επιστρέφει, πιο επικίνδυνος από ποτέ, αλλά το ίδιο κάνει και η Μ που είναι ο πιο αδίστακτος χαρακτήρας στην ιστορία των ταινιών του 007!» (5 αστεράκια)

bond2

The Playlist:

(έχοντας ξεκινήσει με κάποια αρνητικά σημεία όπως η διάρκεια ή οι φορσέ αυτοαναφορές π.χ. σκηνές σε καζίνο που δεν κολλάνε με την πλοκή) «...Ομως ο Μέντες επιτυγχάνει σε περισσότερα από όσα αστοχεί και παρακολουθώντας την ταινία καταλαβαίνεις την αυτοπεποίθησή του να δώσει μία νέα ταυτότητα στο franchise (με τον τρόπο που το έκανε ο Νόλαν στον Μπάτμαν): έναν Μποντ που δεν απορρίπτει το παρελθόν, ούτε όμως συγκρίνει τον εαυτό του με τον παλιό εαυτό του, ούτε φοβάται το μέλλον. Ο 007 επέστρεψε και δεν έχει να πάει πουθενά...»

British GQ:

«Μόλις είδαμε το ''Skyfall''. Δε θα απογοητευθείτε. Ο Ντάνιελ Κρεγκ είναι εξαιρετικός - ο καλύτερος! Πάμε για τα επόμενα 50 χρόνια 007!»

Time Out Film:

«Το ''Skyfall'' είναι τολμηρό, ελκυστικό και μ' έναν Ντάνιελ Κρεγκ στο στοιχείο του. Ο Μέντες καταφέρνει να εξιλεώσει τις αμαρτίες του «Quantum fo Solace» με υπέροχη φωτογραφία, δυνατό action, χαρακτήρες και ιστορία για τον σκεπτόμενο θεατή. Ο καλύτερος Μποντ των τελευταίων χρόνων - ίσως όλων των χρόνων!»

Νικ Ντάνκαλφ:«Οι καλοί άνθρωποι της Sony Pictures δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε κριτική ακόμα. Νομίζω ότι δε θα τους πειράξει αυτό το tweet: μόλις είδαμε τον καλύτερο Τζέιμς Μποντ στην ιστορία!»

bond3O Σαμ Μέντες δίνει οδηγίες στον Ντάνιελ Κρεγκ

Διαβάστε περισσότερα για το «Skyfall»:

Δείτε teasers, trailers, tv spots και σκηνές του «Skyfall»: