Buzz

Γύρισε το ριμέικ της αγαπημένης σου ταινίας σε 60 δευτερόλεπα!

στα 10

To Jameson και το κινηματογραφικό περιοδικό Empire προσκαλεί για πρώτη φορά φέτος την Ελλάδα να συμμετάσχει στον επιτυχημένο διαγωνισμό «Done in Sixteen Seconds» που απαιτεί από τους συμμετέχοντες να γυρίσουν το ριμέικ μιας ταινία μέσα σε 60 δευτερόλεπτα. Μάθετε πώς μπορείτε να είστε ένας από τους τυχερούς που θα ανέβουν στη σκηνή των Empire Awards τον Μάρτιο του 2013.

Flix Team
Γύρισε το ριμέικ της αγαπημένης σου ταινίας σε 60 δευτερόλεπα!

Ο διαγωνισμός «Done in Sixteen Seconds» που διοργανώνουν εδώ και χρόνια με μεγάλη επιτυχία το Jameson και το βρετανικό περιοδικό Empire βασίζεται σε μια πολύ απλή αρχή: πως κάθε - μα κάθε - ταινία μπορεί να διασκευαστεί μέσα σε 60 δευτερόλεπτα, σε ένα do it yourself ριμέικ που δεν αποκλείεται πολλές φορές να είναι καλύτερο και από την πρωτότυπη πηγή του.

Αρκεί κανείς να παρακολουθήσει μερικές από τις βραβευμένες συμμετοχές των προηγούμενων χρόνων του διαγωνισμού για να το επιβεβαιώσει, αφού ό,τι μπορεί να λείπει από μια ταινία που βασίζεται σε υψηλά επίπεδα παραγωγής μπορεί να βρεθεί στο κέφι και τον ενθουσιασμό ενός ερασιτέχνη που έχει το «όραμα» να μετατρέψει το δωμάτιο του σε ένα κινηματογραφικό στούντιο...

Για πρώτη φορά φέτος στον διαγωνισμό «Done in Sixteen Seconds» συμμετέχουν η Ελλάδα και η Ιαπωνία, φέρνοντας τον αριθμό των συμμετεχόντων χωρών στις 16, δίνοντας έτσι την ευκαιρία και στους Ελληνες επίδοξους κινηματογραφιστές να δοκιμάσουν την τύχη και την ευρηματικότητά τους...

Το μόνο που πρέπει να προσέξουν όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό είναι ότι θα πρέπει να διαλέξουν την αγαπημένη τους ταινία και να σκηνοθετήσουν τη δική τους εκδοχή σε ένα μόλις λεπτό! Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι και τις 20 Ιανουαρίου 2013 στο επίσημο site του διαγωνισμού.

1

Μόλις η διαδικασία υποβολής των συμμετοχών ολοκληρωθεί, η κριτική επιτροπή κάθε χώρας καλείται να τις αξιολογήσει επιλέγοντας αυτή που θα εκπροσωπήσει την χώρα στον παγκόσμιο τελικό. Η ελληνική κριτική επιτροπή θα απαρτίζεται από καταξιωμένους επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου και πιο συγκεκριμένα από το σκηνοθέτη Νίκο Περάκη, τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Ρένο Χαραλαμπίδη και τον κριτικό κινηματογράφου, Ορέστη Ανδρεαδάκη.

Κριτές και συμμετέχοντες, όπως και εκπρόσωποι του χώρου του κινηματογράφου θα γιορτάσουν την πρώτη ελληνική συμμετοχή στα Jameson Empire Awards 2013 με ένα μεγάλο πάρτι, που θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο του 2013 και όπου θα ανακοινωθεί ο Ελληνας ή η Ελληνίδα που θα κερδίσει το εισιτήριο για τον Τhe Jameson Empire Done In 60 Seconds Global Final, που θα διεξαχθεί στο Λονδίνο στις 22 Μαρτίου 2013. Εκεί θα επιλεχθούν και οι πέντε φιναλίστ που θα φτάσουν μέχρι τα Empire Awards, όπου και θα ανακοινωθεί ο μεγάλος νικητής του φετινού διαγωνισμού.

Δείτε παρακάτω την ταινία της Ιντιρα Σουλεϊμένοβα από το Καζακστάν που διασκέυασε το «Black Swan» του Ντάρεν Αρονόφσκι και κέρδισε το μεγάλο βραβείο του διαγωνισμό του 2012 και πιο κάτω ένα βίντεο με εικονογραφημένες τις οδηγίες του διαγωνισμού.

Επισκεφθείτε το επίσημο site του διαγωνισμού και αρχίστε να κατεβάζετε ιδέες..