Buzz

Το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης προσκαλεί τους νέους να γυρίσουν τις δικές τους ταινίες για την οπαδική βία

στα 10

Ενα συμβολικό κάλεσμα από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης που κινητοποιεί τους νέους πάνω σε ένα φλέγον θέμα της εποχής μας.

Flix Team
Το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης προσκαλεί τους νέους να γυρίσουν τις δικές τους ταινίες για την οπαδική βία

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, με αφορμή το τραγικό γεγονόςτης δολοφονίας του Άλκη Καμπανού τον Φεβρουάριο του 2022 στηΘεσσαλονίκη και θέλοντας να ευαισθητοποιήσει τον θεατή στο θέμα τηςοπαδικής βίας, προσκαλεί νέους και νέες από 18 έως 30 ετών ναδημιουργήσουν μονόλεπτες ταινίες πάνω στο θέμα της οπαδικής βίας.

Πέντε από τις ταινίες θα επιλεγούν από κριτική επιτροπή και θα βραβευθούν σεειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στη διάρκεια του 63 ου ΦεστιβάλΚινηματογράφου Θεσσαλονίκης (3-13 Νοεμβρίου 2022). Κάθε μία από τιςβραβευμένες ταινίες θα λάβει χρηματικό έπαθλο ύψους 1.000 ευρώ.

Οι ταινίες μπορούν να είναι είτε στην ελληνική, είτε στην αγγλική γλώσσα. Οισυμμετέχοντες μπορούν να καταθέσουν οπτικοακουστικά βίντεο σεοποιαδήποτε ψηφιακή μορφή (γυρισμένα με κάμερα, με κινητό τηλέφωνο ή μεοποιοδήποτε άλλο ηλεκτρονικό μέσο), ή μπορούν να επιλέξουν άλλη μορφήοπτικοακουστικής αφήγησης (animation κ.ά).

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι νέοι και οι νέες από 18 έως 30 ετών, οι οποίοιέχουν γεννηθεί από 1 Ιανουαρίου 1992 έως 31 Δεκεμβρίου 2004.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τις ταινίες τους έως την Τετάρτη 31Αυγούστου 2022.

Ο κανονισμός και η σχετική αίτηση είναι εδώ διαθέσιμα στην ιστοσελίδα τουΦεστιβάλ.