Buzz

Αντίθετα με ό,τι πιστεύει η Γκουίνεθ Πάλτροου, τα συμπτώματα του covid δεν περνούν (μόνο) με κομπούτσα και κίμτσι

στα 10

Το Βρετανικό Σύστημα Υγείας σπεύδει να χτυπήσει καμπανάκι!

Αντίθετα με ό,τι πιστεύει η Γκουίνεθ Πάλτροου, τα συμπτώματα του covid δεν περνούν (μόνο) με κομπούτσα και κίμτσι

Η Γκουίνεθ Πάλτροου μοιράστηκε στο goop συμβουλές και οδηγίες για τον κορονοϊό. Καθώς, όπως έγραψε, η ίδια πέρασε την ίωση νωρίς, διαπίστωσε, καιρό μετά, ότι εξακολουθούσε να πάσχει από κόπωση και έλλειψη διαύγειας. Πρότεινε και το αντίδοτο, σπέρνοντας τον τρόμο στο NHS, το Βρετανικό Σύστημα Υγείας.

Διαβάστε ακόμη: Ζακλίν Λέντζου, 66 Ερωτήσεις

Η Πάλτροου εξήγησε ότι για τα επίμονα συμπτώματα του covid ζήτησε τη συμβουλή ιατρού που της εξήγησε ότι «ο δρόμος για την ίαση θα είναι ιδιαίτερα μακρύς». Ετσι, η ηθοποιός βρήκε το δικό της τρόπο αντιμετώπισης: διαισθητική νηστεία, κοκτέιλ βοτάνων και τακτικές επισκέψεις σε σάουνα υπέρυθρης ακτινοβολίας. Ακολούθησε μια διατροφή χαμηλή σε υδατάνθρακες και υψηλή σε λαχανικά, νηστεία ως τις 11 το πρωί κάθε μέρα, αμονιξέα καρύδας, κομπούτσα χωρίς ζάχαρη και κίμτσι. Οπως εξήγησε η ηθοποιούς και new age γκουρού υγιεινής διαβίωσης, «κάνω εκτεταμένη έρευνα για βρίσκω σπουδαία πράγματα που επιβεβαιώνουν όσα κάνω.»

γκουίνεθ πάλτροου 607

Ωστόσο, ο διευθυντής του NHS, Καθηγητής Στίβεν Πάουις, φρόντισε να επισημάνει τους influencers, σαν την Γκουίνεθ Πάλτροου, να μην παραπληροφορούν και να μην προσφέρουν συμβουλές που δεν βασίζονται σε πείραμα και αποδείξεις. Με χαρακτηριστικό βρετανικό φλέγμα, ο Πάουις δήλωσε, «Τις τελευταίες μέρες βλέπω πως, δυστυχώς, η Γκουίνεθ Πάλτροου υποφέρει από τις παρενέργειες του κορονοϊού. Της ευχόμαστε το καλύτερο, αλλά κάποιες από τις λύσεις που προτείνει, πραγματικά δεν είναι οι λύσεις που συστήνει το NHS. Ολοι οι influencers έχουν καθήκον κι ευθύνη να παίρνουν τον κορονοϊό στα σοβαρά και να εφαρμόζουν επιστημονικές μεθόδους. Σαν τον ιό, η παραπληροφόρηση περνά τα σύνορα, μεταλλάσσεται κι εξελίσσεται.»

Οι προτάσεις της Γκουίνεθ Πάλτροου πιθανότατα δυναμώνουν τον οργανισμό και τον κάνουν ικανότερο ν' αντιμετωπίσει οτιδήποτε, το βάρος της συζήτησης, ωστόσο, στην ευθύνη των επωνύμων.