Industry

Ανοιχτή πρόσκληση της Ενωσης Ελλήνων Κινηματογραφιστών (GSC) σε νέα μέλη

στα 10

Η Ενωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών (Greek Society of Cinematographers – GSC) καλεί στις δράσεις της νέες και νέους κινηματογραφιστές, αλλά καi επαγγελματίες του ευρύτερου οπτικοακουστικού χώρου.

Flix Team
Ανοιχτή πρόσκληση της Ενωσης Ελλήνων Κινηματογραφιστών (GSC) σε νέα μέλη

Η Ενωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών (Greek Society of Cinematographers – GSC), ενεργή, ανήσυχη και διαρκώς εξελισσόμενη τα τελευταία χρόνια, πάντοτε με σκοπό την ανάδειξη του ρόλου του Διευθυντή Φωτογραφίας σε μια ταινία, καλεί νέες, νέους κινηματογραφιστές να εγγραφούν σαν Δόκιμα Μέλη στο GSC, ώστε να είναι κοντά σε προβολές, ενημερώσεις, σεμινάρια, masterclasses και όλες τις δράσεις της Ενωσης.

Οπως αναφέρει η ανοιχτή πρόσκληση της Ενωσης Ελλήνων Κινηματογραφιστών (Greek Society of Cinematographers – GSC) και οι επαγγελματίες του ευρύτερου οπτικοακουστικού χώρου τώρα έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν στο GSC σαν Συνεργαζόμενα Μέλη προκειμένου να έχουν και αυτοί πρόσβαση σε όλες τις δράσεις της Ενωσης.

Αναζητήστε εδώ τη φόρμα της αίτησης εγγραφής, διαβάστε το Καταστατικό της Ενωσης (άρθρα #6 και #7) και αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του GSC, αλλά και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

gsc


Γνωρίστε την Ενωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών (Greek Society of Cinematographers – GSC)

Η Ένωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών (Greek Society of Cinematographers – GSC) είναι κοινότητα επαγγελματιών Κινηματογραφιστών/Δ. Φωτογραφίας τού κινηματογράφου, που ιδρύθηκε το 2011 στα πρότυπα αντίστοιχων διεθνών ενώσεων. Σήμερα, δέκα χρόνια αργότερα, αριθμεί περισσότερα από σαράντα τακτικά μέλη, ενώ και η ίδια είναι ενεργό μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ενώσεων Κινηματογραφιστών (IMAGO).

Μετά τις τελευταίες εκλογές (Ιούνιος 2021) το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης έχει συγκροτηθεί ως εξής:

Πρόεδρος: Γιώργος Φρέντζος,
Αντιπρόεδρος: Γιώργος Αρβανίτης,
Γεν. Γραμματέας: Χρήστος Αλεξανδρής,
Ταμίας: Οδυσσέας Παυλόπουλος και
Μέλος: Παντελής Μαντζανάς.

Θεμελιώδης σκοπός της Ένωσης Ελλήνων Κινηματογραφιστών είναι η ανάδειξη του ρόλου του/της Κινηματογραφιστή/Δ. Φωτογραφίας στη διαδικασία υλοποίησης του οπτικοακουστικού έργου γενικώς και του κινηματογραφικού έργου ειδικότερα – η ανάδειξη αυτή ωστόσο, δεν επιχειρείται με όρους συνδικαλιστικούς ή στενά επαγγελματικούς. Η Ένωση υπερασπίζεται με σθένος την παγιωμένη θέση που ορίζει το οπτικοακουστικό έργο ως πολιτιστικό προϊόν συνέργειας μεταξύ καλλιτεχνικών συντελεστών, οι επιμέρους συμβολές των οποίων αναγνωρίζονται και επιβραβεύονται διεθνώς από την κινηματογραφική κοινότητα, την κριτική και το κοινό.

Πάγια επιδίωξη της Ένωσης Ελλήνων Κινηματογραφιστών είναι η αμοιβαία επωφελής, δημιουργική συνεργασία μεταξύ των καλλιτεχνικών ειδικοτήτων και των τεχνικών συνεργατών τού οπτικοακουστικού χώρου, με ιδιαίτερη έμφαση στη διαγενεακή συνεργασία. Προς αυτή ακριβώς την κατεύθυνση, με πρόσφατη αναθεώρηση του καταστατικού της η Ένωση αποφάσισε ομόφωνα τη διεύρυνση της σύνθεσης των μελών της. Μολονότι η ανάδειξη του τακτικού μέλους εξακολουθεί να υπόκειται σε αυστηρή ποιοτική αξιολόγηση του έργου του (πρακτική που, άλλωστε, ακολουθείται από όλες τις αντίστοιχες ενώσεις του εξωτερικού), στο εξής θα γίνονται αποδεκτά ως δόκιμα μέλη οι κινηματογραφιστές μικρότερης ηλικίας ή/και επαγγελματικής εμπειρίας, καθώς και ως συνεργαζόμενα μέλη οι επαγγελματίες του ευρύτερου οπτικοακουστικού χώρου που το επιθυμούν.


Αναζητήστε εδώ τη φόρμα της αίτησης εγγραφής, διαβάστε το Καταστατικό της Ενωσης (άρθρα #6 και #7) και αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του GSC, αλλά και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

gsc