Φεστιβάλ / Βραβεία

Ολα είναι ελληνικά στην (ανανεωμένη) 32η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου στο Μόναχο

στα 10

Από τις 15 μέχρι τις 25 Νοεμβρίου στο Μόναχο, το ελληνικό σινεμά αφηγείται τις δικές του ιστορίες.

Flix Team
Ολα είναι ελληνικά στην (ανανεωμένη) 32η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου στο Μόναχο

Με νέους διοργανωτές την ομάδα Cinephil - Φίλοι του Ελληνικού Κινηματογράφου, η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου στο Μόναχο φτάνει αισίως στην 32η διοργάνωσή της, συνεχίζοντας να φέρνει το κοινό της πόλη σε επαφή με το ελληνικό σινεμά του σήμερα.

H Εβδομάδα ξεκινάει με το «Djam» του Τόνι Γκάτλιφ, ελληνογαλλική συμπαραγωγή με πρωταγωνίστρια τη Δάφνη Πατακιά και πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών, ενώ μέσα στις δέκα μέρες της διοργάνωσης θα προβληθούν, ανάμεσα σε άλλα, ο «Μεγάλος Περίπατος της Αλκης» της Μαργαρίτας Μαντά, το «Do it Yourself» του Δημήτρη Τσιλιφώνη, το «Interruption» του Γιώργου Ζώη, το «Love me Not» του Αλέξανδρου Αβρανά, ο «Οίκτος» του Μπάμπη Μακρίδη, η «Πολυξένη» της Δώρας Μασκλαβάνου, το «Τελευταίο Σημείωμα» του Παντελή Βούλγαρη, το «Success Story« του Νίκου Περάκη (παρουσία του ίδιου του σκηνοθέτη), η «Επιστροφή» του Μενέλαου Καραμαγγιώλη (παρουσία του σκηνοθέτη) και άλλα.


Η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου του Μονάχου είναι το παλαιότερο συνεχόμενο πολιτιστικό γεγονός του είδους του στη Γερμανία. Η πρώτη ΕΕΚ του Μονάχου πραγματοποιήθηκε το 1987. Διοργανωτής ήταν έως το 2017 το Ελληνικό Φόρουμ Κινηματογράφου, ιδρυθέν το 1982 - μία από τις πρώτες μη γερμανικές πολιτιστικές ομάδες του Μονάχου. Κάθε χρόνο η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου προσκαλεί για δέκα ημέρες τους κατοίκους του Μονάχου στο Gasteig (Φιλαρμονική). Κατά τη διάρκειά του προβάλλονται 15-20 ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ από Ελληνες δημιουργούς και, παράλληλα, πραγματοποιούνται διαλέξεις, συναυλίες και άλλα πολιτιστικά δρώμενα. Στα 30 χρόνια της διοργάνωσης πολλοί σκηνοθέτες, ηθοποιοί, μουσικοί, συγγραφείς και ακαδημαϊκοί έχουν παρευρεθεί προσκεκλημένοι της ΕΕΚ του Μονάχου.

Φέτος οι φίλοι του ελληνικού σινεμά εκτός από την κινηματογραφική αίθουσα έχουν σημείο συνάντησης το PIXEL (Rosenheimer Straße 5 στο Μόναχο), ανοιχτό μετά τις προβολές για γαστρονομικές, πολιτιστικές, ενημερωτικές και μουσικές εκδηλώσεις που συμπληρώνουν τις κινηματογραφικές νύχτες του Νοεμβρίου.


Το 2018 η Ελληνική Εβδομάδα του Μονάχου διεξάγεται από τις 15 ως τις 25 Νοεμβρίου στο Gasteig. Η προπώληση των εισιτηρίων στο München Ticket και στο επίσημο site της Εβδομάδας.

Διοργανωτής της Ελληνικής Εβδομάδας Κινηματογράφου είναι φέτος η ομάδα Cinephil - Φίλοι του Ελληνικού Κινηματογράφου, μέλος της Filmstadt München, επιχορηγούμενη από το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Μονάχου και με την ευγενική συμμετοχή της Münchner Stadtbibliothek και του Ελληνικού Φόρουμ Κινηματογράφου στο Μόναχο. Την ομάδα απαρτίζουν Ελληνες κάτοικοι της πόλης του Μονάχου.

Poster GFF