Φεστιβάλ / Βραβεία

Στο «Kala azar» της Τζάνις Ραφαηλίδου το βραβειο του 6ου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Βερολίνου

στα 10

Ολοκληρώθηκε το 6ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Βερολίνου με την απονομή των βραβείων του τμήματος Emerging Greeks.

Flix Team
Στο «Kala azar» της Τζάνις Ραφαηλίδου το βραβειο του 6ου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Βερολίνου

To βραβείο του 6ου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Βερολίνου, στην κατηγορία Emerging Greeks κέρδισε το «Kala Azar» της Τζάνις Ραφαηλίδου, που διαγωνίστηκε ανάμεσα στον «Απόστρατο» του Ζαχαρία Μαυροειδή, το «Δε Θέλω να Γίνω Δυσάρεστος, Αλλά Πρέπει να Μιλήσουμε για Κάτι Πολύ Σοβαρό» του Γιώργου Γεωργόπουλου, το «Πρόστιμο» του Φωκίωνα Μπόγρη και την «Πράσινη Θάλασσα» της Αγγελικής Αντωνίου.

«Δίχως πολλούς διαλόγους, η ταινία μας καλεί σε ένα μοναδικό, καλλιτεχνικό ταξίδι που εκθέτει τις αρχέγονες συμβιωτικές σχέσεις μεταξύ ανθρώπων και ζώων και μας επανασυνδέει με την πρωτόλεια φύση της ανθρωπότητας. Άλλοτε ακατέργαστη, άλλοτε σοκαριστική, με έντονη σωματικότητα, έχει οπωσδήποτε μια ματιά που σαγηνεύει. Ένα εξαιρετικό καλλιτεχνικό έκθεμα που διαπερνά και αποκαλύπτει νέες οπτικές γωνίες της σχέσης μας με τον θάνατο» είναι η ετυμηγορία της Κριτικής Επιτροπής που φέτος αποτελούνταν από την Βένια Βέργου, Διευθύντρια του Hellenic Film Commission, την σπανίδα Ιζόνα Αντμέτλα, συντονίστρια του World Cinema Fund της Berlinale και τον Κνουτ Ελστερμαν, δημοσιογράφο και κριτικό κινηματογράφου από τη Γερμανία.

Το βραβείο Emerging Greeks Award, που συνοδεύεται από το ποσό των 1000 ευρώ, προσφορά του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Δείτε εδώ την τελετή απονομής των βραβείων:

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Βερολίνου στο επίσημο site του.