Φεστιβάλ / Βραβεία

Τα 8 χρόνια του Greek Film Festival in Berlin

στα 10

Ολοκληρώθηκε το 8ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Βερολίνο, μετά από μια εβδομάδα προβολών, δράσεων, εκπλήξεων, σε μια διοργάνωση που διευρύνεται και συνεχίζει να προβάλλει το ελληνικό σινεμά στην γερμανική πρωτεύουσα.

Flix Team
Τα 8 χρόνια του Greek Film Festival in Berlin

Από τις 29 Μαρτίου μέχρι και τις 2 Απριλίου, το Greek Film Festival in Berlin γιόρτασε τα οκτώ του χρόνια με μια πλούσια διοργάνωση, καλεσμένους από την ελληνική κινηματογραφική κοινότητα και γεμάτες αίθουσες τόσο στις προβολές του αλλά και στις παράλληλες δράσεις του.

Το φετινό φεστιβάλ, με αφίσα - αναφορά στο «Dodo» του Πάνου Χ. Κούτρα που ήταν και η επίσημη ταινία λήξης του Φεστιβάλ, ξεκίνησε με το «Εκεί που Ζούμε» του Σωτήρη Γκορίτσα, έστρεψε το βλέμμα στη σύγχρονη ελληνική παραγωγή, ενώ απευθύνθηκε και σε επαγγελματίες, διευρύνοντας έτσι τις δράσεις του. Μεγάλος τιμώμενος του Φεστιβάλ ήταν φέτος ο Βαγγέλης Μουρίκης που παρουσίασε τρεις από τις ταινίες της φιλμογραφίας του και έδωσε και ένα masterclass.

greek berlin Σπύρος Ιακωβίδης

Τα βραβεία του Φεστιβάλ

Το βραβείο Emerging Greeks Award, που συνοδεύεται από το ποσό των 1000 ευρώ, χορηγία του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, κέρδισε η ταινία «Black Stone» του Σπύρου Ιακωβίδη, με την αιτιολογία: «Πρόκειται για μια ταινία η οποία προσφέρει μια ιδιαίτερα ανάλαφρη προσέγγιση σε ορισμένα πολύ σημαντικά θέματα που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία σήμερα: οι πιεστικές Ελληνίδες μητέρες, ο ρατσισμός και η μετανάστευση, μεταξύ άλλων. Μια οικογενειακή ιστορία ειπωμένη με αγάπη, σκληρή ειρωνεία και χιούμορ.»  

Το Βραβείο Documentary Award, που συνοδεύεται από το ποσό των 500 ευρώ χορηγία της Musou Music Group κέρδισε το «Femicidio» της Νίνας Μαρίας Πασχαλίδου με την αιτιολογία: «Η ταινία ρίχνει φως σε μια πραγματική πληγή της σημερινής κοινωνίας μας, που καθοδηγείται από πατριαρχικές αρχές. Παρακολουθούμε μια θαρραλέα γυναίκα επιζώσα, η οποία αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα που επηρεάζει τουλάχιστον το 50% του πληθυσμού μας».

Το βραβείο παρέλαβε η Διευθύντρια του φεστιβάλ Σοφία Σταυριανίδου.

Στους σκηνοθέτες των δύο νικητριών ταινιών, η Crew United Greece προσέφερε μια 5ετή συνδρομή ως Premium βίντεο + Μέλος στην διεθνή πλατφόρμα επαγγελματιών του κινηματογράφου.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το Greek Film Festival in Berlin στο επίσημο site του, στη σελίδα του στο Facebook και στο λογαριασμό του στο Instagram.

*Δείτε παρακάτω στιγμιότυπα από το φετινό φεστιβάλ (φωτό: joe doe photography & design, lefteris koumaras): *

greek berlin Από την τελετή έναρξης

greek berlin Η διευθύντρια του Φεστιβάλ Σοφία Σταυριανίδου και ο Σωτήρης Γκορίτσας

greek berlin Βαγγέλης Μουρίκης

greek berlin Γιάννης Σακαρίδης, Γιάννα Σαρρή, Θάνος Αναστόπουλος, Ντενίζ Νικολάκου

greek berlin Βένια Βέργου, Πιερπάολο Φέστα και Κρίστιαν Α. Ρόγκλερ στην παρουσίαση «Show me the Crew! – Μια παρουσίαση της Crew United Greece»

greek berlin Χρήστος Πασσαλής, Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης

greek berlin Μαρία Ντούζα

greek berlin Γιώργος Γούσης

greek berlin Βαγγέλης Μουρίκης

greek berlin Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης, Σοφία Σταυριανίδου, Βαγγέλης Μουρίκης, Γιάννα Σαρρή

greek berlin Δημήτρης Κατσιμίρης

greek berlin Παναγιώτης Ευαγγελίδης, μέλος της κριτικής επιτροπής στην τελετή λήξης

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το Greek Film Festival in Berlin στο επίσημο site του, στη σελίδα του στο Facebook και στο λογαριασμό του στο Instagram.

greek berlin