Industry

Εξάμηνη παράταση του ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

στα 10

Παράταση του ΔΣ του ΕΚΚ και νέα πρόσωπα σε νευραλγικές διευθύνσεις του.

Εξάμηνη παράταση του ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

Οπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού:

Με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και του Υφυπουργού Πολιτισμού Χρίστου Δήμα παρατείνεται η θητεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, από την λήξη της (29.09.2023) για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών, ως ακολούθως: Μάρκος Χολέβας (Πρόεδρος), Μαρία Καλλιμάνη (Αντιπρόεδρος), Ιφιγένεια Βλαχογιάννη (μέλος), Θεόδωρος Κουτσαύτης (μέλος), Αργύρης Παπαδημητρόπουλος (μέλος), Αδρομάχη Αθανασία Δημητρακοπούλου (μέλος), Δάφνη Χατζηπροκοπίου (μέλος). Η απόφαση αυτή δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Λίγες μέρες πριν έγινε γνωστή και η ανάληψη καθηκόντων δύο νέων προσώπων, της Ζωής Κανδύλα στη Διεύθυνση Ανάπτυξης Παραγωγής και της Γιάννας Σαρρή στη Διεύθυνση Προώθησης Hellas Film.

Η Ζωή Κανδύλα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου με κατεύθυνση στον Πολιτισμό και Πολιτιστική Διαχείριση και κατόπιν ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στην Κινηματογραφική και Οπτικοακουστική Παραγωγή στο πανεπιστήμιο Royal Holloway, University of London, στο Λονδίνο. Εργάστηκε για παραπάνω από μία δεκαετία στο Λονδίνο, στην διανομή οπτικοακουστικών έργων, στο τμήμα Χρηματοδότης του Βρετανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου και στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Λονδίνου. Τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκε επαγγελματικά με την εκπροσώπηση καλλιτεχνικών συντελεστών σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές.

Η Γιάννα Σαρρή αποφοίτησε το 1999 από το Πανεπιστήμιο του Κόβεντρι με πτυχίο σε Σπουδές Επικοινωνίας και Κινηματογράφου και το 2000 απέκτησε το Master από το Πανεπιστήμιο του City σε Σπουδές Διαχείρισης και Επικοινωνίας στη Μεγάλη Βρετανία. Το 2000 ξεκίνησε να εργάζεται στην εταιρεία παραγωγής Kino. Το 2003 άρχισε η συνεργασία της με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης (ΦΚΘ) και με το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (ΦΝΘ) στο τμήμα Διεθνούς Προγράμματος. Το 2010 ανέλαβε επικεφαλής της Αγοράς του ΦΚΘ και του ΦΝΘ όπου παρέμεινε μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022. Το 2016 ορίστηκε επικεφαλής Προγράμματος στο Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου. Από τον Οκτώβριο του 2022 άρχισε την επαγγελματική της πορεία ως ανεξάρτητη σύμβουλος σε κινηματογραφικά project και ως tutor για κινηματογραφικά μάρκετ. Τον Μάρτιο του 2023 εγκαινιάστηκε η συνεργασία με το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, για το οποίο και δημιούργησε το Short Film Hub.

Στη Διεύθυνση Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών παραμένει επικεφαλής ο Πέτρος Μάης μετά την ανανέωση της θητείας του.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.