Buzz

Τι θα ισχύει για τις κινηματογραφικές προβολές από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου

στα 10

Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με τα μέτρα που θα ισχύουν από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου πανελλαδικά, με σκοπό τον περιορισμό της (ραγδαίας τις τελευταίες μέρες) εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Flix Team
Τι θα ισχύει για τις κινηματογραφικές προβολές από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου
(φωτό: Πηνελόπη Γερασίμου)

Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με τα μέτρα που θα ισχύουν από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου πανελλαδικά, με σκοπό τον περιορισμό της (ραγδαίας τις τελευταίες μέρες) εξάπλωσης του κορωνοϊού. Διαβάστε ολόκληρο το ΦΕΚ εδώ και παρακάτω δείτε τι θα ισχύει για τις κινηματογραφικές προβολές.

Η γενική αρχή είναι ότι για τους αμιγείς χώρους (covid-free) απαιτείται πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης ενώ στους ανήλικους από 4-17 απαιτείται self-test και στους μικτούς χώρους απαιτείται για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test), ενώ στους ανήλικους από 4-17 απαιτείται self-test.

Στην πραγματικότητα δεν αλλάζουν πολλά σε σχέση με τις κινηματογραφικές αίθουσες αφού τόσο σε αμιγείς όσο και μεικτούς χώρους ίσχυαν περίπου τα ίδια μέτρα, τώρα με αυστηροποιημένη τη χρήση μάσκας, αλλά και τα self-tests για τους ανήλικους από 4 έως 17 ετών σε αμιγείς και μεικτούς χώρους.

Αλλαγές θα υπάρξουν ως προς το ανεμβολίαστο προσωπικό των κινηματογράφων που εμπίπτει στη ρύθμιση για δύο rapid ή μοριακά τεστ την εβδομάδα, αλλά και στα τολμηρά θερινά που συνεχίζουν, αφού εκεί - ως μεικτοί χώροι - από αύριο θα είναι υποχρεωτική η επίδειξη αρνητικού rapid test για τους ανεμβολίαστους θεατές.


Κινηματογραφικές προβολές

Τήρηση των υγειονομικώνπρωτοκόλλων που εκδίδονται από τηΓενική Γραμματεία ΣύγχρονουΠολιτισμού και αναρτώνται στηνιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμούκαι Αθλητισμού.

Λειτουργία κλειστών κινηματογραφικώναιθουσών (δωδεκάμηνης λειτουργίας) μεδυνατότητα της επιχείρησης να λειτουργήσειτον χώρο είτε μόνο για πρόσωπα που έχουνεμβολιασθεί ή νοσήσει (αμιγείς χώροι) είτε,πλην αυτών, και για τα πρόσωπα πουπροσκομίζουν αρνητικό αποτέλεσμαδιαγνωστικού ελέγχου (PCR ή rapid test)(μικτοί χώροι), με τήρηση των μέτρων τουπίνακα Α (πλην του σημείου 2 του πίνακααυτού) και με τους ακόλουθους κανόνες:

ΜΙΚΤΟΙ ΧΩΡΟΙ:

Πληρότητα έως πενήντα τοις εκατό(50%).

Υποχρεωτική δημιουργία κενούχώρου/κενής θέσης ανά δύο (2) έωςκαι τέσσερις (4) καθήμενους.

Ταξιθεσία ατόμων που προσέρχονταιμαζί στις θέσεις καθήμενων μεταξύτων οποίων δεν μεσολαβεί κενόςχώρος/κενή θέση.

Απαγόρευση διαλείμματος κατά τηνπροβολή.

Υποχρεωτική ταξιθεσία για τηντοποθέτηση των θεατών στις θέσειςτους.

Σύσταση χρήσηςφίλτρων κατακράτησηςσωματιδίων υψηλήςαποτελεσματικότητας HEPA (HighEfficiency Particulate Airfilter).

ΑΜΙΓΕΙΣ ΧΩΡΟΙ

Ποσοστό πληρότητας εκατό τοιςεκατό (100%)


Σε κάθε περίπτωση, οι θεατές εισέρχονταικατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά τηνείσοδο και αναλόγως λειτουργίας του χώρουως αμιγούς ή μικτού:

[α] πιστοποιητικού εμβολιασμού,σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 9

ή

[β] πιστοποιητικού νόσησης,σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 9

ή

[γ] βεβαίωσης αρνητικούδιαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊόCOVID-19 (PCR ή rapid test), σύμφωναμε την παρ. 3 του άρθρου 9.

Οι ανήλικοι από τεσσάρων (4) έωςκαι δεκαεπτά (17) ετών δύνανται ναπροσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωσηαρνητικού αυτοδιαγνωστικούελέγχου (self-test), σύμφωνα με τιςπαρ. 3 και 4 του άρθρου 9.


ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Χρήση προστατευτικής μάσκας (οδηγίες χρήσης στην υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.17917/22.3.2021εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, αναρτημένη στην ιστοσελίδα:www.moh.gov.gr/articles/health/dieythynsh-dhmosias-ygieinhs/metra-prolhpshs-enantikoronoioy-sars-cov-2/8607-systaseis-anaforika-me-thn-xrhsh-ths-maskas-sto-plaisio-thspandhmias-covid-19): α) σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και τωνχώρων εργασίας, εξαιρουμένων όσων εργάζονται σε ατομικό χώρο χωρίς την παρουσίαοποιουδήποτε άλλου προσώπου, β) σε όλους τους εξωτερικούς χώρους όπου παρατηρείταισυνωστισμός, εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά σε συγκεκριμένα πρωτόκολλα πουπροβλέπονται σε ειδικές διατάξεις της παρούσας. Από την υποχρέωση χρήσης μάσκαςεξαιρούνται: α) τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγουςπου αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτωνκαι β) τα παιδιά ηλικίας κάτω των τεσσάρων (4) ετών.

Τοποθέτηση/χρήση αλκοολούχου διαλύματος περιεκτικότητας άνω του εβδομήντα τοιςεκατό (70%) για την αντισηψία χεριών.

Υποχρέωση ανάρτησης με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο σε εμφανές σημείο των κανόνωνλειτουργίας καταστημάτων και επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου και του μέγιστουαριθμού ατόμων, που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του χώρου.

Εξαερισμός των χώρων με φυσικό ή τεχνητό τρόπο κατ’ εφαρμογή των υπό στοιχείαΔ1(δ)/ΓΠ.οικ.26335/23.4.2020 και Δ1/ΓΠ.οικ.81816/18.12.2020 εγκυκλίων του ΥπουργείουΥγείας που έχουν αναρτηθεί, αντίστοιχα, στις ιστοσελίδες εδώ κι εδώ.


Στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix βρίσκετε όλες τις αίθουσες σε όλη την Ελλάδα - με επιπλέον τον χαρακτηρισμό τους ως αμιγείς ή.μικτοί χώροι