Buzz

Gimme Shelter Film Festival: Οσα είπε ο Μπόουι για τον Μικ

στα 10

Βασιζόμαστε στο Gimme Shelter Film Festival για να κάνει τις Δευτέρες μας cool!

Flix Team
Gimme Shelter Film Festival: Οσα είπε ο Μπόουι για τον Μικ

To «Beside Bowie: The Mick Ronson Story» είναι ένα ντοκιμαντέρ για δυο ανθρώπους που άλλαξαν τον κόσμο μαζί. Με αφήγηση από τον ίδιο τον Ντέιβιντ Μπόουι, το ντοκιμαντέρ αποτελεί έναν φόρο τιμής στον πολύ μεγάλο κιθαρίστα Μικ Ρόνσον, ο οποίος, παρά την τεράστια συνεισφορά του σε αμέτρητες συνθέσεις που άλλαξαν την ιστορία της μουσικής, δεν έχει τύχει της ανάλογης αναγνώρισης.

beside bowie 607

Ως συνθέτης, στιχουργός ή και παραγωγός, ο Μικ Ρόνσον συνεργάστηκε, μεταξύ άλλων με τους Μόρισεϊ, Λου Ριντ, Ιαν Χάντερ, Mott the Hoople, Μπομπ Ντίλαν, αλλά κυρίως με τον Ντέιβιντ Μπόουι ως κιθαρίστας των Spiders From Mars, συμμετέχοντας στη σύνθεση και παραγωγή ιστορικών άλμπουμ. H έμπνευση, η δημιουργικότητα και ο δυναμισμός του ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από την πλέον δημιουργική φάση της καριέρας του Μπόουι. Αυτό ακριβώς διερευνά και παρουσιάζει η ταινία, μέσα από αποκλειστικές μαρτυρίες και αρχειακό υλικό που παρουσιάζεται για πρώτη φορά, αναδεικνύοντας το ρόλο του Ρόνσον στη δημιουργική πορεία και εξέλιξη του Ντέιβιντ Μπόουι, αλλά και της μουσικής γενικότερα.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το φετινό Gimme Shelter Film Festival που θα διαρκέσει από τις 25 Νοεμβρίου μέχρι και τις 17 Δεκεμβρίου.

beside bowie 607

Tο Gimme Shelter Film Festival επιστρέφει για τρίτη συνεχή χρονιά στο Gagarin 205 Live Music Space, για να προσφέρει ξανά μία ολοκληρωμένη μουσική – κινηματογραφική εμπειρία. Στο #GSFF βλέπουμε τη μουσική, ακούμε τις εικόνες, ζούμε την εμπειρία, και απολαμβάνουμε τη μοναδική ατμόσφαιρα μιας κινηματογραφικής προβολής στον πιο ιστορικό συναυλιακό χώρο της Αθήνας.

Ο σκηνοθέτης και παραγωγός Τζον Μπρούερ έζησε από πολύ κοντά τα γεγονότα ως μάνατζερ του Ντέιβιντ Μπόουι (αλλά και των Μικ Τέιλορ, Αλβιν Λι, Yes, Τζέρι Ράφερτι, μεταξύ άλλων) και τα καταγράφει εδώ, μέσα από μοναδικό αρχειακό υλικό και συζητήσεις με τους Αντζι Μπάουι, Τόνι Βισκόντι, Τζον Πιλ, Ρικ Γουέικμαν (Yes), Τζο Ελιοτ (Def Leppard), Ιαν Χάντερ (Mott the Hoople), Αντι Γουόρχολ, Λου Ριντ, Λούλου, Ρότζερ Τέιλορ (Queen), Γκλεν Μάτλοκ (Sex Pistols), την οικογένεια του Μικ Ρόνσον και πάρα πολλούς άλλους. Η ταινία παρουσιάζεται σε πρώτη πανελλήνια προβολή.

beside bowie heroes tribute band 607

Πριν κλείσετε τα εισιτήριά σας εδώ, σημειώστε ότι πριν την προβολή του «Beside Bowie: The Mick Ronson Story» θα έχετε την ευκαιρία ν' ακούσετε live τη Heroes Tribute Band. Η μπάντα ξεκίνησε την πορεία της πριν 3 περίπου χρόνια, με αφορμή το θάνατο του Ντέιβιντ Μπόουι και έχει στο ενεργητικό της αρκετά μεγάλα live. Το πρώτο έγινε τον Μάιο του 2016, υπό την αιγίδα της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για την ανακούφιση των προσφύγων. Εκτοτε συμμετέχει σε αφιερώματα για τον Μπόουι συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου, αλλά και εξαιρετικές κριτικές. Σημαντικές στιγμές για τη μπάντα ήταν το live στο Ρομάντσο, στο πλαίσιο ενός μεγάλου αφιερώματος του ραδιοφωνικού σταθμού Pepper στην επέτειο 2 χρόνων από τον θάνατο του Μπόουι, η συμμετοχή στο 1ο Gimme Shelter Film Festival και η sold out συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής τον Μάιο του 2019. Η Heroes Tribute Band αποτελείται από τους: Νεκτάριος Nekk Γεωργιάδης (φωνή), Tolis Fasois (φωνή), Lou is (φωνή), Γιώργος Μπίλιος (φωνή), Αλέξανδρος Λιβιτσάνος (πιάνο / πλήκτρα), Στέλιος Πασχάλης (τύμπανα), Γιώργος Βασιλάτος (κιθάρες), Mάριος-Λαζ Ιωαννίδης (κιθάρες), Θοδωρής Kαπετανάκος (μπάσο), Sam Marlieri (σαξόφωνο). Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιώργος Μπίλιος.

Μετά το live και πριν την προβολή της ταινίας, θα γίνει συζήτηση με τους Μαρία Πετρίδη (ραδιοφωνική παραγωγός Athens Voice Radio), Μαρία Παππά (δημοσιογράφος Lifo) και Θεοδόση Μίχο (ραδιοφωνικός παραγωγός Best 92,6, αρχισυντάκτης Popaganda).


Το «Beside Bowie: The Mick Ronson Story» θα προβληθεί τη Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου στο Gagarin 205 | Tιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ | Σημεία προπώλησης: Viva.gr, Syd Records (Πρωτογένους 13, Ψυρρή) και στο ταμείο του Gagarin 205 (τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του χώρου για συναυλίες και εκδηλώσεις) | Oι πόρτες ανοίγουν στις 20.30 | 21.00 live on stage Heroes Tribute Band | 21.40 συζήτηση με τους Μαρία Πετρίδη (ραδιοφωνική παραγωγός Athens Voice Radio), Μαρία Παππά (δημοσιογράφος Lifo) και Θεοδόση Μίχο (ραδιοφωνικός παραγωγός Best 92,6, αρχισυντάκτης Popaganda) | 22.00 προβολή (102′)