Buzz

«Gaslit»: Τζούλια Ρόμπερτς κι ένας αγνώριστος Σον Πεν στο πρώτο teaser της νέας πολιτικής σειράς

στα 10

Οι δύο σταρ πρωταγωνιστούν σε μία αληθινή ιστορία, και μία άγνωστη πλευρά του σκανδάλου Watergate, που μεταφέρεται στην μικρή οθόνη ως μίνι σειρά.

«Gaslit»:  Τζούλια Ρόμπερτς κι ένας αγνώριστος Σον Πεν στο πρώτο teaser της νέας πολιτικής σειράς

Οταν μιλάμε για το Watergate και την διαβόητη παραίτηση του Προέδρου Νίξον, συνήθως αναφερόμαστε στους δύο μάχιμους δημοσιογράφους της Washington Post, τους Καρλ Μπέρνσταϊν και Μπομπ Γούντγουορντ, οι οποίοι ξεσκέπασαν το σκάνδαλο και η ιστορία τους αποτυπώθηκε κινηματογραφικά στο οσκαρικό «Ολοι οι Ανθρωποι του Προέδρου» του Αλαν Πάκιουλα.

Φαίνεται όμως ότι αυτή η σύνθετη συνωμοσία είχε πολλά παρακλάδια και πολλούς ακόμα εμπλεκόμενους.

Διαβάστε κι αυτό: Ο Τζορτζ Κλούνεϊ ετοιμάζει σειρά για το Watergate στο Netflix

Gaslit

Μία νέα σειρά του Starz, το «Gaslit», αποκαλύπτει ένα τέτοιο σημαντικό παρακλάδι: την Μάρθα Μίτσελ, σύζυγο του Τζον Μίτσελ, προσωπικό νομικό σύμβουλο του Προέδρου Νίξον. Η Μάρθα, μία σοσιαλιτέ από τον αμερικανικό Νότο, ήταν η πρώτη που μίλησε δημόσια για τις παρανομίες του Προέδρου - παρόλο που αυτό της στοίχισε, καθώς ενέπλεκε τον σύζυγό της στις συνέπειες.

«Δεν μπορώ να κρατήσω το στόμα μου κλειστό» λέει στο teaser η Τζούλια Ρόμπερτς χαμογελώντας, ενώ ένας έξαλλος (και αγνώριστος) Σον Πεν σε μια άλλη σκηνή τής ουρλιάζει ότι «κανείς δεν ενδιαφέρεται για το τι έχεις να πεις...»

Gaslit

Φαίνεται όμως ότι πολλοί ενδιαφέρθηκαν. Η Μάρθα Μίτσελ τράβηξε με τη σειρά της την άκρη του νήματος που κατέληξε να ξηλώσει τον Νίξον από την ισχυρή του θέση. Οταν οι ανακρίσεις στο Κογκρέσο τη ρωτούν «γιατί το κάνετε αυτό, εφόσον σάς στοιχίζει», εκείνη απαντά: «Γιατί είναι η αλήθεια...»

Τους Τζούλια Ρόμπερτς και Σον Πεν πλαισιώνουν οι Μπέτι Γκίλπιν, Νταν Στίβενς, Πάτον Οσβαλντ, Νέλσον Φράνκλιν και πολλοί άλλοι.

Το «Gaslit» θα κάνει πρεμιέρα στις 24 Απριλίου στο Starz και θα ολοκληρωθεί σε 8 επεισόδια.

Δείτε το teaser:

Διαβάστε περισσότερα: