Buzz

Οταν ο Γκάρι Ολντμαν απέρριψε τον ρόλο του «Ψαλιδοχέρη»

στα 10

Η ταινία του Τιμ Μπάρτον θα μπορούσε να ήταν τελείως διαφορετική με τον Ολντμαν στον εμβληματικό πλεόν ρόλο που υποδύθηκε ο Τζόνι Ντεπ.

Οταν ο Γκάρι Ολντμαν απέρριψε τον ρόλο του «Ψαλιδοχέρη»

Θα μπορούσατε να φανταστείτε κάποιον άλλον στον ρόλο του Ψαλιδοχέρη στην ταινία «Edward Scissorhands» του Τιμ Μπάρτον πέρα από τον Τζόνι Ντεπ;

Εμείς σίγουρα πάντως όχι, αλλά φαίνεται πως ένας άλλος ηθοποιός είχε περάσει πολύ κοντά από το να πάρει τον ρόλο. Κι όχι ένας οποιοσδήποτε ηθοποιός αλλά ο Γκάρι Ολντμαν. Μιλώντας στο podcast «Happy Sad Confused» ο ηθοποιός αποκάλυψες πως του προσφέρθηκε ο ρόλος του Ψαλιδοχέρη, αλλά εκείνος αρνήθηκε να παίξει γιατί δεν κατάλαβε το σενάριο.

Η συζήτηση ξεκίνησε για ρόλους που απέρριψε ο Ολντμαν και ο ηθοποιός επέμεινε ότι απέρριψε μόνο ορισμένους ρόλους επειδή «μισώ να σπαταλάω έτσι τον χρόνο των ανθρώπων». Σύμφωνα με τον ίδιον αν δεν ένιωθε έναν ρόλο ή ένα σενάριο, θα αρνιόταν να πάει σε μια συνάντηση γιατί δεν θα ήθελε ποτέ να συναντηθεί με έναν σκηνοθέτη, αν άρεσε ο ίδιος στον σκηνοθέτη, αλλά απλά για εκείνον να μην τον ενδιέφερε ο ρόλος. «Νομίζω ότι είναι αγενές. Μόλις πέρασα δύο ώρες μαζί σου και όχι, δεν θέλω να κάνω την ταινία σου», εξήγησε.

Διαβάστε ακόμα: Ο Γκάρι Ολντμαν βρίσκει την ερμηνεία του στις ταινίες του «Χάρι Πότερ» αρκετά μέτρια

Edward Scissorhands 607

Κι έτσι έκανε και με τον ρόλο του Ψαλιδοχέρη. «Δεν μπήκα καν στον κόπο να συναντήσω τον Τιμ Μπάρτον γιατί δεν κατάλαβα το σενάριο. Το διάβασα και σκέφτηκα υπάρχει ένα κάστρο σε έναν λόφο, αυτός ο τύπος έχει ψαλίδια [στα χέρια του], υπάρχει μια κυρία της Avon… δεν το καταλαβαίνω. Τέλος πάντων, ένα χρόνο αργότερα, πήγα σινεμά και είδα ταινία, και η κάμερα ακολουθεί όλα αυτά τα πολύχρωμα σπίτια, και τελειώνει σε αυτό το κάστρο στο βάθος, και σκέφτηκα [φαινομενικά απογοητευμένος με τον εαυτό του] πως ναι, τώρα το κατάλαβα», παραδέχτηκε ο Ολντμαν.

Και ίσως, εδώ που τα λέμε, καλύτερα που έγιναν έτσι τα πράγματα γιατί σίγουρα δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη επιλογή από τον Ντεπ στον ρόλο αυτόν. Σε αγαπάμε Γκάρι Ολντμαν, αλλά η ταινία αυτή δεν θα ήταν ίδια χωρίς αυτόν.