Buzz

Ο Γκάρι Ολντμαν βρίσκει την ερμηνεία του στις ταινίες του «Χάρι Πότερ» αρκετά μέτρια

στα 10

Οπως δήλωσε ο ίδιος θα έπαιζε τον ρόλο του Σίριους Μπλακ διαφορετικά αν ήξερε το τι θα γινόταν.

Ο Γκάρι Ολντμαν βρίσκει την ερμηνεία του στις ταινίες του «Χάρι Πότερ» αρκετά μέτρια

Για πολλούς ο χαρακτήρας του Σίριους Μπλακ ήταν ένας από τους πιο αγαπημένους στα βιβλία του «Χάρι Πότερ», κάτι που αγαπήθηκε ακόμα περισσότερο όταν στις ταινίες τον ερμήνευσε ο Γκάρι Ολντμαν, όταν έκανε την εμφάνισή του στον «Αιχμάλωτο του Αζκαμπαν» το 2004. Ομως για τον ίδιο τον ηθοποιό δεν φαίνεται πως ισχύει κάτι τέτοιο.

Σε μια συνέντευξή του στο podcast «Happy Sad Confused» ο Ολντμαν παραδέχτηκε ότι βρίσκει την ερμηνεία του ως Μπλακ στις ταινίες συνολικά ελλιπής. Συγκρίνοντας τη δουλειά του στις ταινίες με εκείνη του Αλαν Ρίκμαν ως Σέβερους Σνέιπ, ο Ολντμαν είπε ότι δεν προετοιμάστηκε διαβάζοντας προσεκτικά βιβλία φαντασίας της Ρόουλινγκ, όπως έκανε ο Ρίκμαν.

«Νομίζω ότι η δουλειά μου είναι μέτρια σε αυτές τις ταινίες. Πραγματικά το πιστεύω. Ίσως, αν είχα διαβάσει τα βιβλία όπως έκανε ο Αλαν, αν γνώριζα τι θα γίνονταν, ειλικρινά πιστεύω ότι θα έπαιζα τον ρόλο του Μπλακ διαφορετικά», ανέφερε ο Ολντμαν.

Διαβάστε ακόμα: Πρώτες φωτογραφίες από τη νέα, εμπνευσμένη από ελληνικούς μύθους, ταινία του Πάολο Σορεντίνο

gary oldman sirius black

Βέβαια ο Ολντμαν εξήγησε πως η αυτοκριτική του σταματά μόνο στον ρόλος του ως Σίριους Μπλακ αλλά πάντα είναι αυστηρός με τις ερμηνείες του, λέγοντας πως βρίσκει συχνά προβλήματα με πολλές από αυτές. «Αν καθόμουν και έβλεπα τον εαυτό μου σε κάτι και έλεγα πως είμαι καταπληκτικός, θα ήταν μια πολύ λυπηρή μέρα γιατί θέλεις να κάνεις το επόμενο πράγμα καλύτερο», εξήγησε ο Ολντμαν.

Κάτι που εδώ που τα λέμε κάνουν σχεδόν όλοι οι σπουδαίοι ηθοποιοί και ο Ολντμαν, όσο σκληρός και αν είναι με τον εαυτό του, είναι ένας από τους πιο σπουδαίους ηθοποιούς της γενιάς του. Και πάντα θα είναι ο Σίριους της καρδιάς μας.