Buzz

Η Γκαλ Γκαντότ έκανε δήλωση για τη σύγκρουση Ισραηλινών-Παλαιστινίων. Το κοινό μοιάζει να μην την κατάλαβε

στα 10

Η Ισραηλινή Wonder Woman βρήκε τον μπελά της...

Η Γκαλ Γκαντότ έκανε δήλωση για τη σύγκρουση Ισραηλινών-Παλαιστινίων. Το κοινό μοιάζει να μην την κατάλαβε

Η Γκαλ Γκαντότ, αδιαμφισβήτητα μια από τις μεγάλες σταρ των ημερών μας, ένιωσε την ανάγκη, ως Ισραηλινή αλλά, κυρίως, ως πασιφίστρια, να σχολιάσει την τρέχουσα, βίαιη σύγκρουση Ισραηλινών - Παλαιστινίων που ξέσπασε από τη Γάζα ως το Τελ-Αβίβ.

Διαβάστε ακόμη: Η Γκαλ Γκαντότ παραδέχτηκε πως ο Τζος Γουίντον είχε απειλήσει την καριέρα της

Εγραψε στα social media της η Γκαλ Γκαντότ, «Η χώρα μου βρίσκεται σε πόλεμο. Ανησυχώ για την οικογένειά μου, τους φίλους μου. Ανησυχώ για τους ανθρώπους μου. Είναι ένας φαύλος κύκλος που συνεχίζεται για υπερβολικά πολύ καιρό. Το Ισραήλ έχει δικαίωμα να ζει ως ελεύθερο και ασφαλές έθνος, στους γείτονές μας αξίζει το ίδιο. Προσεύχομαι για τα θύματα και τις οικογένειές τους, προσεύχομαι να σταματήσει αυτή η αφάνταστη εχθρικότητα, προσεύχομαι οι ηγέτες μας να βρουν μια λύση, ώστε να μπορούμε να ζούμε ο ένας δίπλα στον άλλον, ειρηνικά. Προσεύχομαι να έρθουν καλύτερες μέρες.» Δείτε το ποστ της στο twitter εδώ:


Οι αντιδράσεις στις δηλώσεις της ηθοποιού από το κοινό ήρθαν κατά χιλιάδες. Η Γκαλ Γκαντότ βρέθηκε «κατηγορούμενη», αφενός επειδή στο ποστ της δεν αναφέρεται στους Παλαιστίνιους, παρά τους χαρακτηρίζει γείτονες κι αφετέρου επειδή έκανε τη θητεία της στον ισραηλινό στρατό. Δείτε, για παράδειγμα, το ποστ του @thetaeprint:


Φυσικά, η στρατιωτική θητεία στο Ισραήλ - όπως και στην Ελλάδα, αλλά με τόσο μεγαλύτερο διακύβευμα - είναι απολύτως υποχρεωτική, δεν είναι πολιτική επιλογή. Οπως και το ν' αποκαλέσει μια διάσημη Ισραηλινή τους Παλαιστίνιους «γείτονες», καλώντας σε παύση των εχθροπραξιών, έχει, ίσως, ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα. Το Παλαιστινιακό, είναι προφανές, δεν λύνεται με tweets. Ούτε, βέβαια, από τη Wonder Woman, αν κι εμείς, τουλάχιστον, εκτιμούμε το θάρρος της.