Industry

Πρόσκληση για αίτηση συμμέτοχης στη διαμονή Frontières 2020

στα 10

Προς νέους κινηματογραφιστές. Διαβάστε προσεκτικά όλες τις πληροφορίες για το πώς μπορείτε να μείνετε έξι μήνες στο Παρίσι με υποτροφία 20.000 για διαμονή αλλά και για την παραγωγή μιας πρώτης ή δεύτερης μικρού μήκους ταινίας με θέμα τη μετανάστευση.

Flix Team
Πρόσκληση για αίτηση συμμέτοχης στη διαμονή Frontières 2020

H διαμονή Frontières 2020 του Εθνικού Μουσείου Ιστορίας της Μετανάστευσης και του Ομίλου Κινηματογραφικών Ερευνών και Δοκιμίων (GREC), πραγματοποιείται από το 2014. Η πολυβραβευμένη Σενεγαλέζα σκηνοθέτις Dyana Gaye θα είναι η ανάδοχός της για το 2020.

Η διαμονή αυτή περιλαμβάνει τη φιλοξενία στο Παρίσι για 6 μήνες, ενός/μιας γαλλόφωνου/ης κινηματογραφιστή/κινηματογραφίστριας (ή να έχει ένα ικανοποιητικό επίπεδο γνώσης των γαλλικών ώστε να μπορεί να επικοινωνήσει με τις ομάδες του μουσείου και να επωφεληθεί του αρχείου τεκμηρίων) για ένα πρόζεκτ δημιουργίας μίας πρώτης ή δεύτερης μικρού μήκους ταινίας με θέμα τη μετανάστευση.

Οποιος ή όποια επιλεγεί γι’ αυτήν τη διαμονή, θα λάβει μια υποτροφία 20.000 ευρώ : 5.000 ευρώ ως βοήθεια στη διαμονή + 15.000 ευρώ ως βοήθεια στην παραγωγή.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής είναι η Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019, τα μεσάνυχτα (ώρα Γαλλίας).

Βρείτε την πρόσκληση και την αίτηση συμμετοχής εδώ και για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με τις: Katia Usova και Lucile Humbert (kusova@grec-info.com / lucile.humbert@palais-portedoree.fr).